Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am o rană pe colul uterin” (Răspuns pentru S. T. – Deva, F. AS nr. 1396)

Foto: Shutterstock

Stimată doamnă, am trecut și eu prin această afecțiune groaznică de care suferiți și dvs. în pre­zent, dar cu ajutorul revistei „Formula AS” mi-am găsit leacul și prin aceste rânduri țin să le mulțu­mesc celor care se gândesc la semenii lor. Țin să le mulțumesc doamnelor care au trimis rețeta la re­dac­ție, rețetă pe care am folosit-o și eu, cu rezultate bune. Iat-o: se ia o mână de coji de nuci uscate (partea lemnoasă, bine spălată) și o mână de coajă de stejar. Se fierb în 3 l de apă, până când aceasta devine maronie, apoi se strecoară. În ceaiul obținut se fierb două mâini de tătăneasă uscată sau verde sau o mână de rădăcină uscată (planta se găsește la Plafar). După ce clocotește, se ia de pe foc și se adaugă câte o mână plină de mușețel, o mână de coada-șoricelului, o mână flori de gălbenele. Se acoperă și se lasă câteva minute la infuzat. Când ajunge la o temperatură suportabilă, se strecoară și se introduce în irigator. Se fac spălături vaginale cu mare atenție, pentru a fi sigură că ceaiul ajunge la rană. Plantele folosite au proprietăți cicatrizante și dezinfectante excepționale. Procedura se face sea­ra, înainte de culcare. Imediat după aceea, înfășu­rați-vă mijlocul cu un prosop gros sau cu o pătură. La 2-3 zile, faceți băi cu abur la șezut, din același ceai. Rețeta spune că după două săptămâni nu mai aveți nimic. În ce mă privește, am făcut în fiecare seară spălături vaginale, urmate de băi de șezut la o temperatură suportabilă, timp de 15 minute. Treptat, au început să-mi dispară durerile, și este adevărat că după două săptămâni m-am simțit bine. Sfatul meu este ca dvs. să repetați tratamentul după o lună (două săptămâni tratament și o lună pauză, până când vă simțiți bine). Faceți acest tratament cu încredere, că nu se întâmplă nimic mai rău. Toate plantele folosite de mine le-am procurat de la magazinul de plante medicinale, pentru că au o mare importanță condițiile de cules și de păstrare a lor. Atenție, ceaiul se folosește numai la spălături și băi; nu se bea.

Ar trebui ca toate cititoarele revistei „Formula AS”, care au probleme genitale, să folo­seas­că cu încredere acest tratament, fiind­bun pentru toate afecțiu­nile, cum ar fi: trichomonas, candida, răni pe colul uterin, de care suferă foarte multe femei.

Vă doresc multă sănătate.

Elena – Brașov

„Nepoata mea, de 16 ani, suferă de anorexie” (Răspuns pentru GEORGETA – Iași, F. AS nr. 1441)

Așa cum este cunoscut, atât bulimia, cât și anorexia sunt mai ales boli ale complexelor și ale traumelor noastre… Ar trebui mai întâi ca nepoata dvs. să vrea să iasă din această stare, folosind câte­va reguli simple. Mai întâi, să mănânce întotdeauna liniștită, într-o atmosferă (pe cât posibil) plăcută. Să nu se grăbească! Mestecând de aproximativ 30-35 de ori fiecare îmbucătură, cu siguranță nu i se va mai face rău după masă, oprindu-se la timp. Dacă se constată o sensibilitate a ficatului și a bilei, atunci se impune atenție în modul de combinare al alimentelor și un regim alimentar (reducerea gră­similor și prăjelilor). Să consume alimentele prefe­rate fără restricții. Să mănânce tot timpul ceva (când așteaptă undeva, când se uită la televizor), orice, fără să facă exces, semințe, alune, fructe, nuci, chipsuri, produse de patiserie ș.a.m.d., neui­tând că „foamea vine mâncând”. Să nu neglijeze cina (dacă este mai consistentă, are aport mare în punerea în greutate). Să nu dramatizeze situația în care se află! Majoritatea oamenilor se plâng de exces de kilograme. Optimismul este obligatoriu! Și, în general, să facă tot ceea ce este contraindicat în curele de slăbire… După ce va mai lua în greu­tate, este recomandat un tratament homeopat, pen­tru reglajul hormonal. Dar nu uitați: puțină mișcare, puțin sport, întotdeauna vor crește pofta de mâncare și, de ce nu, pofta de viață! Dumnezeu să ne dea minte tuturor, ca să ne acceptăm așa cum ne-a făcut El și să ținem cure pentru sănătate, nu pentru fru­musețe! În speranța unor vești bune, vă urez să­nătate!

ALEXANDRA – Cluj-Napoca

„Cum se vindecă dishidroza?” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1471)

Dishidroza este o boală care apare pe un fond alergic, cauzat și/sau accentuat de cli­mă, mediu, condiții de muncă, sensibilități ale organismului, ereditare sau dobândite în timp, cu manifestare virulentă în cazul persoanelor care depun o acti­vitate preponde­rent intelectuală, ce vizează cu pre­cădere ochiul. Prin urmare, soluția este complexă și presu­pune, printre altele: schimbarea mediului;    reduce­rea la minimum, dacă nu chiar abandonarea tuturor activităților care solicită vederea (vizionarea emi­siu­nilor de televiziune, lucrul pe calculator, condu­sul autovehiculului, cititul ziarelor, revis­telor); sporirea activităților fizice ușoare (gimnas­tică sau plimbări în aer liber); o alimentație ușoară, fiindcă organismul este deja otrăvit cu toxine care nu pot fi eliminate în mod natural. În consecință, cea mai potrivită persoană în măsură să găsească soluția corectă pentru tratarea bolii de care suferiți sunteți chiar dvs. Tot ceea ce trebuie să faceți este să zăbo­viți în depistarea și analizarea datelor problemei. Mult succes!

IOAN L. – Zimnicea

„Cum pot scăpa de nisipul de la rinichi?” (Răspuns pentru GEORGE T. – București, F. AS nr. 1500)

Pentru nisip la rinichi, vă reco­mand un remediu natural: coaja de la o portocală se ține o noapte în apă, dimineața se pune pe foc și se fierbe o oră în 500 ml apă. Se bea timp de 12 ore, cu înghițituri rare. La a doua coa­jă de portocală puteți analiza urina în borcan (se vede nisi­pul eliminat).

Și un alt remediu: ceaiul de pătrunjel: 500 g rădă­cină de pătrunjel (frecat cu o perie, nu curățat) se fierb cu 3 litri de apă, până rămân 2 litri de li­chid. Se bea câte un pă­hă­rel, cu o jumă­tate de oră îna­in­te de fiecare masă – în total, 3 păhărele pe zi!

Gheorghe M.

„Fiica mea are colită cronică și elimină involuntar gaze” (Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1501)

Vă sugerez să mergeți cu fiica dvs. la alți medici specialiști, atât din domeniul medicinii clasice, eventual dintr-un centru universitar, cât și din do­meniul medicinii complementare. Consul­tând colecția revistei „Formula AS”, în mod sigur veți găsi multe nume de specialiști demni de toată în­crederea. Totuși, până atunci puteți încerca bitterul suedez, pe care Maria Treben, în cartea sa „Sănătate din farmacia Domnului” (pag. 82), îl recomandă și îl consideră eficient pentru cei care au probleme cu gazele stomacale. Succes!

LAURA – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian