Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Siluetă cu Hibiscus

Foto: Shutterstock

O floare cu efect răcoritor, mi­nunată pentru zile caniculare, vine în ajutorul doamnelor care vor să slăbească. Arabii o numesc „karka­deh” și o degustă sub formă de ceai, cu mare plăcere. Hibiscus reduce ab­sorbţia de grăsimi şi de car­bohi­draţi din alimente, acce­lerează metabo­lismul, asigură păstrarea unei greutăți optime. De ase­me­nea, Hibiscus are pro­prietăţi diuretice, ceea ce înseam­nă că ne poa­te scăpa de apa aflată în exces în ţesuturi.

Iată câteva sugestii de utilizare:

* Ceai de Hibiscus: peste 2 linguri de petale de flori de Hibiscus sau 2 pliculețe cu Hibiscus turnaţi o cană cu apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 10 minute, apoi strecuraţi. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roşu. Se bea câte o cană de ceai, de patru ori pe zi.

* Pulbere de Hibiscus: se obține prin măcinarea fină a petalelor uscate, într-o râșniță de cafea. Se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu puțină apă, cu o oră înainte de mese.

* Macerat de Hi­bis­cus: peste două linguri de pulbere de Hibiscus se toar­nă o cană cu apă la tem­peratura camerei. Se lasă la ma­cerat cel puțin 7 ore. Se strecoară și se beau trei căni pe zi.

(Planta se găsește în magazinele naturiste și farmacii.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian