
O floare cu efect răcoritor, minunată pentru zile caniculare, vine în ajutorul doamnelor care vor să slăbească. Arabii o numesc „karkadeh” și o degustă sub formă de ceai, cu mare plăcere. Hibiscus reduce absorbţia de grăsimi şi de carbohidraţi din alimente, accelerează metabolismul, asigură păstrarea unei greutăți optime. De asemenea, Hibiscus are proprietăţi diuretice, ceea ce înseamnă că ne poate scăpa de apa aflată în exces în ţesuturi.
Iată câteva sugestii de utilizare:
* Ceai de Hibiscus: peste 2 linguri de petale de flori de Hibiscus sau 2 pliculețe cu Hibiscus turnaţi o cană cu apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 10 minute, apoi strecuraţi. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roşu. Se bea câte o cană de ceai, de patru ori pe zi.
* Pulbere de Hibiscus: se obține prin măcinarea fină a petalelor uscate, într-o râșniță de cafea. Se ia câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu puțină apă, cu o oră înainte de mese.
* Macerat de Hibiscus: peste două linguri de pulbere de Hibiscus se toarnă o cană cu apă la temperatura camerei. Se lasă la macerat cel puțin 7 ore. Se strecoară și se beau trei căni pe zi.
(Planta se găsește în magazinele naturiste și farmacii.)