Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu flori de pajiști

– Drumurile verii şi ale va­canței sunt mărginite de pa­jiști de flori. Fânul a fost co­sit, iar acum e vremea ota­vei, când plantele se află la apo­geu. Frumuse­țea lor e o do­vadă de forță și energie, nu­mai bune de pus pe obraz. Încercați! –

Apă de față cu Cimbrișor

Foto: Shutterstock – 2

Ingrediente: 200 g flori de Cim­brișor, un litru de apă.

Puneți pe foc apa și, când cloco­teș­te, adăugați florile de Cimbrișor. Lăsați să dea câteva clocote pe foc mic, apoi lăsați-le la infuzat, cu ca­pac, până ce lichidul se răcește. Se stre­­coară și se păstrează la rece, în re­cipient de sticlă, nu mai mult de 5 zile.

Se curăță fața, gâtul și decolteul cu un tampon de vată îmbibat cu apă de Cimbrișor, dimineața și seara. Pu­teți folosi apa și pentru a face măști de casă, de exemplu, în amestec cu argilă.

Exfoliant cu Cimbrișor

Ingrediente: flori uscate de Cim­brișor, sare de mare sau grunjoasă, în cantități egale.

Florile roz-albastre de Cimbrișor se macină într-o râș­niță de cafea, apoi se mixează cu sa­rea grunjoasă. Pen­tru uti­lizare, luați 2-3 lin­guri din prepa­rat și u­me­­ziți cu apă cât să se înmoaie pu­țin. Masați-l pe piele, la duș. Clătiți-vă cu apă căl­duță. Se poa­te utiliza și pentru obraz. Exfoliantul se păstrează la rece, 2-3 luni, într-un recipient de sticlă închis etanş.

Tonic cu Sânziene

Ingrediente: 2 linguri flori de Sân­ziene, o cană apă.

Se toarnă o cană cu apă clocotită peste florile de Sânziene. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se stre­coa­ră. Cu această infuzie se tamponează tenul, gâtul şi decolteul, zi de zi, di­mi­neaţa şi seara. Are efect de întin­dere și împrospătare a pielii ofilite și îmbătrânite.

Comprese cu Sulfină

Ingrediente: două linguri flori de Sulfină, o cană de apă.

Se prepară o infuzie concentrată din florile de Sulfină (2 lingurițe) pes­te care se toarnă o cană de apă clocotită. După infuzare (15 minute) se strecoară şi se pun comprese pe ochi sau pe faţă, timp de 20 de mi­nute. Combate cearcănele și umflă­turile de sub ochi.

Loțiune cu petale de Mac roșu

Ingrediente: două linguri de pe­tale de Mac, o cană de apă.

Turnați o cană de apă clocotită peste două linguri de petale de Mac proas­pete sau uscate. Lăsați la infuzat 20 de minute, apoi strecurați. Loțiu­nea se păstrează la rece nu mai mult de 5 zile. Se șterg dimineaţa şi seara, tenul, gâtul şi de­colteul. Are efect contra pielii obosite și îmbătrânite.

Mască antirid cu Mac

Ingrediente: 4 linguri pulbere de petale de Mac roșu, apă.

Pulberea se obține prin măcinarea fină a petalelor de mac uscate. Se ames­tecă 4 linguri de pulbere cu apă călduţă, până se formează o pastă. Se aplică pe faţă, lăsând să acţioneze 15 minute. Se clătește cu apă călduță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian