Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru VASILE D., F. AS nr. 1530: „Fisura anală îmi dă dureri de nesuportat”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Fisura anală este o leziune a mucoasei cana­lului anal, provocată în principal de trecerea prin anus, la defecare, a ma­te­riilor fecale prea dure sau prea vo­luminoase. O igienă precară face ca fisura anală să se suprainfecteze. De asemenea, fragilitatea capilară a mu­coasei anale poate fi o cauză a apari­ției fisurii anale. Fisurile anale pro­voacă frecvent dureri și hemoragii în timpul de­fe­cației.

Spuneți că faceți tratament cu un unguent, iar rezultatul nu vă mulțumește.

Farmacia Faltis are pusă la punct o schemă de tratament pentru fisuri anale. S-a avut în vedere înlăturarea cauzelor care pro­voacă fisura anală. De exem­plu, pentru combaterea con­sti­pației, recomandăm ceaiul din Volbură, plus o pulbere laxativă.

Se administrează 1-2 lin­gurițe de pulbere seara, într-o ceașcă (100 ml) de ceai de Volbură. Se poate îndulci cu miere, care e și ea ușor la­xativă.

Pentru troficitatea mucoa­sei anale se pot folosi pre­parate din Salcâm japonez, Saschiu, Ginkgo biloba și pulbere de Tescovină.

* Salcâm japonez – se folosesc bobocii florali.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Saschiu – se folosește partea aeriană, din care se prepară: infuzie, tinctură sau vin tera­peutic.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Ginkgo biloba – se folosesc frunzele, din care se prepară: infuzie, tinctură sau vin tera­peutic.

Infuzie: se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se ia o lingură de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

(Farmacia Faltis are un amestec de tincturi din aceste plante.)

* Tescovina, rezultată în urma procesului de vinificație a strugurilor, uscată și ușor prăjită, se ia cu puțină miere, câte o linguriță după fiecare masă. Regularizează tranzitul intestinal și mă­rește elasticitatea mucoasei anale. (Farmacia Faltis are pe stoc tescovină.)

De asemenea, se recomandă băi călduțe cu o fiertură de rădăcină de Tătăneasă.

(Avem și ceai de rădăcină de Tătăneasă.)

Pentru uz extern, preparăm supozitoare și creme cu efect calmant și cicatrizant.

Dacă sunteți interesat de aceste preparate, vi le putem trimite prin Fan Courier sau Poșta Ro­mână, cu plata ramburs la primirea coletului. Sunt necesare: nume, prenume, adresă, număr de telefon.

Notă: Aceste sfaturi nu substituie un consult medical de specialitate. Ele completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.

„Nu reușesc să scap de peladă” (Răspuns pentru DRAGOȘ B., F. AS nr. 1530)

Pelada este o formă de alopecie care se carac­terizează prin pierderea bruscă a părului și se localizează adesea la nivelul pielii capului sau al bărbiei. Semnul caracteristic este apariția zo­nelor fără păr sau „poienițe”, cum plastic le nu­miți.

Principalele cauze pentru pierderea parțială sau completă a părului sunt: moștenire, tulburări hormonale, infecții cronice (bacteriene sau mi­cotice), insuficiență circulatorie, radioterapie sau chimioterapie cu medicamente citostatice, po­luarea atmosferică și stresul puternic.

Opțiunile terapeutice pentru a stopa căderea părului sunt limitate și cu rezultate modeste, de aceea, printre preocupările mele profesionale a fost obținerea unui preparat farmaceutic cât mai eficient. După ani de încercări, am reușit să pun la punct un tratament contra căderii părului. În compoziția lui se află, printre altele, și extracte hidroalcoolice obținute din următoarele plante medicinale: Tătăneasă, ardei iute, nuc, usturoi, țelină. De­talii despre preparat găsiți accesând site-ul farmaciei (www.farmaciafaltis.ro/ trata­ment-contra-căderii-părului).

Rezultate mai puțin bune cu acest tratament se obțin când cauzele peladei sunt de origine ereditară (genetică) sau hormonală. Dacă sunteți interesat de tratamentul nos­tru, puteți face comandă la tele­fon sau pe e-mail. Sunt necesare: nume, prenume, adresă, număr de telefon. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea co­le­tului.

Din plantele menționate mai sus, se pot obține fierturi sau tincturi, care se folosesc extern, sub formă de băi sau frecții pe pielea capului.

* Nuc – se fac băi cu un decoct de frunze sau coji verzi de nuc.

* Ardei iute – se fricționează zona afectată cu tinctură de ardei iute.

* Tătăneasă – se fac băi cu o fiertură din rădăcini de tătăneasă.

* Usturoi – se tamponează seara zona afectată cu tinctură de usturoi.

Notă: Aceste sfaturi nu substituie un consult medical de specialitate. Ele    completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Sufăr de rinichi polichistici” (Răspuns pentru MIOARA F. – București, F. AS nr. 1530)

Carmen Ponoran

Doamnă Mioara, afecțiunea aceasta este de cele mai multe ori de natură genetică (moștenită) sau poate fi do­bândită, ca urmare a unor afectări renale (probabil, cazul dumneavoastră, care ați suferit de o colică renală ce a necesitat internarea în spital). Tratamentul care se recomandă are ca scop doar să amelio­reze simptomele. Acestea pot fi foarte diverse ca manifestare și loc (complicații la diverse niveluri în organism, generate de desfășurarea defectuoasă a func­țiilor rinichilor). În cazurile mai severe, medicul specialist recoman­dă intervenția chirurgicală. Este important să fiți în evidența medi­cului, care să gestioneze evoluția bolii. Deoarece nu ați dat nicio informație referitoare la natura și intensitatea simptomelor pe care le aveți, nu vă pot oferi recomandări de produse naturale care v-ar putea ajuta la îmbunătățirea calității vieții, dar vă pot ajuta cu direcționarea către un medic specialist nefrolog din București, care are și formare în terapii complementare (gemoterapie și homeopatie), este doctor în științe medicale, asistent universitar la UMF București, membru al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie și lector formator al medicilor în domeniile homeopatie și gemo­terapie. Este vorba despre doamna dr. Gabriela Ion, pe care o găsiți la Clinica „Veroniki” sau la Clinica „BioTerramed”. Vă puteți programa pen­tru consult și tratament.

Vă doresc multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Sufăr de rinichi polichistici” (Răspuns pentru MIOARA F. – București, F. AS nr. 1530)

Dacă folosiți argila „ALGO” zilnic, fără pau­ze, chisturile nu mai cresc, iar rinichii își vor îm­bunătăți funcția suficient de mult, încât să nu ajungeți niciodată la dializă.

Vă recomand argila „ALGO” pulbere.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„La 31 de ani, am insuficiență renală cronică” (Răspuns pentru ALEX T., F. AS nr. 1530)

Dumnezeu v-a ascultat rugăciunile și pro­ble­ma dumneavoastră este ca și rezol­vată, odată cu inspirația de a scrie la revista „Formula AS”.

Faceți dializă și vă puneți spe­ranțele într-un transplant; oamenii nu sunt ca mașinile, ca să le schimbi o piesă defectă cu una nouă. Cei mai mulți nu știu că organismul nostru respinge orga­nele transplantate. Din această cauză, după trans­plant, toți pacienții trebuie să folosească imuno-supresoare. Prin scăderea imunității, organele transplantate sunt acceptate, dar cu ce preț?!

În două luni veți scăpa de dializă și în maxi­mum 6 luni, rinichii dumneavoastră vor fi com­plet vindecați, dacă consumați 200 g argilă „ALGO” zilnic. Și eu am fost în această situație în urmă cu 38 de ani și acum am toate analizele perfecte.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian