Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GABRIELA O. – București, F. AS nr. 1506: „Caut tratament pentru laringo-traheită”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Laringo-traheita este o inflamație nespecifică la nivelul laringelui și traheei, care se manifestă cu răgușeală, oboseala vo­cii la vorbit, oboseala vocii la cântat, tuse seacă, iritativă, lătrătoare, pa­restezii, uneori dispnee (lipsă de aer). Laringo-traheita este întâlnită frec­vent la persoanele expuse factorilor iritativi favo­ri­zanți: fum de țigară, alcool, noxe profesionale (gaze și vapori toxici, praf). Alți fac­tori etiologici sunt: supraso­licitarea cronică a vocii (cân­tăreți, profesori, avocați), obstrucția nazală (nas înfun­dat), cu respirație pe gură și gât uscat, infecțiile cronice rino-sinusale, dentare și bronho-pulmonare, boala de reflux gastro-esofagian.

Tratamentul etiologic al laringo-traheitei constă în evitarea factorilor iritanți (praf, tutun, alcool, substanțe chimice), în tratamentul su­ferințelor rino-sinusale, re­paus vocal și reeducare fo­nică.

Tratament local:

* Substituție lichidiană cu ceaiuri de plante: Podbal, Plămânărică și Lichen de piatră (se pre­pară o infuzie dintr-o linguriță de plantă la 200 ml apă clocotită).

* Gargară cu o infuzie de Mușețel, Salvie, Gălbenele.

* Refacerea troficității mucoasei prin apite­rapie: Proposept (3×1 tablete/zi) sau miere de albine cristalizată, fagure de miere căpăcit.

* Susținerea terenului imunologic cu „Imu­norezistent Forte” (extract din Echinacea).

* Unde scurte în doze medii, 10 ședințe, cu durata de 10-15 minute, în regiunea cervicală.

* 10 ședințe cu aerosoli: dexametazonă sau flixotide nebules, gentamicină și ser fiziologic.

* Tratament balneoclimateric cu aerosoli salini, în stațiunea balneo-climaterică Ocna Si­biului.

Tratamentul complex al laringo-traheitei (na­tu­rist și alopat) se efectuează la Cabinetul me­dical ORL, dr. I. Gh. Mărginean din Sibiu.

Pentru pacienții din țară și străinătate se asi­gură cazare, masă și transport.

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, nutriție, aparatură electromedicală și biorezonanță, cabinet ”Lacrima Naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„Ajutați-mi tatăl să scape de chinurile provocate de adenomul de prostată” (Răspuns pentru VASILICA A. – Pitești și LUCIAN N. – Curtea de Argeș, F. AS nr. 1530)

Urinarea frecventa, dureroasă, cu usturimi, în cazul bărbaților, are drept cauză principală o inflamație. În unele cazuri, pe lângă durere, se poate simți și o senzație de arsură și nevoia de a urina frecvent, cu presiune redusă a jetului urinar, o secreție anor­mală, vâscoasă, transparentă sau de culoare galben-verzuie ori albi­cioasă. Iată care sunt cele mai comune afecțiuni pe care este posibil să le semnaleze urinarea dureroasă:

* Infecții ale tractului urinar și candidoze

* Uretrită

* Prostatită

* Pielonefrită

* Cistită

* Adenom de prostată

* Cancer de prostată sau al vezicii urinare.

Când cauza este inflamația, tratamentul este următorul: Antibi împreună cu Candicaps, două preparate finlandeze, care reduc orice factor patogen infecțios, indiferent dacă este bacterian, viral sau fungic.

Dacă am rezolvat cauza infecțioasă și avem de-a face cu un adenom sau cancer de prostată, se administrează în plus Op­tim cell Oxigenation, care oxigenează celula, Mycel­caps asociat cu Citosuport, care distrug orice tip de celulă canceroasă și pro­tejează celulele sănătoase, ajutându-le să câștige răz­boiul cu cele canceroase. În plus, se recomandă și RQ prostate nr. 1 și Rq prostate nr. 2, împreună cu Prostis, care reduc din vo­lumul prosta­tei și reglează PSA-ul și free PSA-ul

Nu așteptați să se agra­veze boala, interveniți ur­gent de la bun început.

Cu respect.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Caut remedii naturiste pentru boala Basedow Graves” (Răspuns pentru IRINA – București, F. AS nr. 1524)

Orice tratament hormonal are efecte secun­dare și trebuie continuat toată viața. Pentru echi­li­brarea întregului sistem endocrin, argila „ALGO” este remediul ideal. Aceasta are inteligența na­turii, știe unde este nevoie de ea. Reglează func­ția tiroidei, indiferent dacă aceasta este în hipo- sau hiperfuncție.

Sarea iodată este vinovatul de serviciu pentru bolile tiroidei! Murăturile se alterează folosind sarea iodată. Acest lucru arată că și-a pierdut calitatea de conservant și nu este indicată nici pentru con­sum. Animalele ling drobul de sare naturală, în niciun caz sare iodată!

Argila „ALGO” reglează fin tiroida. Vă reco­mand să luați 150 g argilă/zi, timp de 6-9 luni, până la vindecarea completă.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„Sufăr de steatoză hepatică și am colesterolul mare” (Răspuns pentru C.P. – București, F. AS nr. 1524)

Pe vremuri, bărbații care practicau munci fizice grele mâncau slanină făcută din porcul crescut în ogradă și nimeni nu știa ce este acela colesterol.

Tatăl meu, care a făcut 5 ani de război, ne creștea și nouă găini și porc; până la vâr­sta de 92 de ani a condus mașina și aproape zilnic mânca dimineața 6 ouă și slănină. Avea tensiunea 13/7 și toate celelalte analize perfecte.

Problema zilelor noastre este consumul grăsi­milor trans, extrem de nocive și cancerigene. Margarina, prăjelile fast food, sedentarismul fac să crească mult valorile colesterolului chiar și la copii și adolescenți.

Eu le recomand pacienților mei, pe lângă schim­­barea stilului de viață sedentar și a alimen­tației nesănătoase, să consume zilnic 100-150 g argilă „ALGO”. Împreună cu Omega 3 (produs de firma LYSI, la sticle de 240 ml) și Acid Li­noleic Conjugat (produs de „Rotta Natura”).

Analizele vor fi lună de lună mai bune, dar trebuie să consumați cele 3 produse tot timpul, ținând cont că sunt șanse mici să vă schimbați stilul de viață și alimentația.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Ameţesc puternic doar când merg” (Răspuns pentru CEZARA T., F. AS nr. 1520)

Doamnă Cezara, problemele dvs. sunt de na­tură neurologică şi/sau circulatorie. De regulă, la această vârstă, sunt implicate am­bele cauze. Neu­ronii noştri se refac (se regenerează) cel mai eficient în trei ipostaze: 1) în timpul somnului; 2) în timpul unui efort fizic; 3) în timpul actului sexual. Deci, trebuie să dormiţi cel puţin 6 – 7 ore pe noapte şi o oră peste zi; trebuie să faceţi mişcare cel puţin o oră – două / zilnic; cu cât mişcarea este mai vioaie, mai sprintenă, cu atât mai bine! Cauza circulatorie se poate amelio­ra printr-o alimentaţie hipocalorică, cu cât mai pu­ţine proteine şi grăsimi de origine animală şi cât mai multe „bălării”. De la lobodă, ştevie şi spa­­nac nu se tulbură mintea nimănui, dar de la pre­paratele din carne de porc, smântână, unt, dul­ciuri de cofetărie şi băuturi carbogazoase îndul­cite cu zahăr, sigur se tulbură mintea.

Şi dacă o să mai şi săriţi peste cât mai multe mese, înlocuindu-le cu 4-6 pahare de apă plată sau ceaiuri de plante neîndulcite, veţi scăpa de o bună parte din aceste ameţeli. Dacă nu reuşiţi să vă amelioraţi mersul prin aceste stratageme, contactaţi-mă.

„În fiecare iarnă, fiului meu i se învinețesc picioarele” (Răspuns pentru CRINA T., F. AS nr. 1517)

Fiul dvs. să renunțe, în spe­cial în sezonul friguros, la a sta cu orele la calcu­lator, telefon, ta­bletă, și să iasă zilnic afară, să se joace în aer liber, să facă sport! Concomitent, puneți circa 8-10 ardei iuți roșii într-o sticlă de spirt medicinal (alcool sanitar) de 500 ml, lăsați la macerat 14 zile, agitând oca­zional prepa­ratul, du­pă care se stre­coa­ră, iar cu soluția obținută se masează ușor piciorul de la genunchi în jos, cu precă­dere labele picioarelor, de 1-3 ori pe zi sau la nevoie. Se poa­te ca fiul dvs. să se plângă că-l ustură aplicarea cu tinctura aceasta de ardei iute, situație în care se poate dilua compoziția cu o cantitate oare­care de alcool sanitar pur, în funcție de sen­sibilitatea cutanată a băiatului. Dacă aceas­tă me­todă nu dă rezultatele dorite, contac­tați-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian