Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru D.T. – jud. Gorj, F. AS nr. 1531: „Nevasta mea umblă mai mult beată”

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Carmen Ponoran

Vă înțeleg supărarea, precum și dorința de a vă ajuta soția, la care țineți atât de mult. Pentru că se află într-un stadiu de alcoolism destul de avansat și nu își recunoaște această problemă, vă pro­pun să îi puneți în mâncare sau în bău­tură, produsul Antialcool Plant (de la Plantextrakt Cluj). Este o com­­binație de extracte naturale care re­duce dorinţa de băuturi alcoolice.

Administrat în cure de 2-3 luni, poate duce la scăderea progresivă a con­su­mului de băuturi şi la îmbu­nă­tăţirea stării generale. Se administrează prin tato­nare, pornind de la 5-10 pică­turi, până la 40 de picături, de 3 ori pe zi, diluate în ju­mătate de pahar de apă sau puse în alte lichide și chiar în mân­care (supe, ciorbe). Avan­tajul este că administrarea se poa­te face şi direct, în bău­tură: 10 până la 40 de picături la 1 litru de vin, 20 până la 80 de picături la 0,5 litru de tă­rie. Curele sunt de durată di­fe­rită, de la caz la caz, iar do­zele se stabilesc prin tato­nare, în func­ţie de gradul de depen­denţă. Pentru că poate exista o afectare hepatică generată de consumul îndelungat de băuturi alcoolice, poate o con­vin­genți să ia și niște protectoare hepatice (cu sili­marină) și să meargă la un control medical. Pro­dusele naturale recomandate se găsesc în ma­ga­zinele naturiste.

Numai bine!

„Am fost diagnosticată cu hipogonadism” (Răspuns pentru CRINA M., F. AS nr. 1532)

Pentru pubertate întârziată – hipogonadism, insuficiență ovariană – cu care ați fost diagnos­ticată la vârsta de 17 ani, vă propun să urmați o cură gemoterapică cu Extract din mlădițe de Zmeur, timp de 2-3 luni de zile. Zmeurul gemo­terapic este un remarcabil reechilibrant hormonal feminin, recomandat în dezechilibre de la orice vârstă. Dumneavoastră fiind foarte tânără, s-ar putea să nu fie nevoie și de alte extracte gemo­terapice pentru reechilibrare. Extractul din mlă­dițe de Zmeur se administrează de 2 ori pe zi, câte 2 ml. Se poate asocia cu Extractul din amenți de Salcie, cu efect estrogenizant, administrat 2 ml, o dată pe zi. Numai bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Caut un tratament pentru ulcer varicos deschis” (Răspuns pentru NICOLAE D. – Buzău, F. AS nr. 1533)

Ion Bobaru

Cauza principală pentru apariția ulcerului va­ricos deschis este o insuficiență circulatorie peri­ferică, localizată la nivelul membrelor inferioare. Aceasta se manifestă la început doar prin dila­tarea venelor (varice). Sindromul varicos netratat va duce în final la apariția ulce­rului varicos. Ulcerul varicos este o rană deschisă care supurează și care este însoțită adesea de dureri cu intensitate diferită. Se vindecă greu și necesită o anumită con­duită terapeutică, ce trebuie res­pectată cu strictețe. Vinde­carea este și mai anevoioasă dacă cel suferind are dia­bet.

Farmacia Faltis are o schemă de tratament pen­tru ulcerul vari­cos deschis. Dacă nu ați încer­cat până acum trata­mentul nostru, nu ezitați să-l folosiți. Această schemă include un tratament in­tern și unul extern.

Tratamentul intern combate insuficiența circu­la­torie periferică. Se folosesc extracte fluide din boboci florali de Salcâm japonez, din fructe de Castan sălbatic, din Saschiu și din frunze de Gink­go biloba.

Tratamentul extern este recomandat atât pen­tru insuficiența circulatorie, cât și pentru ulcerul va­ricos deschis.

Datorită complexității tratamentului, modul de administrare pe care îl reco­mandăm îl veți regăsi în prospectul atașat.

Vă prezint fragmente din acest prospect.

Tratament intern: se face cu Venotrof (amestec de tinc­turi din Salcâm japonez, Cas­tan, Saschiu și Ginkgo bi­lo­ba).

Mod de administrare: se beau 30 de picături de 2 ori pe zi, în puțină apă, după masă.

Tratament extern: presu­pune atât tratamentul in­su­fici­enței cir­culatorii peri­fe­rice din jurul ulce­rului va­ricos, cât și al ulcerului pro­priu-zis.

Insuficiența circulației pe­riferi­ce se tratează cu o cremă pentru afecțiuni vasculare (ce conține în principal un extract moale de Castan, semințe de struguri roșii și Salcâm japonez).

Mod de utilizare: se face masaj ușor în jurul ulcerației cu această cremă.

Ulcerul varicos propriu-zis se tratează cu: unguent pentru ulcer varicos (ce conține, printre altele, un extract moale de: Codița-șoricelului, Castan, Crețișoară și Gălbenele), cu pulbere sica­tivă, ce are în compoziție dermatol, caolin și oxid de zinc, cu soluție de azotat de argint sau soluție de mercurocrom și cu vitamina B1.

Atenționări: Pentru toaletarea rănii nu se fo­losește apa oxigenată.

Reacții adverse: Nesemnificative.

Reacții alergice: Minore.

Păstrare: Ferit de lumină și umezeală, sub 30°C.

Important: În cazul apariției unor reacții ad­verse și/sau alergice majore, vă rugăm să con­tac­tați Farmacia „Faltis”.

În funcție de suprafața ulcerației, de profun­zimea și de vechimea ei, tratamentul este de lungă durată. Rezultate semnificative se pot observa doar după câteva luni de tratament.

Dacă sunteți interesat de acest tratament, vi-l putem trimite prin Fan Courier, cu pla­ta ramburs la pri­mirea coletului. A­vem nevoie de nu­me și prenume des­tinatar, adresă, nr. de telefon.

Notă: Aceste sfa­turi nu substituie un consult medical de specialitate. Ele completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de dermatită la nivelul scalpului” (Răspuns pentru MONICA – Bucureşti, F. AS nr. 1531)

Folosiţi o infuzie de frunze de Nuc, cu care să vă fricţionaţi uşor scalpul în fiecare seară, până la dispariţia totală a simptomelor dermatitei, după care continuaţi tratamentul, dar numai de 2-3 ori pe săptămână, ca mijloc profilactic. Dacă nu aveţi succesul dorit cu această metodă, vă rog contac­taţi-mă.

„Băieţelul meu are o secreţie la un ochi” (Răspuns pentru TEODORA – Baia Mare, F. AS nr. 1531)

Folosiţi Hidrolat de Propolis, o picătură, de 2 ori pe zi, pusă în ochiul afectat, până la dispariţia totală a secreţiei, apoi folosiţi profi­lactic câte o picătură pe zi, din 2 în 2 zile. Vă avertizez că administrarea acestei soluţii de Pro­polis provoacă un scurt moment de usturime la contactul cu mucoasa oculară, dar ea dispare după 2-3 se­cunde, drept care Vlăduţ nu va fi prea entuziasmat de tratament! Dacă nu găsiţi pe piaţă acest Hi­drolat de Propolis, contactaţi-mă.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am fost diagnosticat cu icter mecanic” (Răspuns pentru SIMION D. – jud. Călărași, F. AS nr. 1534)

Revista „Formula AS” a publicat de-a lungul tim­pului trei interviuri cu persoane care au suferit de ciroză hepatică în fază terminală. Toți se vin­decă în 3-4 luni, dacă consumă 200 g de argilă    ALGO zilnic.

Ficatul este organul care se regenerează cel mai ușor. Argila este cel mai bun agent de detoxifiere și vindecă și această hepatită pe care dumnea­voas­tră o aveți.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

„Cum se poate reface flora intestinală a unui copil de 4 ani?” (Răspuns pentru MIRELA D. – București, F. AS 1533)

Afirmați că o doză prea mare de vitamina B i-a distrus băiețelului flora digestivă. Probabil că i-au fost administrate și antibiotice! Multe alimente conțin doze mari de antibiotice și i le-ați dat fără să știți. Dacă are restricții alimentare, cu siguranță suferă de enterocolită, gastrită etc. Acestea se vindecă ușor cu argila „ALGO”, ad­ministrată intern. Trei lingurițe zilnic sunt sufi­ciente. După doar câteva zile scapă de restricțiile alimentare, dar este bine ca toți cei trei copii ai dumneavoastră să con­sume zilnic apă tulbure cu argilă. În farfurie îi pândesc multe pericole.

Flora digestivă se poate reface și cu un probiotic de calitate pentru co­pii. Îl puteți găsi la Doterra, tel. 0740/59.18.74. Vă sfătuiesc, să achi­ziționați de la această firmă și o sti­cluță de ulei esențial de Ore­gano. E suficient pentru toată familia, pentru o perioadă lungă de timp, nu mai tre­buie să folosiți niciodată antibiotice.

Pentru detalii, vă rog să mă con­tactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian