Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Regimul cu mese dese

Foto: Shutterstock

Reușita unei cure de slăbire de­pin­de enorm de pregătirea ante­ri­oa­ră a organismului. Nu se poa­te trece din­tr-o dată la un regim sever. Orga­nis­mul tre­buie pregătit treptat. O problemă de­loc de neglijat este eli­minarea toxine­lor, purificarea cor­pului prin diferite mo­duri:

* transpirație prin efort (mers, gim­nastică, treburi gospodărești…)

* dușuri zilnice (deschid porii și ajută la eliminarea toxinelor)

* curățarea tuturor „portițelor” pe unde se elimină deșeurile (ca­vitatea bu­cală, nări, urechi, ochi)

* evitarea constipației

* reducerea, pentru înce­put treptat, a cantității de hrană, mai ales grăsimi, dulciuri, pâine.

O rețetă care dă re­zultate bune este ur­mătoa­rea: se ia de trei ori pe zi, înain­te de masă, câte o linguriță cu boabe de muș­tar, cu apă. În stomac, boabele se um­flă și for­mează un mucilagiu care antre­nează toate reziduurile de pe intestine, aju­tând și la scăderea co­lesterolului. Acest mod de viață se păstrează în conti­nuare.

Regimul alimentar propriu-zis con­stă în cantități mici de hrană, luate din două în două ore. Ali­men­tele trebuie pregătite din timp pentru a nu fi tentați să ne arun­căm asupra a ce găsim prin frigider. Regimul este variat, se slăbește mai lent, dar efi­cient:

* ora 7: un fruct

* ora 9: un ou fiert

* ora 11: 10-15 măsline

* ora 13: o bucată carne slabă

* ora 15: un fruct, 25 stafide

* ora 17: un iaurt

* ora 19: brânză de vaci

* ora 21: un ceai de plante.

În zilele de post se pot mân­ca la ora 13 o mâncare cal­dă, o supă de zarza­vat, orez cu ciuperci, paste făinoase. Nu se renunță total la sare și zahăr.

Cu multă răbdare, rezultatele vor apă­rea și vor fi spectaculoase. Mult succes!

MARIA D. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian