
Deși par neînsemnate, micile semințe conțin multe substanțe benefice pentru organismul nostru. Indiferent că le consumăm dimineața, puse în müsli, sau le adăugăm în salate, semințele de in nu doar că dau mâncării un gust de nucă, ci ne stimulează și sănătatea. Și asta, în nu mai puțin de cinci feluri.
Protejează sistemul cardiovascular
Semințele de in conțin acizi grași Omega-3, care protejează inima și reduc tensiunea arterială. Conform mai multor studii, 30 de grame de semințe de in pe zi reprezintă doza ideală.
Ajută la reducerea greutății
Și persoanelor supraponderale le poate fi de ajutor să apeleze la semințele de in. Motivul ține de conținutul mare de fibre, care dă o senzație de sațietate pe termen lung, și astfel, foamea nestăvilită nu mai are cum să apară. O recomandare suplimentară e aceea de a încorpora semințele de in în micul dejun, bând și un pahar mare de apă sau de ceai neîndulcit. În acest fel, semințele se umflă în tractul digestiv, ceea ce stimulează în mod suplimentar senzația de sațietate.
Previn pe termen lung diabetul
Dacă adăugăm zilnic o linguriță de semințe de in în mâncare, acest fapt va frâna procesul creșterii glicemiei din sânge. Iar asta ne poate ajuta să împiedicăm apariția diabetului de tip 2.
Stimulează digestia
Mucilagiile conținute în semințele de in rețin lichidul în intestin. Astfel, digestia este stimulată și se combate și constipația.
Susțin sistemul imunitar
Semințele de in conțin așa-numiții lignani. Aceștia au un efect antioxidant, protejându-ne celulele și susținându-ne sistemul imunitar.