Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Diete de succes cu varză

Foto: Shutterstock

Varza este o legumă miracu­loasă când e vorba de pierde­rea kilogramelor.    Bogată în apă,    mi­ne­rale, vitamine, fibre alimentare, favorizează    detoxifierea, stimulează digestia şi este un excelent activator al metabolismului. Totodată, varza creează efectul de „umplere”    prin can­titatea mare de fibre și apă, având aproape zero calorii.

Alegeți varză mai mică, pe deplin coaptă, bine îndesată, cu foi subțiri și fragede. Preferați-o pe cea româneas­că, dacă aveți posibilitatea să optați.

Dieta cu salată de varză

Preparare și utilizare: tăiați mă­runt varză crudă proaspătă, adăugați suc de lămâie, puțină sare și câteva pi­cături de    ulei de măsline. La sala­tele de varză se pot adăuga, pentru a fi mai ușor digerabile și mai gustoa­se, semințe de chimen sau puțin mor­cov ras. Consumați câte o porție de    sa­lată de varză, de două ori pe zi, îna­inte de mesele principale (se prepară doar înainte de a o consuma). În plus, de două ori pe săptămână, înlocuiți masa de seară cu o porție de salată de varză.

Dieta cu varză și cartofi

Preparare și utilizare: Ziua înce­pe cu ceai sau cafea fără zahăr, un car­tof fiert în coajă sau copt, alături de un ou fiert și 2 felii de șuncă slabă.

La prânz: 3 cartofi fierți în coajă sau copți,    alături de o salată    prepa­rată din    varză albă tăiată fâșii subțiri și asezonată cu suc de lămâie, puțină sare și puțin ulei.

Gustare de după-amiază: 3 lin­guri de brânză de vaci degresată.

Cina: 2 cartofi fierți sau copți, ală­­turi de o salată de varză.

Dieta se ține trei zile.

Dieta cu decoct de varză

Preparare și utilizare: într-un litru de apă, fierbeți 200 g frunze de varză mărunțite, timp de 20 minute, la foc mic. Pentru a îmbunătăți gustul, adău­gați doi morcovi tocați. Com­pletați apa care se evaporă. Strecurați    și în­depărtați foile de varză.    Se    bea    (fă­ră a adăuga sare sau condimente) câte o cană de lichid, de 3 ori pe zi, ul­tima seara, cu o oră înainte de cul­care.

Se poate slăbi până la 2 kg pe săptămână.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian