– Pentru un efect garantat, e necesar să fie consumat timp de 3-4 săptămâni –
Hrean ras

Consumaţi, zi de zi, 2 linguri de hrean proaspăt dat pe răzătoarea fină. Pentru a i se mai tăia din iuţeală, se poate combina cu morcov şi ţelină crude sau sfeclă roşie coaptă, în salată, asezonate cu suc de lămâie şi puţin ulei. De asemenea, hreanul poate fi adăugat la mâncăruri.
Tinctură de hrean
Cine nu suportă hreanul crud poate lua tinctură de hrean, care se găseşte la magazine naturiste, plafaruri sau se poate prepara acasă. Se pune hrean ras într-un recipient de sticlă, până se umple pe jumătate, apoi se completează cu alcool alimentar până sus. Se lasă la macerat 10 – 12 zile, se filtrează și se toarnă în recipiente care se țin la rece și întuneric. Se ia câte o jumătate de linguriță de tinctură, de 3 ori pe zi, cu puțină apă.