Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu andive

Foto: Shutterstock

Andivele sunt legume sărace în calorii, dar bogate în fibre și apă, o combinație câștigătoare pen­tru pierderea în greutate. Puţine plante au efect atât de puternic de stimulare a proceselor de eliminare şi detoxifiere ca andivele. Ele activează metabolismul, iar depozitele de gră­sime sunt rapid dizolvate.

Curele cu andive trebuie ţi­nute minimum 3 săptă­mâni, timp în care se exclud con­sumul de făinoase, dul­ciuri şi grăsimi, precum şi ali­mentele prea sărate. Se con­sumă sub formă de salată sau suc.

Suc de andive

Se bea câte o jumătate de pahar de suc de andive de două ori pe zi, îna­inte de mese.

Salată de andive

Ingrediente: două an­dive, două linguri suc de lămâie proas­păt, o jumătate de lin­guriţă ulei de măsline.

Andivele se taie pe lung, apoi fe­lii. Se adaugă sucul de lămâie a­mes­tecat cu untdelemnul. Se consu­mă înainte de mese câte o porție, de două ori pe zi.

Salată de andive cu mere și morcovi

Ingrediente: două andive, două mere, un morcov, două linguri suc de lă­mâie proaspăt stors, o ju­mă­tate de linguriţă ulei de măsline, piper.

Andivele se taie pe lung, apoi transversal. Merele se decojesc, se în­depărtează cotorul, se taie bucăți mici. Morcovul se dă pe răzătoare. Se amestecă toate legumele, se adaugă sucul de lămâie, untde­lem­nul și pipe­rul. Sarea trebuie evitată în die­tele de slăbit. Se consumă în fiecare zi, în locul mesei de seară.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian