Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumusețe cu PORTOCALE

– Era imposibil ca niște fructe așa de frumoase, gus­toase și parfumate să nu-i facă bine și frumuseții obra­zului. Natura știe cum să-și facă re­clamă. Ce poate fi mai seducă­tor decât fructul por­to­ca­liu, care strălucește ca o co­­metă? Răspunsul îl veți afla privin­du-vă în oglindă –

Suc de portocale

Foto: Shutterstock

Ingrediente: suc de portocale proaspăt stors.

Se aplică pe faţă şi pe gât, cu aju­torul unui tampon de vată. După 15-20 de minute se clăteşte cu apă rece. Are efect de tonifiere, de hidratare şi de reducere a ridurilor.

Mască pentru albirea pielii

Ingrediente: suc de portocale, miere.

Amestecați suc de portocale cu miere în cantități egale și întin­deți pasta obținută pe față. Lăsați să acțione­ze 15 minute, apoi clă­tiți-vă. Acest preparat are darul de a șterge petele maronii și de a da pielii luminozitate și strălucire.

Mască pentru întinerire

Ingrediente: 3 linguri suc de por­tocale, o lingură smântână, o jumă­tate de banană.

Zdrobiţi jumătatea de banană cu furculiţa, apoi adăugaţi sucul de por­tocale şi smântâna. Amestecaţi bine şi aplicaţi preparatul obţinut pe obraz şi pe gâtul proaspăt spălate. După 20 de minute, spălați-vă cu apă călduţă. Tenul devine proaspăt și luminos.

Mască pentru ten gras

Ingrediente: 2 linguri de drojdie de bere proaspătă, suc de portocale.

Amestecaţi drojdia de bere cu su­cul de portocale până la consistenţa unei paste groase. Aplicaţi-o pe faţă, iar după 20 de minute clătiţi-vă cu apă rece. Combate pielea grasă și porii mari. Este potrivită pentru tenul gras-seboreic şi pentru tenul mixt.

Apă de flori de portocal

Este obținută prin distilarea în aburi a florilor de portocal și o găsiți în magazine naturiste și farmacii.

Utilizări

* Tonic pentru piele: pulveri­zați-vă dimineața și seara obrazul și de­colteul cu apă de flori de portocal. Poa­te fi folosită pentru fiecare tip de ten. Are efect hidratant, toni­fiant, re­generator, cal­mant, ajută la restabi­lirea strălucirii pielii îmbă­trânite.

* Loțiune pentru păr: apa din flori de portocal asigură un păr sănătos și strălucitor. Pulve­ri­zați câteva picături pe părul proaspăt spă­lat, când este încă umed.

* Demachiant natural: ames­tecați apă de flori de portocal cu ulei de migdale, în cantitate egală. Ma­chiajul și celulele moarte pot fi în­depărtate perfect cu un tampon de vată înmuiat în acest amestec.

* Îngrijirea unghiilor: aplicată pe unghii cu un tampon de vată, în fie­care zi, apa din flori de portocal pre­vine ruperea sau exfolierea un­ghiilor și asigură hidratarea lor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian