Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetică cu zăpadă și apă de ploaie

– Două ingrediente pe ca­re începutul acesta de iarnă târ­zie ni le oferă în mod gratuit. Nu-i de colo! Zăpada și ploa­ia sunt două remedii de fru­musețe stră­vechi și au efect garantat. Fac părul și pielea să arate grozav, fără să chel­tuiți niciun ban –

Loțiune hidratantă cu apă de ploaie

Foto: Shutterstock

Colectați apă de ploaie într-un vas curat și veți obţine o loţiune nepre­ţuită pentru păstrarea frumuseţii. A­ce­leaşi calităţi le are şi zăpada topită. Aplicate pe piele apa de ploaie și ză­pada topită sunt hidratante, tonifiante şi ajută pielea să rămână netedă și proas­pătă. Se poate păstra la rece, pentru a o folosi în fiecare zi.

Masaj cu zăpadă pentru tonifierea obrazului

Masaţi-vă tenul, gâtul și decol­teul, timp de câteva minute, cu miş­cări cir­culare, cu un bulgăre de zăpa­dă. Sti­mulează producţia de colagen, sub­stanţa de bază pentru pielea fer­mă.

Masajul întregului corp cu zapadă face parte din ritualul saunei ruseşti (banya), care are un rol important în întreţinerea frumuseţii şi a sănătăţii. Asigură o piele tânără şi proaspătă.

Loțiune pentru ten gras

Ingrediente: câte o lingură de pe­tale de Trandafiri, Salvie și Coada-ca­lului, zăpadă topită sau apă de ploaie.

Puneți apa de ploaie sau zăpada topită într-n vas pe foc și când cloco­tește adăugați petalele de Trandafiri, Salvia și Coada-calului. Lăsați totul la infuzat 30 de minute. Strecurați și aplicați loțiunea rezultată pe ten, di­mineața și seara, în fiecare zi. Se poa­te păstra la frigider cel mult trei zile.

Loţiune pentru ten îmbătrânit

Ingrediente: apă de ploaie sau zăpadă topită, suc proaspăt de cas­traveți, în părţi egale.

Amestecaţi apa de ploaie cu sucul de castraveți şi loţionaţi tenul dimi­neața și seara, la culcare. Se poate păstra la frigider cel mult trei zile.

Loţiune pentru albirea pielii și ștergerea petelor de bătrânețe

Ingrediente: o cană apă de ploaie sau zăpadă topită, două linguri tărâţe de grâu, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de miere.

Fierbeţi tărâţele de grâu în apa de ploaie timp de trei minute, lăsaţi să se răcească, filtraţi şi adăugaţi sucul de lămâie şi mierea. Aplicaţi loţiunea pe fața umedă seara, la culcare. Se poate păstra la frigider cel mult trei zile.

Loțiune pentru păr

Ingrediente: un litru și jumătate apă de ploaie sau zăpadă topită, câte o mână de Urzici, Iarbă-mare și Roz­marin.

La ţară, pe vremuri, femeile    își îngrijeau părul clătindu-l cu fiertură de plante în apă de ploaie sau zăpadă topită. Puneți la fiert un litru și ju­mătate de apă de ploaie sau zăpadă, iar când clocotește, adăugați câte o mână de Urzici, Iarbă-mare și Roz­marin. Lăsați să fiarbă 5 minute la foc scăzut. Se infuzează 20 de minute, se strecoară și se folosește după spălarea părului, la ultima clătire.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian