Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Demachiante naturale – Lapte, ouă și ulei

Foto: Dreamstime

Laptele demachiant este de ne­înlocuit pentru curățarea obra­zului. Are rolul de a îndepărta res­turile de demachiant şi grăsime. Ast­fel, cremele de față pătrund mai ușor și acționează eficient. Sunt necesare două demachieri pe zi: seara, înainte de culcare, şi dimineaţa, pentru a îndepărta impurităţile ieșite din piele în timpul nopţii. Chiar dacă nu vă machiaţi, cu­răţarea cu dema­chiante nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică. Cu o condiție: să fie naturale! Niciun pre­parat cosmetic de curățat pielea, oricât de scump și de sofisti­cat, nu poa­te concura un produs natural, luat direct de la sursă, indiferent că e vorba de lapte, ouă proaspete, iaurt și smân­tână. Produsele naturale sunt hrană vie pentru pielea noastră.

* Laptele şi iaurtul – nede­gre­sate, curăţă pielea în profunzime şi o lasă netedă şi sănătoasă. Aplicaţi pe un tampon de vată puţin lapte sau iaurt şi ştergeţi-vă fața cu mişcări cir­culare. Repetaţi până ce tamponul de vată rămâne perfect curat.

* Smântâna – excelentă ca emul­sie demachiantă, se recomandă mai ales pentru tenul uscat, lipsit de vita­litate.

* Gălbenuşul – un gălbenuş de ou este suficient pentru două aplicări. Partea nefolosită se păstrează la frigi­der, într-un mic recipient, nu mai mult de 12 ore. Se întinde pe piele, după ce a fost bine amestecat cu câte­va picături de ulei vegetal.

* Uleiurile vegetale presate la rece – sunt excelente pe post de de­ma­chiant. Uleiul de măsline şi rapiță, pentru ten uscat sau normal, și uleiul din sâmburi de struguri şi cel de jojo­ba, în special pentru tenul mixt, gras sau sensibil. Du­pă folosire, uleiurile se îndepărtează cu ajutorul unui tam­pon de vată, înmuiat în apă fiebinte şi stors.

* Vaselina cosme­tică (se gă­seş­te la far­macie) – este un produs natural, fără con­ser­vanţi şi chimicale, foar­te eficient în curăţarea pie­lii.

* Lapte integral – a fost sute de ani dema­chiantul cel mai folosit de femei. Se folosește căl­duț, cu ajutorul unui tampon de vată. După spă­lare, o­bra­zul rămâne proaspăt și strălucitor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian