
O cură de verdețuri de primăvară spală toxinele acumulate de-a lungul iernii, schimbă sângele, vitaminizează şi revigorează, topind depozitele de grăsime. Mai ales consumate crude, pe stomacul gol, sub formă de salată, verdețurile sunt leacul ideal de slăbit al începutului primăverii.
Iată cele mai eficiente rețete:
Salată de urzici
Se aleg urzici fragede (vârfuri), se freacă cu puţină sare (ca să nu pişte) şi se amestecă cu câteva frunze de salată verde sau de păpădie. Se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Salată de păpădie
Frunze proaspete de păpădie, spălate şi tăiate mărunt, se amestecă cu frunze de salată verde, pătrunjel şi mărar tocate. Se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Salată de lobodă
Frunze proaspete de lobodă, spălate şi mărunțite, se amestecă cu câteva felii subțiri de cartofi fierți. Se adaugă puțin suc de roșii sau suc de lămâie și ulei de măsline.
Salată de untișor
Se aleg frunze tinere de untișor, se amestecă cu câteva frunze de salată, pătrunjel și mărar, tăiate mărunt, apoi se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Salată de frunze de ridichi de lună
Frunzele fragede și proaspete de la câteva ridichi de lună se mărunțesc, se amestecă cu felii subțiri de cartof fiert, mărar și pătrunjel tocate, și se asezonează cu suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.