Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Verdețuri contra grăsimi

Foto: Shutterstock

O cură de verdețuri de primă­vară spală toxinele acumu­late de-a lungul iernii, schimbă sân­ge­le, vitaminizează şi revigorează, topind depozitele de grăsime. Mai ales consumate crude, pe stomacul gol, sub formă de salată, ver­dețurile sunt leacul ideal de slăbit al începu­tului pri­mă­verii.

Iată cele mai eficiente rețete:

Salată de urzici

Se aleg urzici fragede (vârfuri), se freacă cu pu­ţină sare (ca să nu pişte) şi se amestecă cu câteva frunze de salată verde sau de păpădie. Se adau­gă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măs­line.

Salată de păpădie

Frunze proaspete de păpădie, spă­late şi tăiate mărunt, se amestecă cu frunze de salată verde, pătrunjel şi mărar tocate. Se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline.

Salată de lobodă

Frunze proaspete de lobodă, spă­late şi mărunțite, se amestecă cu câ­teva felii subțiri de cartofi fierți. Se adaugă puțin suc de roșii sau suc de lămâie și ulei de măsline.

Salată de untișor

Se aleg frunze tinere de un­tișor, se amestecă cu câte­va frunze de salată, pătrunjel și mărar, tăiate mărunt, apoi se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline.

Salată de frunze de ridichi de lună

Frunzele fragede și proas­pete de la câteva ridichi de lună se mă­runțesc, se amestecă cu felii subțiri de cartof fiert, mărar și pă­trunjel tocate, și se asezonează cu suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian