Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Primele plante de primăvară – Păpădia și Toporașii

– De frică să nu le spulbere frumusețea fragilă, românii alin­tă primele plante de primăvară ca pe copii. Și ce să vezi? Bu­curoase nevoie mare că sunt răsfățate, ele le răsplătesc afec­țiunea cu verdele lor curat ca smaraldul, piatră prețioasă pen­tru sănătate și obraz. Efectul e și mai mare, dacă vă culegeți chiar dvs., ingredientele. Le găsiți pe primul drum din afara orașului –

Păpădie

Mască cu Păpădie și ou

Foto: Shutterstock

Ingrediente: o mână de frunze de Păpădie, un gălbenuș, o linguriță miere.

Tocați mărunt funzele de Păpădie, apoi amestecați-le cu gălbenușul și cu mierea. Aplicați preparatul pe față și lăsați-l să acționeze 20 de minute. Spălați-vă cu apă călduță.

Loțiune tonică cu Păpădie

Ingrediente: 2 linguri frunze de Pă­pădie, o cană apă.

Se pune apa pe foc și când fierbe se adaugă frunzele de Păpădie. Se la­să 3 minute la foc mic, apoi la infuzat 20 de minute. Se pulverizează fața, dimineața și seara. Al­bește pielea, șter­ge petele și cal­mea­ză iritațiile.

Loțiunea poate fi pusă la conge­lator, în tăvița pentru cuburi de gheață. Masați 2-3 minute fața, gâtul și decol­teul cu un cub de gheață, dimineața și seara. Elimină în mod eficient ur­mele de oboseală, hidratează și toni­fică pie­lea.

Toporași

Loțiune tonică cu Toporași

Ingrediente: 2 linguri flori de Toporași proaspete, o cană de apă.

Opăriți florile de Toporași cu apă clocotită. Lăsați la infuzat 30 de mi­nute, apoi strecurați. Puneți lichidul într-o sti­clă tip spray și pulverizați-vă dimineața și seara obrazul, gâtul și decolteul cură­țate înainte. Lasă pielea proaspătă și întinsă. Loțiu­nea rezistă 5 zile, ținută la frigider.

Ulei de Toporași

Ingrediente: flori de Toporași proaspete, ulei de floarea-soa­relui pre­sat la rece.

Umpleți pe trei sferturi un reci­pient din sticlă cu flori de Toporași mărunțite, apoi turnați peste ele uleiul până sus. Închideți vasul ermetic și lăsați să stea timp de 8-10 zile la loc luminos și cald, agitând permanent. Strecurați ule­iul și țineți-l la rece.

Se aplică în cantitate mică, cu ma­saj ușor, pe față și corp. Are efect emo­lient, calmant, de ștergere a ci­catricelor vechi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian