Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

…Pentru vindecarea insomniei

S-a scris de curând în revistă despre efectele câm­purilor mag­netice naturale asupra sănătății omu­lui. Ei bine, ele au un efect direct și asupra in­somniei. Vă pro­pun cea mai simplă rețetă de vin­decare definitivă a in­som­niilor și a durerilor de cap nocturne, apli­cată de sub­semnatul, de rude și prie­teni cu aceeași pro­ble­mă: seara, la culcare, insom­niacii să se întin­dă pe pat, cu capul la picioare, adi­că în par­tea opusă față de cum au dormit până acum, obli­gând astfel corpul să fie străbătut de flu­xul gravi­tațional în sens opus. După cum se știe, li­niile de forță mag­netice străbat și dirijează lichidul exis­tent în organism în sens in­vers, fără niciun efect secun­dar dău­nă­tor. Până vă obișnuiți, puteți pro­ceda și altfel: prima parte a somnului să se des­fășoare la un capăt al patului, iar partea a doua – la celălalt capăt (se împarte durata somnului în două). Procedeul este cât se poate de simplu, iar rezul­tatele, uluitoare. Notă: se va evi­ta dormi­tul cu ca­pul spre apus, pentru a lăsa fluxul magnetic al pă­mân­tului să-și facă datoria.

GHEORGHE C. – jud. Prahova

…Pentru revitalizarea și fortificarea organismului

* Ceapă și miere: într-o sticlă de 1 l se pun 150 g ceapă tocată mărunt, 100 g miere polifloră și se com­pletează cu vin natural. Se lasă la macerat 10 zile, după care se consumă câte o lin­gură de trei ori pe zi, înainte de masă.

* Ceapă, zeamă de lămâie și pătrunjel: 3 cepe + 1 rădăcină curățată de pătrunjel + sucul unei ju­mătăți de lămâi se bagă în cen­tri­fugă. Sucul rezultat se bea dimi­nea­ța, pe sto­macul gol.

* Măceșe și miere: peste 250 g măceșe uscate și zdrobite se pune 1 l de apă clocotită și se lasă la ma­cerat 12 ore. Se filtrează și se ames­tecă cu 1/2 kg miere poli­floră, fierbându-se până la consistența unui sirop. Se con­sumă cu apă minerală.

* Lapte de soia: peste 250 g boa­be de soia bine spălate se pune 1 l de apă plată și se lasă timp de 12 ore. Laptele rezultat se bea în ziua respectivă, iar peste boabe se mai poate adăuga încă 1 l de apă.

* Macerat de usturoi: 2 căței de usturoi pisați se macerează vre­me de o săptămână într-un sfert de litru de vin alb natural. Se bea câte o linguriță di­mi­neața, pe stomacul gol.

Pentru rezultate bune, se reco­mandă ca o cură să dureze trei săptămâni.

MARCELA C. – Brăila

…Pentru normalizarea glicemiei la diabetici

Se iau 3 știuleți de porumb fără boabe (coceanul să fie roșu) și se pun la fiert în 2 l de apă, pe flacără mică, în vas acoperit. Când lichidul se reduce la jumătate (1 l), se împarte în 4 căni a 250 ml fiecare și se bea toată cantitatea în decursul unei zile. Cura se repetă trei zile. Se măsoară glicemia înainte de a începe tratamentul și la câteva zile după. Eu așa am procedat, și rezultatul e mul­țumitor.

PROFIRA E.– Brașov

…Pentru vindecarea cataractei

Aflându-mă în cabinetul unui medic oculist, a intrat la un moment dat o femeie căreia doctorul i-a reproșat că n-a venit să se opereze de cataractă, deși fusese programată încă în urmă cu un an. Femeia a răspuns că nu mai are ne­voie de operație, pentru că acum ve­de perfect. Con­tro­lând-o cu apa­ra­tele, doctorul a spus că într-ade­văr nu mai are nimic la ochi și, mirat, a în­trebat-o ce a făcut? Per­soana în cau­ză a răspuns că vreme de un an și-a pus zilnic o pică­tu­ră de miere de al­bi­ne în ochi. Curioa­să de așa o mi­nu­ne, când femeia a ple­cat, m-am fu­ri­șat după dânsa rugând-o să-mi spună și mie rețeta exact. Iat-o, așa cum am „cumpă­rat-o”: un vârf de lin­guriță cu miere curată (nefalsi­ficată) se încăl­zește puțin ca să se mai în­moa­ie. Se vâră în ea de­getul mic de la mâna dreaptă și se ridică pleoapa de sus a ochiului drept, cu degetul arătător de la mâna stângă. Se unge marginea pleoa­pei fără să se atingă glo­bul ochiu­lui. Apoi se lasă pleoa­pa în jos și se cli­pește mult și re­pede. La fel se proce­dea­ză și cu ochiul stâng, care tre­buie uns ime­diat după dreptul. Us­tură pu­țin, dar nu mai mult de o ju­mătate de minut. În cazul când se pro­duce lăcri­ma­re, spăla­ți-vă fața, dar nu și ochii. Efectul se simte ime­diat: privind în zare, percepem mult mai clar imaginile, chiar și după prima aplicare a mierii. Eu în­sămi sunt benefi­ciara acestui tratament. Am avut un în­ce­put de cataractă încă de la 30 de ani. Acum am 82 de ani, lucrez, bag ața în ac și pe drum nu am ne­voie de ochelari. Mierea este un medicament formidabil!

ANETA S. – Galați

Rețetă pentru tratamentul cancerului mamar

Îmi permit să comunic cititorilor revistei un leac al cancerului mamar, folosit de mă­tușa mea, care a fost diagnosticată cu neo­plasm la sân și a refuzat să se ope­reze. A mai trăit 20 de ani, murind în urma unui acci­dent stupid. Rețeta o avea de la un biolog bătrân, care-și tratase cunoștințele operate sau neo­perate de can­cer. Era un foarte bun cunos­cător al plantelor și, în plus, îi studiase pe toți marii promotori ai medicinii na­tu­riste. Iată procedura urmată de mătușa mea:

* În fiecare dimineață (după trezire) și după fiecare masă de peste zi se clătește gura cu apă sărată (1 lin­guriță de sare grun­joasă dizolvată într-un litru de apă).

* Se beau ceaiuri neîndulcite, circa 2 l pe zi, folo­sind alternativ următoarele plante: Mentă, Busuioc, chi­­men, nuci, Levănțică, Anason și Valeriană. În caz de con­sti­pa­ție, ceaiul de Mentă va fi îndulcit cu miere de albine sau va fi înlo­cuit cu ceai de Gălbenele. (Cele 7 plante reco­mandate au fost alese pe motivul că ele nu pot fi atinse de cancer, cumplita boală care amenință nu doar omul, ci și regnul animal și vegetal. Ele figurează în vol. 5 al „Operelor alese” ale acad. I.C. Parhon, fiind recoman­date – prin analogie – ca anticancerigene.)

* După fiecare masă se iau câte 1-2 lingurițe sirop de Busu­ioc (preparat cu miere). Poate fi înlocuit cu infuzie de Busuioc + miere.

* Seara se iau 2-3 picături de Valeriană pe o bucă­țică de zahăr sau 1-2 pastile de Extraveral.

* Se consumă zilnic miezul de la 10-15 nuci.

* Spălatul pe cap se face numai cu fiertură de frun­ze de Nuc sau de flori de Gălbenele (vara proaspete, iarna uscate).

* Alternativ, se pun pe sân comprese cu frunze de Nuc căl­duțe (opărite în prealabil) sau se masează ușor sânul cu alifie de Gălbenele.

* Se mănâncă numai legume și fructe (fără carne, ouă, lactate). Mâncarea se condimentează cu piper, cim­bru, lămâie și mult pătrunjel verde tocat. Uleiul (pre­sat la rece) se pune după ce mâncarea e gata.

* Se mănâncă zilnic 2-3 căței de usturoi.

* Se beau sucuri de varză, țelină, morcovi, sfe­clă ro­șie, fructe (în special fructe de pădure – mă­ceșe, coa­căze, cătină, mure, coarne).

* Se mănâncă pâine graham, doar 2 felii. Mai bune sunt cerealele încolțite (grâu, ovăz).

Tratamentul cu plantele descoperite de Parhon se urmează încontinuu, timp de 60 de zile. Se face o pauză de 15 zile, după care se reia. Regimul vegetarian se ține mi­nimum doi ani de zile, dar cel mai indicat ar fi să nu se renunțe niciodată la el.

Tratamentul le este recomandat preventiv și per­soa­nelor cu risc crescut de cancer, din cauza ante­ce­dentelor familiale (rude bolnave).

JULIETA P. – Ploiești

Metodă rapidă de tratare a gastritei

300 ml de apă se fierb de șase ori. Se dă în clocot o dată, se ia vasul de pe flacără, se răcește, apoi iarăși se dă în clocot și se răcește, și tot așa, de șase ori. Se consumă toată cantitatea pe sto­macul gol, înainte de masă. După două minute, se râgâie forțat de cinci ori. Durerile vor dispărea și nu mai apar niciodată.

OLGUȚA M. – Galați

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian