Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ierburi pentru păr frumos

– Multe dintre plantele pe care le folosim ca leacuri de să­nătate sunt de ajutor și când e vorba de frumusețe. Acum, la mijloc de primăvară, ele cresc peste tot. Iar când sunt culese cu mâna, efectul sporește. Plus bucuria de a vă întâlni cu luna Aprilie în „direct” –

Iarbă-mare, Brusture – întărirea rădăcinii părului şi oprirea căderii lui

Foto: Shutterstock

Preparaţi un decoct din 3 linguri de rădăcină de Brusture şi 3 linguri de rădăcină de Iarbă-mare. Se pun la fiert mărunțite, într-un litru de apă. Se lasă pe foc mic timp de 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Cu o bu­cată de vată înmuiată în lichid, tam­ponaţi-vă rădăcinile părului.

Lavandă, Rozmarin – leac împotriva mătreții şi a părului gras

Fierbeţi la foc mic câte trei linguri de Lavandă şi Rozmarin într-un litru de apă, timp de 10 minute. Lă­sați să se răcească și stre­curaţi. Fo­losiți-l pentru ulti­ma clătire a părului.

Lemn-dulce – regenerare, inflamații ale scalpului

O lingură de rădăcină de Lemn-dulce mărunţită se opărește cu trei căni de apă clocotită și se mai lasă la fiert pe foc mic 15 minute. Se lasă să se răcească și se strecoară. Se aplică pe scalp, cu un tampon de vată.

Nalbă – balsam natural

Fierbeţi timp de 15 minute o mână de rădăcină uscată şi mărun­ţită de Nalbă într-un litru de apă, apoi stre­curaţi. Fiertura obţinută seamănă cu un balsam. Lasă părul suplu şi lucios, fără să îl îngraşe.

Busuioc – tonifiere şi revitalizare

Faceţi un ceai concentrat de Bu­suioc şi adăugați-l în ultima limpezire cu apă. Busuiocul întăreşte părul, îi stimulează creşterea şi vigoarea.

Mentă – stimulent al creșterii părului și leac împotriva infecțiilor fungice

Faceţi un ceai concentrat de Men­tă, pe care îl masaţi pe pielea capului. De asemenea, amestecaţi şamponul pe care îl folosiţi cu ceai de Mentă. Diluat într-o lingură de ulei de măsline, uleiul esențial de Mentă (din ma­gazinele naturiste) poate ajuta la vin­decarea unor in­fec­ţii bacteriene sau fun­gice, stimulând în acelaşi timp creşterea părului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian