– Multe dintre plantele pe care le folosim ca leacuri de sănătate sunt de ajutor și când e vorba de frumusețe. Acum, la mijloc de primăvară, ele cresc peste tot. Iar când sunt culese cu mâna, efectul sporește. Plus bucuria de a vă întâlni cu luna Aprilie în „direct” –
Iarbă-mare, Brusture – întărirea rădăcinii părului şi oprirea căderii lui
Preparaţi un decoct din 3 linguri de rădăcină de Brusture şi 3 linguri de rădăcină de Iarbă-mare. Se pun la fiert mărunțite, într-un litru de apă. Se lasă pe foc mic timp de 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Cu o bucată de vată înmuiată în lichid, tamponaţi-vă rădăcinile părului.
Lavandă, Rozmarin – leac împotriva mătreții şi a părului gras
Fierbeţi la foc mic câte trei linguri de Lavandă şi Rozmarin într-un litru de apă, timp de 10 minute. Lăsați să se răcească și strecuraţi. Folosiți-l pentru ultima clătire a părului.
Lemn-dulce – regenerare, inflamații ale scalpului
O lingură de rădăcină de Lemn-dulce mărunţită se opărește cu trei căni de apă clocotită și se mai lasă la fiert pe foc mic 15 minute. Se lasă să se răcească și se strecoară. Se aplică pe scalp, cu un tampon de vată.
Nalbă – balsam natural
Fierbeţi timp de 15 minute o mână de rădăcină uscată şi mărunţită de Nalbă într-un litru de apă, apoi strecuraţi. Fiertura obţinută seamănă cu un balsam. Lasă părul suplu şi lucios, fără să îl îngraşe.
Busuioc – tonifiere şi revitalizare
Faceţi un ceai concentrat de Busuioc şi adăugați-l în ultima limpezire cu apă. Busuiocul întăreşte părul, îi stimulează creşterea şi vigoarea.
Mentă – stimulent al creșterii părului și leac împotriva infecțiilor fungice
Faceţi un ceai concentrat de Mentă, pe care îl masaţi pe pielea capului. De asemenea, amestecaţi şamponul pe care îl folosiţi cu ceai de Mentă. Diluat într-o lingură de ulei de măsline, uleiul esențial de Mentă (din magazinele naturiste) poate ajuta la vindecarea unor infecţii bacteriene sau fungice, stimulând în acelaşi timp creşterea părului.