– Două flori transformă luna Mai în regal: Salcâmul și Liliacul. Minuni ale naturii, ele își mută frumusețea pe chipul femeilor care cred în puterea lor. Magie de primăvară! –
Flori de Liliac
Loțiune tonică

Ingrediente: 2 linguri flori proaspete de Liliac, o cană de apă.
Se opăresc florile de Liliac cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Lichidul obţinut este o loţiune ideală pentru față şi corp. Curăţă, revigorează şi tonifică pielea. Se prepară proaspăt sau se păstrează la rece, nu mai mult de patru zile.
Comprese hidratante pentru decolteu
Ingrediente: infuzie de flori de Liliac, comprese din tifon.
Înmuiați bucățile de tifon în ceaiul de flori de Liliac și acoperiți-vă decolteul cu ele bine îmbibate. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi aplicați o cremă hidratantă. Tonifică pielea și o păstrează elastică.
Ulei de Liliac
Ingrediente: flori proaspete de Liliac, ulei de migdale sau măsline.
Umpleţi un borcan cu flori proaspete de Liliac desprinse de pe ciorchine şi turnaţi peste ele ulei, cât să le acopere. Închideţi ermetic vasul şi puneți-l la soare timp de două săptămâni. Filtraţi uleiul și păstrați-l la rece, în recipient de sticlă închis ermetic.
Se aplică pe corp, după duş, cu masaj uşor, până intră în piele. Surplusul se şterge cu şerveţele.
Scrub cu Liliac
Ingrediente: două linguri flori și frunze de Liliac uscate, transformate în pulbere, două linguri iaurt, o lingură argilă.
Amestecaţi ingredientele într-un bol, aplicați pasta umedă pe obraz cu mişcări circulare, timp de câteva minute. Clătiţi apoi cu apă. Se foloseşte imediat după preparare.
Îndepărtează celulele moarte, măreşte irigarea cu sânge a pielii, lăsând-o luminoasă şi suplă.
Flori de Salcâm
Mască cu flori de Salcâm

Ingrediente: o mână de flori de Salcâm proaspete sau uscate, două linguri apă minerală, puțină argilă sau făină de migdale.
Introduceți florile în blender, adăugați apa peste ele și mixați-le, făcând din ele o pastă. Se poate îngroșa, adăugând puțină argilă sau făină de migdale. Aplicați masca pe față, lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță.
Are efect calmant, antiinflamator şi împotriva îmbătrânirii.
Flori de Salcâm cu miere
Ingrediente: 4 linguri de miere, 4 linguri flori de Salcâm proaspete sau 3 linguri de flori de Salcâm uscate și mărunţite.
Se amestecă mierea cu florile de Salcâm şi se pune la macerat 3-4 zile.
Preparatul obţinut se întinde pe faţă şi pe gât, cu masaj uşor. Se lasă să acţioneze o jumătate de oră, apoi se spală.
Dă elasticitate şi supleţe oricărui tip de ten, estompează ridurile, dă culoare obrazului palid.
Apă de Salcâm
Ingrediente: 4 linguri flori de Salcâm, apă.
Se pun la macerat, de seara până dimineața, două linguri de flori de Salcâm, în jumătate de ceaşcă de apă. Două linguri de flori de Salcâm se opăresc, separat, cu jumătate de ceaşcă de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Se amestecă cu maceratul rece de Salcâm şi se păstrează la frigider până la 4 zile.
Se loţionează fața, gâtul şi decolteul proaspăt spălate, în fiecare seară, sau se pot aplica comprese calde pe faţă şi pe gât, timp de 15 minute.
Calmează, tonifică şi catifelează tenul. De asemenea, apa de Salcâm e emolientă şi decongestionantă în cazul cuperozei – vinişoare pe nas şi pe pomeţi.