Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Anotimpul căpșunilor

– Rețete rapide și ușoare –

– „Una în farfurie, alta pe obraz”. Cam așa ar trebui să sune porunca pentru doamnele care vor să împace sănătatea cu frumusețea. Căpșunile sunt pregătite să o împlinească. Sezonul lor a început –

Tonifiere cu căpșuni

Foto: Shutterstock

Ingrediente: căpșuni proaspete.

Tăiați în două câteva căpșuni, apoi masați ușor cu partea umedă fața, gâtul și decolteul. Lăsați să ac­țio­neze 10 minute, apoi clătiți. Pielea se revitalizează repede. Se repetă de două ori pe săptămână.

Mască de albire a pielii

Ingrediente: 7-8 căpșuni bine coap­te, o linguriţă suc de lămâie, câteva picături ulei de migdale.

Pasaţi căpșunile până se trans­for­mă în piure, adăugaţi sucul de lă­mâie, uleiul de migdale şi amestecaţi bine. Întindeți pasta obţinută pe față, lă­saţi-o să acţioneze 20 de minute, apoi clă­tiţi.

Mască pentru ten uscat

Ingrediente: 6-7 căpșuni, o lingu­riță de smântână.

Zdrobiți căpșunile, apoi adăugați smântâna și amestecați. Pasta obți­nu­tă se aplică pe față, se lasă să acțio­neze 30 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.

Exfoliant cu căpșuni

Ingrediente: 5- 6 căpșuni, 100 g zahăr.

Zdrobiți căpșunile, amestecați-le cu zahărul. Aplicați pasta pe pielea umedă și masați cu mișcări circulare, pentru a facilita îndepărtarea celu­le­lor moarte ale pielii. Se prepară îna­inte de utilizare. Rezultatul este o piele netedă, hidratată.

Remediu pentru ten gras și acnee

Ingrediente: 5-6 căpșuni, un albuș de ou.

Zdrobiți căpșunile, apoi adăugați albușul de ou bătut spumă și ames­te­cați. Preparatul se aplică pe față, se lasă să acționeze 15 minute, apoi se clătește cu apă călduță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian