Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

–  De la lume adunate și-napoi la lume date –

Leac pentru vindecarea panarițiului (sugel) la deget

Încă de când apar primele înțepături în deget, se face următorul tratament: o oală cu apă sărată stă pe foc aproape de fierbere. Bolnavul trece degetul repede prin această apă fierbinte, cam de zece ori, cu curaj. Face o pauză, ca să-i treacă fierbințeala și iarăși trece repede degetul prin apa fierbinte. Doare puțin, dar prin această temperatură stafilococul moare și nu mai este necesar să se ia antibiotic.

PAULINA    – Iași

Migrene, furuncule, boli de rinichi

Am crescut la o casă de copii din județul Hune­doara. În cei 19 ani petrecuți acolo, am învățat o mul­țime de lucruri folositoare, printre care și cule­sul și folosirea plantelor medicinale. Pe multe din ele le-am încercat chiar pe mine, cu mult folos.

* Combaterea migrenelor. Puneți doi pumni de frunze de izmă în jumătate de litru de vodcă. Lăsați la macerat timp de 8 zile, apoi stre­curați. Cu soluția obținută, masați-vă fruntea, tâm­plele și urechile.

* Reducerea tensiunii arteriale. Frecați două pahare de fructe de răchită cu trei linguri de zahăr pudră până când veți obține o pastă omogenă. Se iau două linguri din acest preparat înaintea fiecărei mese.

* Împotriva furunculelor. Acest leac l-am încercat chiar pe soțul meu și a dat un rezultat bun. Se amestecă 2 cepe coapte cu puțin săpun de băr­bie­rit. Se aplică alifia obținută pe piele, în locurile infectate, de mai multe ori pe zi. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

* Împotriva bolilor de rinichi. Se pun două linguri de frunze de mesteacăn, în 500 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de o oră. Se bea câte o jumătate de cană de ceai, de trei ori pe zi.

* Cocktail natural de mare ajutor. Rețeta pe care v-o scriu, am folosit-o chiar pentru fetița mea de 11 ani, care are probleme cu tenul.

Se pun într-un vas de sticlă: o ceașcă de oțet de mere, o ceașcă de miere, 8 căței de usturoi tăiați mărunt. Se amestecă cu mixerul la viteză maximă, timp de 60 secunde. Se păstrează în frigider, timp de 5 zile. Iată câteva dintre afecțiunile care pot fi tratate și pe care le-am încercat chiar eu:

Acnee: tamponați cu o bucată de tifon curat, înmuiat în preparat, zona afectată, în fiecare seară, timp de 3 săptămâni.

Artrită: amestecați o lingură de preparat într-o jumătate de ceașcă de apă caldă, pe care o beți înainte de culcare.

Astm bronșic: luați în fiecare dimineață, pe sto­macul gol, o lingură din acest preparat, și veți ob­serva că veți respira mai ușor.

Balonări și indigestii: puneți 2 linguri din ames­tec într-o ceașcă cu ceai sau apă și încălziți puțin înainte de a o bea.

Impotență: fierbeți o ceașcă de oțet de mere în care ați pus 5 căței de usturoi + o lingură de miere. Se fierbe timp de 5 minute. După ce s-a răcit, se bea preparatul obținut.

Sper ca aceste leacuri să fie de folos. Să dea bu­nul Dumnezeu să vă ocrotească de tot ceea ce este rău pe toți cei care lucrați și îi ajutați pe cei care au nevoie de dvs., prin această minunată revistă „For­mula AS”. Cu respect,

MARIA    – jud. Mehedinți

Pentru creșterea în înălțime

Vă recomand un exercițiu de hatha yoga, prac­ticat chiar pe mine, cu mare efect. Am reușit să cresc 3 cm într-un an.

Tehnica de execuție. Stând cu picioarele foarte puțin depărtate, tălpile paralele între ele, ne aplecăm înainte și căutăm să atingem degetele de la picioare cu palmele. Menținem picioarele drepte, genunchii întinși și arcuim spatele cât mai mult. Păstrăm poziția atât timp cât putem, fără a simți nici o durere sau jenă. Ne ridicăm apoi încet coloana vertebrală și revenim la poziția verticală, inițială. Ne relaxăm ușor, apoi ne reluăm acti­vitățile cotidiene.

Acest exercițiu se poate prac­tica oricând în timpul zilei, cu sto­macul gol (deci înainte de masă).

Într-o fază avansată de practică, când ne-am elasticizat suficient spatele și dosul genunchilor, intro­ducem palmele pe sol, sub labele picioarelor sau le așezăm pe sol, în lateralele picioarelor sau în față. Succes!

OANA – Iași

Leacuri pentru constipație

Am suferit o viață întreagă de constipație. Am încercat zeci de leacuri, până l-am găsit pe cel po­trivit. Vi le propun și dvs., în speranța că vor fi de folos. Încercați-le, până îl găsiți pe cel potrivit.

* Turnați o cană și jumătate de apă fierbinte peste două lingurițe de tărâțe, acoperiți vasul cu un capac, lăsați-l peste noapte și mâncați a doua zi dimineață tărâțele. Continuați tratamentul timp de 10-14 zile.

* Mâncați înainte de culcare 2-3 curmale, apoi beți apă.

* Mâncați două mere cu tot cu coajă, pe stomacul gol, în fiecare dimineață.

* Puneți într-o cană cu chefir 5-6 prune uscate și lăsați-le să stea timp de 8-10 ore. Beți chefirul și mâncați prunele înainte de culcare, timp de 30 de zile, în fiecare zi.

* Beți un pahar de apă rece pe stomacul gol în fiecare dimineață, timp de 7 zile.

* Turnați o cană de apă fierbinte peste o lingu­riță de semințe de in. Beți cu tot cu semințe înainte de culcare (nu mai mult de 14 zile. A nu se folosi semințele de in dacă suferiți de o boală cronică de ficat.)

* Consumați o lingură de ulei pe stoma­cul gol dimineața și una seara, înainte de culcare.

* Beți o cană de suc de morcovi pe stomacul gol, dimineața.

* Beți o cană de suc de cartofi cruzi dimineața, pe stomacul gol.

* Limitați consumul de cafea, ceai, supe fier­binți, cacao, pâine albă, biscuiți dulci și alte pro­duse din făină albă, carne grasă, pro­duse afumate și băuturi dulci.

DORINA S.

Leacuri bătrânești

Sunt o cititoare veche a revistei, din județul Boto­șani, și vă spun niște lucruri mai vechi decât mine, pe care le știu de la bunica mea. Eu am 81 de ani, ea avea 87 când a murit, iacă, sunt peste 150 de ani de când sunt folosite. Vi le spun așa cum le-am primit de la ea. Unele par ciudate, dar efectul e garantat.

* Astm bronșic. În timpul cri­zelor de astm, se pot înghiți bucățele mici de gheață. Me­toda trebuie folo­sită în cazul când per­soana afectată nu are la dispoziție nici un alt reme­diu. Poate fi sal­vatoare. Înainte de cri­za de astm, adesea apa­re o tuse us­ca­tă. Se beau, cât se poate de repede, 1-2 pa­hare de apă și se pune pe limbă un praf de sare.

– 400 g căței de usturoi curățați și amestecați cu sucul de la 24 de lămâi, se pun într-un borcan legat la gură cu tifon. Se ține la macerat 24 de zile. Înainte de folosire, se agită bine. Se ia o linguriță pe zi, seara, înainte de cul­care, dizolvat în jumătate pahar de apă. Ușurarea apare după zece zile.

* Crampe la picioare (spas­me musculare). Se ține sub pat un lighean cu puțină apă rece. Imediat ce apare senzația de spasme, picioarele se introduc în apă (sau cu picioarele goale se calcă pe gresia rece).

* Degete deformate, negi. Dimineața, ime­diat după trezire, se folosește salivă pro­prie, prin un­gere repetată, cu frecție ușoară. În același scop se fo­lo­­sește și condensul ce apare pe gea­muri, dato­rită di­ferenței de temperatură.

* Furie. Imediat se mănâncă un aliment crud, ce produce un sunet ronțăitor (o frunză de varză, mor­cov, măr etc.)

* Negi și alunițe. După ce grâul a fost secerat, se scoate un pai din pământ, cu rădăcină cu tot. Cu partea lui ascuțită se înțeapă negii sau alunițele, apoi paiul se îngroapă în pământ, cu rădăcina în sus. Când putrezește, negii dispar.

* Râgâială. Per­soa­nele care suferă de ar­suri stomacale cu reflux tre­buie să aibă tot timpul asu­pra lor câteva boabe de mazăre us­ca­tă. Când apare senza­ția neplăcută, se țin în gură 8-10 jumătăți de ma­zăre, până se înmoaie puțin, apoi se mes­tecă minuțios și se înghit.

* Sughiț. Se pune pe masă un pahar plin cu apă. Mâinile se duc la spate. Corpul se apleacă ușor înain­te, se inspiră mai mult aer și se bea apa din pa­har fără ajutorul mâinilor. În po­ziția obișnuită, se beau 8 în­ghițituri mici de apă și una, a 9-a, mare.

* Tuse. Se confecționează și se fumează o țigară umplută cu tulpinițe de talpa-gâștei sau cu frunze de podbal uscate. Din­tr-o țigară mai lungă, se fumează de trei ori, și bolnavul nu mai tușește.

* Tuse măgărească. Sirop de praz – Partea albă de la 4 fire de praz se fierbe o jumătate de oră în jumătate de litru de apă. Se strecoară, presând fier­tura cu o lingură de lemn. Se îndulcește după gust, cu miere. Se ia câte o lingură, când apar crizele.

ZOICA MUȘAT – Brebenești

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian