
De obicei, ea își arată colții tocmai când v-ați hotărât să țineți o dietă, ca să mai dați jos câteva kilograme. Iată aici sfaturile noastre, care vă vor ajuta s-o înfruntați cu sorți de izbândă.
N-aveți vreme pentru sport și gătit?
În zilele noastre, cu greu mai găsim pe cineva care să nu se plângă de criză de timp. Dar dacă vreți cu tot dinadinsul să vă schimbați stilul de viață, veți rupe din programul dvs. încărcat o fărâmă de timp ca să pregătiți o mâncare sănătoasă și să faceți mișcare. 10 minute de exerciții pot însemna startul perfect, căci vor fi cele dintâi minute în care biruiți sedentarismul. Iar în ce privește bucătăritul: nu e musai ca el să devină o ocupație zilnică. Puteți să vă preparați felurile de mâncare preferate într-o cantitate mai mare și să le țineți la frigider.
Nu vă înfometați!
Foamea coboară moralul, împovărează nu numai trupul, ci și sufletul. Renunțarea la hrană dezlănțuie la un moment dat o adevărată „orgie alimentară”, căci flămândul se va strădui cu disperare să-și potolească răzmerița din stomac. Soluția e simplă: mâncați regulat.
Sărbătoriți succesele
Există zile triste, când pur și simplu aveți nevoie de o consolare, cum ar fi o tabletă de ciocolată sau un desert. Stați liniștiți, e în ordine! Nu evaluați fiecare zi separat, ci priviți în urmă, ceva mai departe. Din ce punct ați pornit? Ce ați realizat între timp? De care deprinderi greșite v-ați despărțit definitiv? Mândriți-vă cu reușitele dvs.
Mizați pe efortul în echipă
Fie că e vorba de atingerea greutății ideale, reducerea stresului sau practicarea unui sport, căutați pe cineva care urmărește aceleași scopuri. Alături de un partener suntem întotdeauna mai motivați și rezistăm mai bine la provocările inerente. Discutați săptămânal despre micile dvs. succese, susțineți-vă reciproc dacă ați dat greș și aveți grijă să vă fixați obiective realiste.
Țeluri clare

Stabilirea fermă a unor scopuri și prezența lor neîncetată în minte reprezintă motorul ce vă va furniza energia necesară pentru înfăptuirea schimbărilor la care visați. Lipiți la marginea oglinzii poza unei rochii sau a unui costum de haine care nu vă mai încape de o bună bucată de vreme, însă doriți nespus să le purtați din nou. Sau o fotografie mai veche a dvs., care vă place în mod deosebit.
Pas cu pas
Când vă întoarceți acasă după o zi de muncă, nu vă aruncați direct pe canapea, ci mai faceți puțină mișcare. Coborâți din autobuz cu două stații mai devreme, aranjați frumos masa pentru cină sau gătiți ce veți mânca în zilele următoare – și iată că deja sunteți activ, în loc să leneviți.
Schimbați-vă obiceiurile
Fiecare dintre noi are un loc, aproape de casă, unde s-a obișnuit să-și facă periodic cumpărăturile. Și cum ar fi să căutați ceva nou? Vizitați un supermarket sau treceți pragul unei prăvălioare de cartier. Însă cel mai distractiv este să dați o raită, la sfârșit de săptămână, pe la piețele de producători din vecinătatea orașului dvs.
Plăcerea de a face sport

Exercițiul fizic nu trebuie să devină un chin, ci să vă creeze o stare bună, pentru a vă motiva să continuați. Alegeți-vă un sport care vă face într-adevăr plăcere: înot, gimnastică, tenis sau dans – principalul este să vă simțiți bine, iar programul dvs. sportiv să nu fie o obligație, ci o bucurie.
Ajutor, mi-a slăbit voința!
Nu e sfârșitul lumii. Oricine își poate permite, din când în când, să mănânce exact ce are poftă, la restaurant sau la o sărbătoare în familie. Important este ca a doua zi să vă concentrați iarăși pe scopul dvs. Calculați-vă caloriile săptămânal, nu pe fiecare zi în parte. De exemplu, dacă în șase zile din săptămână ați înregistrat câte un minus de 200 de calorii și într-o singură zi un plus de 500, rezultă în final un deficit de 700 de calorii – prin urmare, veți pierde în greutate.