Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu legume de vară

Foto: Shutterstock

Cu DOVLECEL…

Dovlecel fiert cu brânză telemea

Se ia un dovlecel de mărime me­die/mică, se taie longi­tudinal, se fierbe în apă, apoi se pre­­sară brân­za rasă deasu­pra, atât cât să-i acopere su­prafața.

Dovlecel fript cu brânză telemea

Se ia un dovlecel, se taie rondele de 1/2 cm și se prăjesc pe ambele părți într-o tigaie de teflon. Se scot din tigaie și se rade brânză, deasupra fiecărei rondele.

Cu MORCOVI…

Morcov, rădăcină de pătrunjel și iaurt

Se fierb bine legumele în apă puțin sărată, se taie cubulețe, ca la sa­lata boeuf, se adaugă iaurt degresat și sare. Se poate adăuga și puțin muștar sau se face o maioneză falsă, din iaurt degresat (Cremoso), puțin muștar, un gălbenuș de ou fiert tare și sare.

Sote de morcovi

Se ia un morcov mare, se curăță și se taie ron­dele de 3-4 mm. Se pun la fiert în apă, cu o ceapă întreagă și o linguriță de Vegeta sau Delikat. După ce a fiert    morcovul, se scoate ceapa. Succes!

NARCISA D. – Ploiești

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian