Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Hidratare și răcoare

– Următoarele rețete au darul de a hidrata și înti­neri tenul și corpul, dar și de a ră­cori și împrospăta pielea –

Tonic cu Mentă

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 2 linguri frunze de Mentă, o cană de apă.

Puneți apa pe foc și când fierbe adăugați Menta și trageți imediat deo­parte. Lăsați vasul trei ore acoperit, apoi strecurați. Puneți lichidul într-un recipient de sticlă și păstrați-l în frigi­der, maximum 4 zile. Se pulverizează sau se aplică dimineața și seara, cu un tampon de vată, pe ten, gât și decol­teu. Tonifică și împrospătează pielea obo­sită și îmbătrânită și combate te­nul gras, cu pori dilatați, coșuri și ac­nee.

Tonic cu Busuioc

Ingrediente: 2 linguri flori şi frun­ze de Busuioc, o cană de apă.

Mărunțiți Busuiocul şi turnaţi o cană cu apă clocotită peste el. Lăsați vasul acoperit 20 de minute, apoi strecuraţi și puneţi lichidul într-un re­cipient de sticlă. Se folosește dimi­neaţa şi seara, cu ajutorul unui tam­pon de vată, aplicat pe ten, gât și decolteu. Se păstrează la rece, maxi­mum 4 zile. Această reţetă dă o stră­lucire imediată pielii şi este foarte eficientă pentru acnee şi coşuri.

Mască de caise și iaurt

Ingrediente: două caise bine coap­te, o lingură iaurt.

Decojiți caisele, scoateți sâmburii, zdrobiți-le până se transformă într-o pastă, apoi amestecați-le cu iaurtul. Întindeți pasta pe față și lăsați-o să acționeze 30 de minute. Clătiți cu apă călduță, apoi rece. Preparatul înmoaie și catifelează pielea uscată de soare.

Cremă cu zmeură și smântână

Ingrediente: un sfert cană zmeură proaspătă, o lingură smântână.

Zdrobiți zmeura cu o furculiță și amestecați-o cu smântâna, până la omo­genizare. Întindeți preparatul pe față și decolteu și lăsați să acționeze 30 de minute. Clătiți cu apă caldă, apoi rece. Masca repară daunele cau­zate de soare. Totodată acționează și ca un mini-lifting, regenerează pielea și îi redă elasticitatea.

Comprese cu suc de castraveți

Ingrediente: castraveți proaspeți.

Obțineți sucul de castraveți, cu aju­torul storcătorului de fructe. Apli­cați-l pe față, cu ajutorul unui tam­pon, apoi faceți comprese din tifon pe care le înmuiați în suc și le aplicați pe față. Lăsați să acționeze 30 de minu­te, după care spălați-vă pe față cu apă sau ștergeți-vă cu un tampon înmuiat în ceai de Mușețel. Sucul de castra­veți este ideal pentru hidratarea feței, asigurând pielii umiditatea ne­cesară pentru a o face să fie radiantă și fru­moasă.

Mască cu Mentă şi argilă

Ingrediente: 4 linguri argilă pul­bere, ceai de Mentă concentrat.

Se amestecă argila cu ceaiul de Mentă, până când se transformă într-o pastă groasă. Întindeţi-o pe faţă şi pe gât şi lăsaţi-o să acționeze 15-20 de mi­nute. Îndepărtaţi-o apoi cu apă re­ce. Este o mască excelentă pentru te­nul gras şi mixt, închide porii şi, în timp, reglează producţia de sebum.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian