– Arsurile solare sunt prietene bune cu cancerul. Și alunițele infectate. În medicina satelor noastre există remedii, care asociate cu tratamentele medicale, pot fi de mare ajutor –
Suc de Rostopască și terci de Pătlagină

Dacă este vorba despre melanom aflat încă în fază incipientă, atunci locul afectat este tamponat de mai multe ori pe zi cu sevă galben-portocalie de Rostopască. Celor care n-au posibilitatea să-și ia din grădină sau din natură frunze și tulpini proaspete li se recomandă plantarea Rostopascăi într-un ghiveci.
* Marginile rănilor sunt mai întâi unse cu suc de Rostopască și, când acesta a intrat în piele, cu alifie de Gălbenele.
* Frunzele de Pătlagină-lată și de Pătlagină-îngustă, spălate, zdrobite și frecate până se formează un terci de frunze, se pun direct pe rana deschisă.
* Intern, trebuie luate pentru curățarea sângelui, zilnic, 4 cești cu ceai de Urzică, Ventrilică, Gălbenele și Coada-șoricelului, amestecate în părți egale. Se folosește o linguriță cu vârf din acest amestec, pentru 1/4 litru de apă. Plantele se opăresc și se lasă să stea puțin.
Tinctură de Mărul-lupului

În cartea „Universul plantelor”, scrisă de prof. dr. Constantin Pârvu, se face precizarea că cel mai bun tratament al cancerului de piele este planta Mărul-lupului (Cucurbețică), Aristolochia Clematitis. Administrată intern, se impune prudență mare, deoarece este foarte toxică. Extern, nu are restricții, cu condiția să fim atenți la manipularea și prepararea acestei plante.
Rețeta: frunzele și tulpinile uscate ale plantei se macină cu râșnița de cafea, până se obține o pulbere fină. Se pun 20 de linguri de pulbere proaspăt măcinată într-un vas, se adaugă apoi alcool de 75 de grade, atât cât să cuprindă pulberea și să rămână o peliculă de alcool de 1 cm deasupra. Se lasă la macerat 14 zile, apoi se filtrează și se stoarce. Câteva lingurițe din tinctura astfel obținută se pun într-o farfurie întinsă, se lasă vreme de 4-6 ore pentru evaporarea alcoolului (până scade de trei ori). Se obține o pastă închisă la culoare, care aderă pe piele. Nu se evaporă cantități mari, deoarece, fără alcool, se degradează rapid. Această pastă se aplică pe leziunile canceroase, pe tumori, pe rănile care nu se vindecă. Este cicatrizant, antitumoral și antiinfecțios, cu adevărat miraculos. Acțiunea sa este și mai mult intensificată și potențată dacă se adaugă câteva picături de tinctură de propolis.
Combinația imbatabilă în tratarea externă a plăgilor canceroase, inclusiv a celor operate și recidivate, este compusă din trei tincturi în proporții egale: Mărul-lupului, Tătăneasă și propolis. Cu această combinație se face tratamentul cu comprese, descris mai sus. Efectele terapeutice sunt cu adevărat uluitoare.
Tinctura de Mărul-lupului se găsește și la plafaruri și la magazinele naturiste.
Clismele cu Mărul-lupului
O linguriță mărunțită de Mărul-lupului (partea aeriană a plantei) și două lingurițe de rădăcină de Tătăneasă se lasă să stea în jumătate de pahar de apă, de seara până dimineața, când se filtrează; maceratul se lasă deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opărește cu încă jumătate de pahar de apă clocotită și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei; se filtrează infuzia astfel obținută și se combină cu maceratul pus deoparte anterior, obținându-se aproximativ un pahar de 200 ml de preparat. Se pune într-o pară de cauciuc pentru clismă (se găsește la farmacie) și se introduce în colon, prin anus. Se păstrează 15-20 de minute (prin contracția sfincterelor), apoi se evacuează pe cale normală. Este un tratament recomandat în toate formele de cancer, având un rol drenor și imunostimulent puternic.
Tărâțele de grâu și drojdia de bere

Ambele sunt o adevărată colecție de vitamine naturale și minerale, esențiale pentru susținerea organismului celor bolnavi de cancer de piele. De asemenea, aceste două produse au efecte antitoxice și anti-cancerigene directe. Iată cum se administrează:
* Tărâțele de grâu se iau macerate în apă cu puțină miere. Într-o cană de apă se pun de seara 2-3 linguri de tărâțe și 2 lingurițe de miere. Se lasă să macereze până dimineața, când se consumă pe stomacul gol. Tratamentul se face zilnic, vreme de o lună. Pentru cei constipați se fac cure de 2 luni, cu 2 săptămâni de pauză. Pe lângă efectele sale vitaminizante, tărâțele au o acțiune dezintoxicantă puternică, extrem de importantă în tratarea bolilor tumorale maligne.
* Drojdia de bere se ia sub formă de pastile. Există extracte atomizate de drojdie, condiționate sub formă de comprimate, pe care le găsim în farmacii și Plafaruri. Au o mare eficiență în tratament, fiind obținute din culturi de drojdie selecționate, așa încât să aibă o concentrație ridicată de vitamine din complexul B și de seleniu. Se administrează conform prospectului. O cură cu drojdie durează 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinală), urmate de o săptămână de pauză, după care tratamentul se poate relua. Există indicii serioase că în cazul majorității formelor de cancer, dar mai ales în cele de piele și hepatice, consumul de drojdie de bere determină stagnarea și apoi remisia formațiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk, membru al „Societății Bavareze de Oncologie”, a comunicat de curând că la organismele de experiență tratate cu drojdie de bere, în mai puțin de trei luni, cancerul de piele, de prostată sau al ficatului este oprit de ingerarea zilnică a acestui produs natural.
Fructele de Cătină
Sunt un foarte puternic susținător al organismului afectat de boala canceroasă, ajutând sistemele naturale de apărare să-și facă datoria și să învingă boala. Se administrează fructele uscate de Cătină sub formă de pulbere, obținută prin măcinare cu râșnița electrică de cafea, din care se iau 3 lingurițe pe zi, eventual cu puțină miere. Cura poate dura până la trei luni, neavând practic efecte adverse.
În perioadele în care se găsește Cătină proaspătă, se iau zilnic câte 2 linguri de fructe zdrobite și amestecate cu miere. Cătina proaspătă este, între altele, și un puternic stimulent al apetitului alimentar, care la bolnavii de cancer este foarte scăzut.
Regimul vegetarian cu multe crudități
Hulit de medicii alopați vreme de decenii, dar „reabilitat” recent de un studiu american extrem de amplu și bine documentat, regimul vegetarian cu multă hrană netrecută prin foc este cheia reușitei terapiei naturale în această boală. Iată, pe scurt, cele șapte reguli de bază ale acestui tratament:
1. Multe sucuri și salate de legume crude – în special de țelină, pătrunjel (verde și rădăcină), ceapă verde, usturoi verde. Contribuie la vindecarea bolii canceroase, cu localizare la nivelul pielii și nu numai. De asemenea, sunt foarte importante și pentru prevenirea cancerului de piele.
2. Fructe din belșug – în tratamentul cancerului de piele, 60-70% din hrană trebuie să fie alcătuită din legume și fructe crude. Un efect deosebit în această boală îl au caisele. Cel mai puternic efect nu îl are pulpa, ci miezul sâmburilor, care este o adevărată colecție de vitamine și minerale. „Vedeta” între substanțele conținute de sâmburele de caisă este o descoperire relativ recentă în materie de vitamine: PABA (acidul para-amino-benzoic), numită și vitamina B15, care încetinește procesele degenerative, oprește proliferarea tumorilor canceroase și întinerește organismul.
3. Fără carne – deoarece aceasta îngreunează sau chiar blochează procesele naturale de eliminare, conține substanțe care favorizează apariția și dezvoltarea formațiunilor tumorale maligne.
4. Fără produse alimentare sau băuturi cu aditivi sintetici – afânătorii, aromele sintetice, conservanții și coloranții artificiali au în marea lor majoritate efecte cancerigene, inhibă activitatea sistemului imunitar, blocând procesul de vindecare naturală. Renunțați la aceste otrăvuri, la fel ca și la alimente cum ar fi zahărul, margarina, făina albă, conservele de tot felul.
5. Strict interzise: alcoolul și tutunul – cele două vicii alimentează perturbările care duc la apariția bolii canceroase.
6. Fără prăjeli – cercetări recente arată că transformările suferite de amidon și de grăsimi în procesul prăjirii duc la formarea unor substanțe cu un potențial cancerigen foarte mare.
7. Liber la oleaginoase, cu condiția să nu fie prăjite – nucile, alunele, susanul, semințele de dovleac și floarea-soarelui sunt „salvatoare” în regimul contra cancerului. Pe lângă excepționalele lor proprietăți medicinale, ele sunt o sursă de energie esențială pentru organism. Tot pentru suplimentarea cantității de proteine se recomandă și polenul, o linguriță pe zi.