Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de vară pentru ten matur

Indiferent dacă este uscată, nor­mală, sensibilă, grasă sau mixtă, începând cu vârsta de 30 de ani, pie­lea femeilor începe să îmbătrânească și are nevoie urgentă de hi­dratare puternică și de remedii naturale care să-i re­genereze celulele. Lo­țiunile de­ma­chiante, apa florală și tonică, măș­tile, cremele, tre­buie să cu­rețe pielea și s-o rege­nereze. Re­țetele care ur­mea­ză vă asigură acest aport.

CURĂȚARE

Ulei cu Gălbenele și tămâie

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 50 g flori de Găl­benele uscate, 50 ml ulei de floa­rea-soarelui, 2 linguri ulei de Câ­nepă (magazinele naturiste), 15 picături de ulei esențial de tă­mâie sau de Tran­dafiri.

Mod de preparare și folosire: puneți florile într-un borcan cu gura largă și turnați dea­supra ule­iul de floarea-soarelui. A­cope­riți gu­ra vasului (cel mai bi­ne cu un ca­pac filetat) și puneți-l în drep­tul unei ferestre însorite, vre­­me de trei săptămâni, apoi filtrați uleiul. Adăugați uleiul de Cânepă și treceți preparatul într-un flacon de sticlă cu dop care se înșu­ru­bează. Adăugați uleiul esen­țial de tămâie sau de Tran­dafiri, picurat picătură cu pi­că­­tură. Scuturați bine sticla. Când vreți să vă cură­țați fața, vărsați câteva picături de ulei pe un tampon de vată.

Gălbenelele sunt cel mai bun aliat al pielii ma­tu­re. În ce pri­vește tămâia, proprietățile ei anti-îmbă­­trânire sunt cunoscute încă din vremea e­gip­­­­­­te­ni­lor, care o fo­lo­seau la mumificare. Com­pa­ra­ția nu e prea fericită, dar pielea se „mumifică” și ea, în sens pozitiv: se întinde și devine mai rezis­tentă la timp.

TONIFIERE

Apă de Sânziene

Mod de preparare și folosire:  se opă­rește o linguriță de plan­­tă cu o cană de apă, se lasă la in­­fuzat un minut, apoi se stre­coa­ră. Se șterge fa­ța de mai multe ori pe zi, cu un tam­pon de vată înmuiat în lichid.

HIDRATARE

Cremă de Ciuboțica-cucului

Ingrediente: 2-3 pumni de Ciu­bo­țica-cucului (frunze și flori), 2-3 lin­guri osân­ză de porc.

Mod de preparare și folosire: se pune osânza de porc să se încingă în­tr-o cră­ticioară smăl­țuită. Când fumegă, se adaugă frunzele și florile de Ciu­boțica-cucului tăiate mărunt. Se lasă scurt să se înmoaie, apoi se trage vasul deo­parte și se lasă să se ră­cească până a doua zi, când se încălzește compoziția pe baie de aburi și se stre­coară.

Se folosește seara, pe fața cu­rățată cu demachiant și tonic floral. Are efect contra ridurilor și a petelor de bătrânețe.

HRĂNIRE

Mască cu suc de Păpădie și iaurt

Ingrediente: un pumn de frunze de Păpădie, 1 lingură iaurt.

Mod de preparare și folosire: cu­legeți frunze de Păpădie, spă­lați-le și băgați-le în mixer, pen­tru a obține o can­titate mică de suc. A­dăugați iaurtul, ames­te­cați bi­ne și întin­deți pro­du­sul pe fa­ță. După 10 mi­nute, spăla­ți-vă cu apă călduță.

Mască cu Busuioc şi iaurt

Ingrediente: 2 linguri frunze de Busuioc proaspete, 1 lingură iaurt.

Mod de pre­parare și folosire: într-un mojar, zdrobiţi frun­zele proaspete de Busuioc. Adău­gaţi iaurtul şi a­mes­tecaţi bine. Apli­caţi ames­tecul pe faţă şi pe gât, lăsaţi 20 de mi­nute, apoi clă­tiţi cu apă călduţă. Ajută la es­tom­parea petelor, şi prin antioxi­danţii săi, în­cetineşte îmbă­trâ­nirea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian