Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ȘERBAN D. – Craiova, F. AS nr. 1569: „Mi s-a pus diagnosticul vezică neurogenă spastică”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Vezica neurogenă este disfuncția vezicii urinare determinată de o afecțiune neuro­lo­gică. Cauzele pot implica siste­mul nervos central (AVC, trauma­tism spinal, scleroza laterală amio­trofică etc.), nervii periferici (neu­ropatiile diabetice, alcoolice sau prin deficit de vitamina B12, her­niile de disc) sau ambele (boala Parkinson, scleroza multiplă, sifi­lisul etc.). În cazul vezicii spastice, de care vă plân­geți, volumul urinei este redus și apar contracții involuntare. Aceste manifestări rezultă, de obicei, din afectarea creierului sau măduvei spinale de la nivelul vertebrei T12 (toracală 12). Simptomul prin­cipal este incontinența prin preaplin, riscul de complicații serioase (infecție recurentă și calculi urinari, reflux vezicoureteral, hidronefroza).

Pacienții cu vezica urinară neurogenă pot pre­zenta nevoia imperioasă de a urina, urinat frecvent, nicturie (urinat noc­turn) și paralizie spastică, aso­ciată cu deficiențe senzoriale. Diagnosticul presu­pune exa­men imagistic și cistoscopie sau testare urodinamică, prin măsurarea volumului rezidual post-golire, ultrasonografie re­nală, pentru detecta­rea even­tualei hidronefroze și deter­minarea crea­tininei serice, în scopul evaluării funcției re­nale. Tratamentul general in­clude monitorizarea funcției renale, tratarea infecțiilor, apor­tul mare de fluide pentru scăderea riscului de infecție și de calculi urinari, tratament ambulatoriu, restricție dietetică de calciu, pentru inhi­barea formării de calculi.

Nu vă pot recomanda un tra­tament naturist, de­oa­rece nu specificați amănunte despre antece­den­tele patologice sau bolile colaterale de care sufe­riți în prezent. Mă refer, în spe­cial, la boli neurologice centrale și periferice, diabet, boli demielinizante, alcoolism etc.

Până când îmi veți aduce lămuriri cu privire la sta­rea dvs. actuală de sănătate (telefonic) vă pot reco­man­da, pentru vezica hiperactivă, medica­men­tul ZEVESIN 5 mg/zilnic, luat de preferință la aceeași oră.

Extractul din mlădițe de Vâsc –    poate fi consi­de­rat un echivalent natural al Zevesinului, având atât proprietăți antispastice (asupra sistemului ner­vos central), cât și anticonvulsivante. Se adminis­trează de 3 ori pe zi, câte 30-40 picături în 30 ml apă, înaintea meselor principale. Conco­mitent cu administrarea celor două remedii, luați în fiecare zi magneziu organic și vitamina B12 (1 pastilă zilnic).

Să auzim numai de bine!

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

„Am fost diagnosticat cu tumoră pulmonară” (Răspuns pentru OVIDIU – Gherla, F. AS nr. 1563)

Sistemul respirator este foarte sensibil la mediul în care trăim și este afectat cu ușurință de schim­bările me­teorologice, poluarea aerului, alergenii din aer și alimente, fumatul, stresul, slăbiciunea siste­mului imunitar etc. Mulți dintre noi, în rutina zilnică, uităm să respirăm adânc și să lăsăm aerul să pătrundă în fiecare celulă a corpului, ceea ce poate pro­voca    o patologie. Fiecare dintre or­ga­­ne­le sistemului respirator „vor­bește” la ni­vel emoțional, chiar îna­inte ca patologia să se mani­feste la nivel fizic. Abordările pentru a face față stresului, metodele zilnice de relaxare, activitatea fizică și un plan de alimentație sănătoasă fac parte din tratamentul natural pentru afecțiunile tractului respirator.   

Pentru a trata infecțiile tractului respirator este important să respirăm aer curat, de asemenea, res­pirația trebuie să se facă pe nas, care filtrează și curăță aerul destinat plămânilor. De asemenea, este foarte important să se evite alimentele care cresc producția de flegmă, precum: laptele, făina albă, za­­hărul și sarea. De asemenea, exercițiile de respi­ra­ție și activitatea fizică pot ajuta foar­te mult. În cazul afecțiunilor tumo­rale, este important să încer­căm distrugerea tumo­rii înainte de a ajunge în sta­dii avansate. Medicina naturală va crea o bază sinergică importantă    pentru vinde­care și sprijin în etapele tratamentului convențional. Tratamentul naturist împiedică dezvoltarea anormală a celulelor, activează sistemul imunitar, și astfel dă mai multă putere în lupta împo­tri­va bolii. Tratamentul naturist creea­ză o îmbunătățire vizibilă a stării pacientului, reducând efectele ad­ver­se ale chimioterapiei, ate­nuând durerile, ajutând la normalizarea nivelului analizelor sângelui, la îm­bunătățirea apetitului, întă­rește și re­laxează corpul – într-un cuvânt îm­bu­nătățește starea generală. Trata­mentul na­turist este recomandat să fie com­binat cu tratamentul    con­ven­țional. El spo­rește eficaci­tatea căilor convenționale de „atac”, conferă multă forță prin întărirea și rezistența organis­mului. Toate cele enumerate mai sus le găsiți ca sprijin în preparatul nostru, Pectoralis Canadian Sweet Extract, pe care îl recomandăm în afecțiuni ale sistemului respirator, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune, având în vedere cei 27 de ani de experiență în cercetarea efectului curativ al plantelor asupra tumorilor.

Vă doresc multă sănătate! Pentru mai multe re­la­ții, puteți suna la tel.: 0748/11.24.22; 0748/11.24.20.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Doresc un remediu eficient pentru cuperoză” (Răspuns pentru GIANINA P., F. AS nr. 1574)

Cuperoza este o afecțiune infla­matorie cronică a pielii. Se manifestă în general la persoanele care au vâr­sta între 30-60 de ani. Se caracte­rizează prin­tr-o roșeață permanentă, mai ales la nivelul feței. Poate apărea la orice vârstă, inclusiv la copii. Afec­­țiunea poate să nu se manifeste continuu, de ase­menea, poate reveni la anumite intervale de timp. În cadrul companiei noastre se obţin produse 100% naturale, utilizate cu succes inclusiv în terapia unor afecţiuni imuno­mediate, aşa cum este şi cuperoza. Aceste produse fac parte din gama Imunyze şi au la bază imu­noglo­bulinele Y, precum şi alţi factori imuno­modulatori.

Pe baza unui consult clinic şi a analizelor care să confirme diagnosticul, medicii terapeuţi apar­ţinând Cabinetului de Medicină Complemen­tară Imunyze vă pot prescrie un protocol terapeutic be­nefic afecţiunii bunicii dumneavoastră.

Aşadar, contactaţi cu încredere medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complemen­tară Imunyze.

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian