Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Stimulente pentru pofta de-a hoinări

– Vacanță înseamnă drum, evadare spre zările albastre, cât mai departe de asfaltul încins al orașelor. Dar visele nu se transformă ușor în realitate. Tot felul de temeri și îndoieli ne pun propteli la picioare. Ei bine, me­dicina populară are leac chiar și pentru asemenea ezitări. Există plante care ne ajută să învingem teama și să pornim hotărâți la drum. Leacuri pentru îndrăzneală –

Jaleșul

Foto: Shutterstock

Încredere pro­fun­dă, curaj și por­ția cu­venită de cu­riozitate: de ele a­vem nevoie pen­tru a porni în ne­cunoscut, pen­tru a descoperi lu­cruri noi și pentru a ne des­curca. Gla­­dia­torii ro­mani fo­loseau Jale­șul ca plantă dă­tătoa­re de în­drăz­­neală. De ce n-ar putea fi fo­losit și azi?

Salvia

O încredere în sine puter­nică este cel mai important fun­dament al dorinței de a­ventură în orizonturi noi. Căreia i se alătură spiritul treaz, capaci­ta­tea de con­centrare și o anumită liniște sufle­tească. Toa­te acestea ni le ofe­ră Salvia, plan­ta medicinală mult apre­ciată în­că de pe timpul vechilor romani. Pe lân­gă puterile ei spirituale, Sal­via este și un ex­celent remediu îm­potriva afec­țiunilor stomacale și a trans­pirației abundente.

Rădăcină de Obligeană

Entuziasm, euforie, cantitatea cuve­nită de energie și un pic de nechib­zuin­ță, toate acestea e capabilă să le pro­ducă rădăcina de Obligeană, unul dintre cei mai buni generatori de bucurie de viață. Care stimulează, în plus, și do­rința de aventuri erotice.

Cimbrișorul

Este leacul celor ezitanți și ti­mizi. Dă senzația de siguranță și dezvoltă puterea „de-a o lua din loc”, de a lăsa în urmă lucrurile obiș­nuite și de-a ne vedea nestin­gheriți de drum. Cimbrișorul are un gust iute și aromat și poate fi folosit și ca mirodenie la prepa­rarea mâncărurilor.

Sunătoarea

Folosită pentru inducerea cal­mului, Sunătoarea ajută, paradoxal, și atunci când e vor­ba despre dorința de aven­tură. Ce poate fi mai im­portant decât un suflet plin de soare? Vacanța nu e întotdeauna lipsită de pro­ble­me, mai plouă, se mai stârnește câte-o furtună… Evadarea din obișnuit înseamnă și incer­titu­dine, dar, în acest caz, Sunătoa­rea, cu ener­gia ei solară, este cel mai de preț aju­tor. (Atenție, însă, ea produce fotosensibilitate!)

Roinița

La fel ca Ber­gamota, Ro­i­nița (Lămâița) pro­duce voie bu­nă și înseni­nea­ză starea su­fletească. Tre­zește spiritul în­treprinzător și op­timismul, spo­rește încrederea în sine și creează o atitudine poziti­vă față de viață. Doar cei ce îndrăznesc înving, pare a fi „ideea” transmisă de această plantă, cei care mizează pe cu­tezanță și pe încrederea că totul va fi bine.

Bergamota

Aroma ei minunată și proaspătă stimu­lea­ză bu­curia de a trăi. Pură! În­se­ni­nează sta­rea su­fle­tească și pro­duce o dis­poziție ve­se­lă, zbur­dalnică și tine­reas­că. La noi se gă­sește doar sub formă de ulei esențial aro­mat. Se pune câte o picătură pe în­cheieturile mâinilor și după urechi.

Angelica

Este cunoscută în po­por ca o plantă împotri­va fricii, o plantă care com­bate anxietatea și dă curaj și la care ar trebui să apeleze cei ce doresc intens să iasă din mediul în care tră­iesc, dar sunt cuprinși mereu de tea­mă și de îndoieli. Planta le con­feră echilibru, siguranță și for­ță. Și un strop de exuberanță.

Cedrul

Lemnul de Cedru, fo­losit sub formă de ulei ete­ric, pus într-o lampă de aro­moterapie, împrăștie un parfum minunat, care stâr­nește curiozitatea pro­dusă de necunoscut, alungă ori­ce teamă și depri­mare. Un stimulent ideal pentru dorința de aven­tură, care nu are nimic de-a face cu nechibzuința.

Mușețelul

Uleiurile sale eterice stimulează „ușurarea exis­tenței”, ajută la distanța­rea de obișnuit și alungă te­merile legate de necu­nos­cut. Mușețelul veritabil (Matricaria chamomilla) are un miros care produce pe dată senzația de siguranță.

IMPORTANT

Pentru toate remediile in­dicate, re­țeta de preparare este aceeași: 1 lin­guriță plantă uscată se opărește cu 250 ml apă cloco­tită și se lasă la infuzat DOAR 3 MINUTE. Se stre­coară și se beau două ceaiuri pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian