Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CAMELIA D. – București, F. AS nr. 1562: „Mi s-a pus diagnosticul mastodinie”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Trebuie știut că mastodinia este o afecțiune frec­ventă, întâlnită la femeile de vârstă re­pro­duc­tivă, dar și în cazul celor afla­te în pre- și postmenopauză. Ea sub­sumează orice durere, sensi­bilitate sau discon­fort la nivelul sânului sau în zona axilară. Asociată frecvent cu modifi­că­rile fibrochistice ale sânului sau cu ectazia ductală, mastodinia este, cel mai probabil, rezultatul unei anomalii de dinamică hormonală, o afecțiune chinuitoare, care se poate întinde pe o perioadă lun­gă de timp. Terapia alopată utilizează pentru mas­to­dinie în principal danazolul, brom­crip­tina și ta­moxifenul. Danazolul are efect terapeutic favora­bil în 70% din cazurile de mastodinie ciclică, și 31%, în cele de mastodinie non-ciclică! Brom­crip­­tina, deși poate determina efecte adverse, pre­cum cefaleea, amețeala, este eficientă în cazurile de mastodinie, putând fi folosită când danazolul este contraindicat pentru femeile cu istoric de boală trom­­bo-embolică. Tamoxifenul, în doze mici, deter­mină un răspuns favorabil la femeile cu mastodinie severă. Efectele adverse sunt minore și de aceea este recomandat ca tratament farma­co­lo­gic de pri­ma linie. Antiinfla­ma­toa­rele nesteroidiene topice (diclofe­nac gel) scad, la rândul lor, se­veritatea durerii mamare.

Abordarea neconvențională a mas­to­diniei se poate realiza prin re­medii naturiste deose­bit de eficiente în combaterea durerii, infla­mației și restabilirea echilibrului hormonal ca­re stă la baza mastalgiei.

* Mastodynom – preparat fitotera­peu­tic cu eficacitate similară medica­mentelor de substituție hormonală. Se administrează 30 de picături, de două ori pe zi, dimineața și seara, cu puțin lichid (apă plată).

* Mameldin, cremă – produs reco­mandat în mastodinie și mastoză. Do­za zilnică reco­man­dată este de 3-4 g de cremă, aplicată prin masaj ușor pe suprafața sânului. Se mai pot utiliza remedii, precum Hormon Balance 45, Vitex care reduc inflamația. Extractul de muguri de Zmeur, Uleiul de germeni de Soia (isoflavonele din Soia au un impact important în inhibarea estro­ge­nilor și reglarea valorilor hormonale) Alte reme­dii naturale pentru combaterea mastodiniei sunt: Kamaiany, Zinc+Seleniu+vitamina C, Dong Quai 565 mg, MSM 750 mg (antiinflamator), Indole-3-Su­preme, Nattokinase Serrapeptase.

Pentru ultimele remedii recomandate sunt nece­sare lămuriri suplimentare. Așadar, ar fi bine să mă contactați telefonic! Să auzim numai de bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Caut un remediu natural pentru adenomul de prostată al tatălui meu” (Răspuns pentru DANIELA P., F. AS nr. 1582)

Ion Bobaru

După vârsta de 60 de ani, foarte mulţi bărbaţi au prostata mărită. Incidenţa creşte odată cu vârsta. Astfel că după 80 de ani, puţini sunt bărbaţii care nu au probleme cu prostata. Indiciul major care defi­neş­te hiperplazia de pros­ta­tă este do­rinţa imperioasă de a urina de mai multe ori în timpul nopţii. Sta­bilirea diagnosticului este de com­petența medicului urolog, pe baza unei a­nam­­neze și a unor investigații bio­chi­mice Tușeul rectal este o examinare clasică de examinare a prostatei, la fel și testul rapid PSA (Anti­genul Specific Prosta­tic), care confirmă, de asemenea, o prostată mărită. Unitatea de măsură a PSA-ului este ng/ml. Valorile normale ale PSA-ului variază cu vârsta bărbatului: < 40 ani ≤1,4 ng/ml; 50 ani ≤ 2.0 ng/ml; ≤ 60 ani ≤3.1 ng/ml; ≤70 ani ≤ 4.1 ng/ml; >70 ani ≤4.4 ng/ml. Testul PSA se repetă din 6 în 6 luni, pentru a putea stabili evoluția bolii.

Pentru diagnosticul diferențiat între adenomul de prostată și cancerul de prostată, se recomandă și determinarea Free PSA. Numai medicul urolog poate interpreta valorile PSA și FreePSA.

Ca terapie naturistă, în completarea medicației clasice recomandată de specialiști, în adenomul de prostată se pot folosi și următoarele plante medi­ci­nale: Ghimpe, Pufuliță, Urzică, Dovleac, Țelină, Plop-negru, Turmeric, sub diverse forme farma­ce­u­tice: infuzie, decoct, tinctură, vin terapeutic. Pen­tru hiperplazia benignă de prostată (adenom de pros­ta­tă) se fac atât tratamente interne, cât și externe.

Tratamente interne

GHIMPE – Este o plantă medicinală de top în tratamentul bolilor prostatei. Se folosește partea aeriană a plantei.

Decoct: se bea câte o ceaşcă de ceai, de două ori pe zi.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea o lingură vin, de două ori pe zi, după masă.

PUFULIȚĂ – Se utilizează întreaga plantă.

Decoct: se bea câte o ceaşcă de ceai, de două ori pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se bea o lingură vin, de două ori pe zi, după masă.

URZICĂ – Se folosesc frunzele uscate ale plantei.

Infuzie: se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcit după gust cu miere.

Tinctură: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: se bea o lingură vin, de două ori pe zi.

Primăvara sunt indicate cu­re cu frunze proaspete de Ur­zi­că, sub formă de piureuri. Se bea și zeama rămasă după fier­berea urzicilor, câte două cești pe zi.

DOVLEAC – Se folosesc seminţele crude, prăjite sau sub formă de decoct, precum și uleiul de dovleac extras la rece. Semințele decojite și uleiul de dovleac se găsesc în supermarket-uri.

Semințele – se consumă câte o linguriță, de două ori pe zi.

Decoct: se beau două cești de ceai pe zi.

Ulei: se iau două lingurițe de ulei pe zi.

ȚELINĂ – Se întrebuințează rădăcina uscată, din care se face tinctură sau vin.

Tinctură: se ia o jumătate de linguriță, de două ori pe zi.

Vin: Se beau câte două linguri de vin pe zi.

PLOP-NEGRU – Se folosesc mugurii, din care se prepară tinctură și vin.

Tinctură: se iau 30 de picături, de două ori pe zi.

Vin: Se beau câte 2 linguri de vin pe zi.

TURMERIC

Este un foarte cunoscut condiment în bucătăria țărilor asiatice. În medicina tradițională indiană (Ayurveda) rădăcina de Turmeric se folosește în bo­lile prostatei. Și pe piața farmaceutică româ­neas­că au apărut suplimente cu extract standardizat din rădăcini de Turmeric. Farmacia Faltis deține un ase­­me­nea produs.

Notă:

– Acțiunea terapeutică a plantelor menționate este potențată dacă se folosesc în combinații.

– Farmacia Faltis prepară picături Stopaden, pentru hiperplazia benignă a prostatei, pe bază de Pufuliță, Ghimpe și Țelină.

– Având în vedere că, pentru prostata mărită, tra­tamentul este de foarte lungă durată, și pentru a evita monotonia, folosiți alternativ preparatele farmaceutice care se obțin din aceste plante: ceai (infuzie, decoct), tinctură, vin terapeutic.

– De asemenea, a nu se neglija terapia clasică medicamentoasă, pe care au prescris-o medicii.

Tratamente externe

Pentru tratamentul prostatei mărite se fac băi de șe­zut cu scoarță de Salcie, flori de Coada-șori­ce­lului și conuri de Pin.

Mod de preparare: În 3 litri de apă se fierbe, timp de 5 minute, o cană de scoarță de Salcie, tăiată groscior. Se adaugă apoi 3 linguri de flori de Coa­da-șoricelului și 3 linguri de conuri de pin, mărun­țite. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară.

Nota farmacistului

– Toate recomandările mele nu substituie un control medical și nu înlocuiesc o terapie medica­men­toasă recomandată de medicii curanți.

– Informații despre procesarea plantelor medici­na­le sau alte preparate produse în laboratorul pro­priu, pot fi găsite la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31, email: [email protected].

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722/85.12.77, 0314/21.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Mi se înfundă nările și mă chinuie rău genunchii” (Răspuns pentru BOICEA G. – Iași, F. AS nr. 1582)

Afecțiunea respiratorie de care suferiţi este cel mai probabil în­tre­ţinută și de o in­fec­ţie bacteriană şi/sau fungică. În cadrul labora­to­rului nostru, am dez­voltat produse naturale din ga­ma Imunyze, ce con­ţin Imuno­glo­bulina Y, cu spe­cificitate faţă de o paletă largă de agenţi patogeni. Recoman­dăm produsul Imunyze Healthcare 5 ml, aplicat per os (pe cale bucală) sau prin aerosoli. Pro­du­sul se ca­rac­te­­rizează prin acti­vitate antimi­cro­bi­a­nă, antiinfla­ma­toare, fiind de mare ajutor în pre­ve­nirea și comba­terea infecțiilor, inclusiv a celor cu localizare respi­ratorie. În cazul durerilor date de gonartroză, car­tilajul de la nivelul genunchiului se degradează progresiv, acesta deve­nind friabil (ca­sant) şi rugos, iar spaţiul articular se micşorează pro­gresiv. De ase­menea, apar osteofitele marginale şi se reduce spaţiul articular. În această pa­tologie, recomandăm produsul natural Imunyze Complete pulbere 300 g. Produsul se caracterizează prin acti­vi­­tatea antiinfla­matoare. Produsele se pot adminis­tra în ambele afecțiuni, singura contraindi­ca­ție fiind alergia la ou. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic cu aceste produ­se, contactaţi me­dicul terapeut din cadrul Cabine­tului de Medici­nă Com­ple­mentară Imunyze şi pre­zentaţi istoricul le­ziunii şi rezultatele analizelor de laborator efectuate. Multă sănătate!

ELENA SPÂNU – specialist în medicină naturistă, nutriție, aparatură electromedicală și biorezonanță, cabinet ”Lacrima Naturii”, București, tel. 0744/87.01.94

„Nu reușesc să scap de constipație” (Răspuns pentru ION POPESCU – Pitești, F. AS nr. 1571)

Dragă Ion Popescu, pentru a reuși să scăpați de constipație este nevoie să luați următoarele măsuri:

– Să consumați minimum 2 litri de lichid/zi: apă, ceaiuri și compot din fructe, neîndulcit.

– Să vă refaceți flora intestinală cu un probiotic eficient. Eu vă recomand Probi&caps, un produs din Finlanda, cu care am obținut rezultate bune pe pacienții mei.

– Să faceți clisme, o ședință săptămânal. Să faceți mișcare zilnic, minimum o oră.

– Să consumați permanent mâncare lichidă, ciorbe și supe pasate.

Dacă este vorba despre o constipație cronică, mai veche de un an, vă recomand și o scanare prin biorezonanță, ca să vedeți unde ar putea fi cauza.

Pentru orice alte întrebări sau nelămuriri, mă puteți contacta telefonic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian