Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Înlocuitori de cafea

– Ne stimulează mintea, dar fără pericol pentru sănătate –

Ginseng

Foto: Shutterstock – 2

Este unul dintre cele mai vechi remedii din Asia, celebru pentru puterea lui de energizare mentală. Substanțele conținute în ginseng    (ginsenozide) ne spo­­resc totodată puterea de con­centrare. Beți Ginseng sub for­mă de ceai sau administrați-l sub formă de capsule.

Menta

Dacă beți dimineața sau după-amiaza ceai de Mentă, preparat de pre­ferință din frunze proas­pete, vă veți simți rapid revigorați. Men­to­lul pe care îl conține sti­mulează circu­la­ția sângelui.

Mod de preparare: Pen­tru o cană de ceai, se opăresc 4-5 frunze cu apă fierbinte, la tem­peratura de 70 de grade, se aco­peră, se lasă la in­fuzat 3 minute,    apoi se strecoa­ră.

Pulbere de grâu verde

La fel ca și co­feina, pulberea de grâu verde (dispo­nibilă la farmacie sau în magazinele de produse natu­ris­te) are un efect re­vigorant, deoa­rece grăbește trans­portul oxigenului în sân­ge. O lingu­riță de pulbere, ameste­cată într-un pahar cu apă și băută di­mineața, pe stomacul gol, ne energizează rapid. Pulberea de grâu verde este, de ase­menea, bogată în fibre care favorizează di­gestia.

Ghimbirul

Dacă vă simțiți un pic toropiți și lipsiți de energie, preparați un ceai fierbinte de Ghimbir. Ingredientele picante din Ghim­bir stimulează pe dată circulația și meta­bolismul.

Mod de preparare: radeți o bucată de Ghimbir proaspăt (de dimensiunea unei nuci), turnați deasupra 500 ml apă clo­cotită, lăsați 10 minute la infuzat și strecurați.

Pulbere de cacao

Funcționează ca un stimulent natural. Conține substanța numită teobromină, care este înrudită cu cofeina, dar are un efect de stimulare ceva mai blând. Teo­bromina dilată vasele de sânge, stimulează cir­culația și poa­te îm­bunătăți starea de spi­rit. For­ma cea mai sănătoasă în care o putem consuma este băutura fier­bin­te (cacao și apă), neîndulcită. Dar nu greșim cu nimic nici dacă o con­su­măm în ames­­tec cu lapte de ovăz sau de mig­dale.

Citrice

Consumați citricele ca atare sau stoar­ceți-le într-un pahar cu apă și adăugați pu­țină miere, după gust.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian