Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu face alergie la praful de casă” (Răspuns pentru RODICA – Botoșani)

Foto: Shutterstock

Într-o carte scrisă de Maria Tre­ben se spune astfel: „Cu bitte­rul suedez am scăpat de alergie la praf. Diluăm o lin­gu­riță de bitter suedez în ceai de Urzică. Se beau 3 căni de ceai pe parcursul unei zile, înghițitură cu înghițitură. Pentru a nu avea îndoieli, puteți în­tre­ba me­dicul de familie dacă puteți apli­ca băiețelului acest tratament. Vă doresc sănătate și să vă fie de folos!

MARCU S. – Arad

„Ce se poate face contra glomerulonefritei cronice primitive?” (Răspuns pentru IZABELA – Brașov)

Glomerulonefrita cronică primitivă reprezintă afectarea anatomică esențială a glomerulilor renali. De­bu­tul este lent, deseori descoperindu-se valori ale ten­siu­nii arteriale crescute. Cu timpul apare slă­bi­ciu­nea ge­nerală, urmată de eliminarea unor cantități mari de uri­nă, sau dimpotrivă, foarte mici (oligurie). În cele din urmă procesele distructive ale rinichilor duc la insuficiență renală, fa­ză în care rinichii nu mai pot face față nevoilor de de­toxifiere ale organismului. Incapacitatea rinichilor de a concentra urina se regăsește în densitatea ei foarte scă­zută, cu valori mai mici de 1010 (1020 normal la fe­mei). Crește con­cen­trația serică de uree, creatinină, acid uric, fosfor, iar în urină este prezentă permanent al­bumina. Exame­nul microscopic evidențiază pre­zența globulelor albe, roșii, a cilindrilor hialini, granulomatoși. Din păcate, niciun tratament special nu și-a făcut dovada efi­ca­ci­tății. Corticoterapia nu este întotdeauna eficace pentru preve­nirea evolu­ției către insuficiență re­nală. Salvarea se pare că vine iarăși din zona me­di­cinei naturiste. Vă sfă­tuiesc să urmați o cură în­de­lun­gată (permanentă chiar) cu de­coct de praz. Preparați un decoct foarte concentrat din praz tocat mă­runt și apă, în cantități egale. Fierbeți amestecul 20-30 de minute, apoi aco­periți vasul și așteptați să se răcească. Stre­cu­rați. Beți 3 căni pe zi. Gus­tul nu este deloc plăcut, dar vă veți obișnui. Nu sus­țin că acest remediu poate re­ge­nera uni­tățile func­ționale deterio­rate (nefroni, glo­me­ruli), dar poate ca­pa­cita por­țiunile sănătoase, în ve­de­rea preluării func­ții­lor renale ne­cesare: filtrare, concentrare, reab­sorb­ție. Alte remedii utile în orice gen de afecțiune renală sunt: decoctul de Merișor, in­fuzia din Mătase de po­rumb, infuzie de Nalbă mare. Sper din tot sufletul ca prin sfatul meu să vă vin în aju­tor. Vă do­resc multă să­nătate!

MIRCEA CONTA – Iași

„Mama are diagnosticul: mamele secretante bilaterale sângerânde” (Răspuns pentru ANA – Suslănești)

Mamelele secretante pot avea o multitudine de cauze, pentru stabilirea cărora sunt necesare uneori analize de laborator. În cazul relatat de dvs., consider că este dificil de susținut afirmația că „este o secreție mamelonară bilaterală san­gu­ino-purulentă, având o vechime de peste 6 luni”. Cred că este vorba mai cu­rând de o secreție de culoare maronie, fără a conține ele­­mente san­guine. Dacă ea nu se manifestă decât la com­primarea sânilor, cu alte cuvinte apariția ei este pro­­vocată, atunci nu are nicio semnificație și e su­fi­cient să se renunțe la acest masaj. Dacă secreția este spontană și supărătoare prin abundența ei, pentru a beneficia de un tra­ta­ment eficace, trebuie iden­tificată ca­­uza. Astfel, prin investigații de la­borator, se va ex­clu­de o even­tu­ală afec­țiune hipofizară, chiar dacă Brom­crip­tina folosită pe o perioadă de cel puțin o lună nu a avut rezultat. O hipofuncție a glan­dei tiroide ar pu­tea fi un alt factor eti­ologic care să necesite ana­lize hor­monale. În sfâr­șit, da­că, așa cum ați afirmat, se­cre­ția are și un as­pect purulent, se poa­te pre­su­pune exis­tența unei ga­lac­to­fo­rite (infecția canalelor galac­to­fore), deși aceasta nu­mai rareori este bi­laterală. To­tuși, o an­ti­bio­gra­mă din secreție ar putea elucida pro­blema, in­di­când, în pre­zen­ța unei flore microbiene, tra­ta­mentul cores­pun­zător cu antibiotice.

ION MARIN – Cluj-Napoca

„Am contractat un streptococ de grup B rezistent la toate antibioticele” (Răspuns pentru TANIA – Brănești, F. AS nr. 1592)

Stimată doamnă, cunosc prin ce treceți din ex­periență proprie. Eu m-am vindecat, după ce am epui­zat toate tratamentele, cu IMUNO­INSTANT G (cura pentru 1 lună), cumpărat de la firma ROM­­VAC. Recomand produsul cu încredere. Mul­­tă sănătate,

MANUELA R.

„Ajutați-mă să pot trata fasciita eozinofilică idiopatică” (Răspuns pentru CONSTANȚA – Ploiești, F. AS nr. 1592)

Stimată doamnă, știu cât de distructivă este aceas­tă boală. Dacă într-adevăr ați depistat bo­relioza, aceasta se tratează cu suc­ces la Policlinica IMUNOME­DI­CA din București.

Vă doresc multă sănătate!

MANUELA R.

„Mamei îi este teamă să mănânce” (Răspuns pentru ALEXANDRA C. – Timișoara)

Dragă Alexandra, am citit cu interes scrisoarea ta și mi-am dat seama că ești disperată din cauza proble­melor de sănătate pe care le are mama, de aceea m-am gândit că te pot ajuta cu un sfat. În primul rând, trebuie să-i admi­nistrezi ceaiuri, pentru a-i stimula pofta de mâncare. În sensul acesta, Țin­taura este o plantă care sti­mu­lează pofta de mân­care. Se prepară o infuzie din: 1 linguriță plantă la o cană de apă. Se bea 1/4 de cană, cu 30 minute înaintea me­selor prin­cipale. Din Țintaură se poate pre­para și un sirop, după cum ur­mează: se infuzează 2 linguri de plantă la o cană de apă, iar după strecurare, se adaugă până la 1/2 kg zahăr. Se fierbe până capătă consistență vâscoasă. Se administrează înain­tea meselor principale, și anu­me, în doză de 3 linguri pe zi, la adult, și 3 lin­gurițe pe zi, la co­pii. Pentru depresia de care su­feră, poate folosi gin­seng, ghimbir și rodiola. Vă doresc multă sănătate și încredere în ceea ce faceți și în Dumnezeu.

EMILIA T. – Telega, jud. Prahova

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian