Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Medicină chineză – Remedii fără medicamente

Dușul alternativ

Foto: Shutterstock

* Așezați-vă comozi pe mar­ginea băii sau pe un scaun, cu brațele ridicate în sus. Imaginați-vă că dea­supra dumneavoastră se află un duș care curge. Con­centrați-vă pen­tru a vă re­prezenta cât mai bine su­netul apei.

* Ridicați-vă în picioa­re, tot cu brațele în sus și emiteți un sunet cât mai apropiat de acela pe care îl face apa din duș curgând.

* Acum mâinile dvs. sunt jetul de apă. Mân­gâ­iați-vă cu ele toate păr­țile corpului atinse de „apă”, de sus în jos: obrazul, gâtul și ceafa, umerii, pieptul, pân­tecul și partea dor­sală, coapsele, pul­pe­le pi­cioa­relor, tălpile. Palmele trebuie să fie întoarse spre înăun­tru, așezate pe trup într-un contact cât mai cuprin­zător cu pie­lea. În felul acesta, ele vor „spă­la” neliniștea și oboseala care vă stăpânesc.

Fitoterapie

Valeriană, lavandă și păducel

Se face un decoct din câte o linguriță de rădăcină de valeriană și flori de lavandă și două lingu­rițe de flori de păducel, fierte într-o jumă­tate de litru de apă. Se lasă vasul aco­perit 30 de minute, îna­inte de a se stre­cu­ra. Se beau câte 250 ml, de trei ori pe zi.

Dietoterapie

Legume și fructe

Nu se va mânca pâine albă și pro­duse de pa­ti­se­rie, orez gla­sat, zahăr ra­finat. Se recomandă hra­nă gă­tită din soia, fasole, uru­ială de ce­reale, orz nedecor­ticat, legume – mor­cov, țelină, pătrunjel, anghi­na­re, sfeclă roșie și fructe – mere, pe­re, banane, pru­ne uscate.

Hidroterapie

Frecții cu prosop ud

Zilnic, di­mi­nea­ța, se șterge în­tregul corp cu un prosop înmuiat în apă, la tempera­tura camerei, iar după 10 minute, se șterge bine prin frecare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian