Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Uleiul de migdale

• Este un leac istoric al fru­mu­seții femeilor. Folosit de împă­ră­tesele Chinei și de gheișele japo­ne­ze, nu lipsea nici de pe noptiera lui Sisi, celebra împărăteasă a Aus­triei, care își îngrijea cu el părul, ne­spus de bogat și strălucitor. Ne­lipsit din industria modernă a cos­me­ticii, ule­iul de migdale poa­te fi folosit și aca­să, în rețete sim­ple, dar de mare efect. Iată câteva dintre ele •

* Cremă pentru faţă și corp

Foto: Shutterstock

Poate fi utilizat pe post de cremă hrănitoare pentru față și întregul corp, dar mai ales pentru pentru zonele delicate: obraz, gât, decolteu și sâni.

Mod de folosire: aplicați un strat subțire de ulei de migdale pe pielea curată, puțin umedă, și masați ușor și cu răbdare. Durează puțin mai mult pentru a fi absorbit. De asemenea, puteți pune câteva picături de ulei în cada cu apă sau să adăugați ulei de migdale la cremele de față și de corp.

* Cremă pentru ochi și balsam pentru buze

Pleoapele căzute și ridurile fine din jurul ochilor pot fi prevenite și în­depărtate cu ajuto­rul ule­iu­lui de migdale. Apli­caţi câte­va pică­turi, seara, înainte de culcare, pe zona din jurul ochilor și masați ușor. Uleiul de mig­dale este un balsam ideal și pentru a men­ţine buzele suple şi catifelate. Masaţi-le de mai multe ori pe zi cu un strop de ulei.

* Ingredient în măşti

O mască ideală pentru toate ti­purile de ten se prepară din o lingură de miere, o linguriţă de ulei de mig­dale și o jumătate de banană bine coap­tă și pasată. Amestecaţi ingre­di­entele până la omogenzare şi aplicaţi pasta pe faţa curată. Lăsaţi să acţio­neze 20 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă.

* Exfoliant

O dată pe săptămână, la duș, apli­caţi pe faţa și corpul umede, după spălare, un amestec compus din o parte ulei de migdale şi două părți zahăr tos. Masaţi-l pe piele cu mişcări circulare, apoi clătiţi cu apă călduţă.

* Demachiant

Uleiul de migdale este ideal pen­tru îndepărtarea machiajului feței și al ochilor. Poate fi utilizat pe orice tip de piele, inclusiv pe pielea sensibilă. Înmuiaţi un tampon de vată în puțin ulei, stoarceți-l şi ștergeți zonele cu machiaj.

* Tratament pentru păr deteriorat sau uscat

O dată pe săptămână, ungeți-vă pielea capului cu ulei de migdale și lăsați-l să acționeze timp de 15 mi­nute. Spălați-vă apoi cu un șampon ușor. Ca măsură de îngri­jire supli­men­tară, după fiecare spălare se poate dis­tribui un pic de ulei pe toată lungimea pă­rului, asigurându-i strălucire și volum. Tamponaţi părul cu un prosop pentru a ab­­sorbi excesul de apă, tur­naţi puţin ulei în palme, apoi treceţi-le pe întreaga lun­gime a părului umed, pentru a-l acoperi uni­form. Lăsaţi părul să se usuce la aer. Și genele și sprâncenele pot fi îngrijite cu ulei de migdale: folosiți o perie mică pentru a-l întinde uniform.

* Tratament pentru unghii fragile

Și unghiile casante, care se rup uşor, pot fi tratate cu ulei de mig­dale. Aplicaţi o picătură de ulei pe fiecare unghie şi masaţi uşor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian