Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CORNEL – Italia, F. AS nr. 1604: „De doi ani sufăr de o durere la cotul stâng”

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

Stimate domn, un produs natural care vă poate ajuta este suplimentul alimentar Imunyze Com­plete 300 g, un produs natural. Acesta conține un antiiflamator natural și calciu organic, cu rol de refacere a struc­tu­rilor osoase. Uti­li­zarea produ­se­lor din gama IMU­NYZE ajută la prevenirea și com­ba­terea infecții­lor cu germeni pa­to­­geni, prezen­tând activitate anti­microbiană, anti­inflamatoare și imuno­modu­la­toa­re. Proteinele imunologic acti­ve conţinute asigură imunizarea pasivă a orga­nis­mului şi au efect de stimulare a funcțiilor siste­mu­lui imunitar. Terapia este de lungă durată (de câteva luni). Perioada administrării imunoglo­bu­linei precum şi protocolul terapeutic se modulează de la pacient la pacient. În plus, terapia pe bază de IgY aviară reacţionează diferit de la un orga­nism la altul.

Terapia cu IgY se poate administra tuturor categoriilor de pacienţi în scop preventiv (pentru susţinere imunitară), singura contraindicaţie fiind alergia la ou. Acesta este recomandat a se admi­nis­tra câte 3 doze pulbere/zi, cel puţin 30 zile con­se­cutive. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medi­cină Complementară Imu­nyze. Multă sănătate!

„Fiica mea are o durere de dinți care s-a extins la ceafă și frunte” (Răspuns pentru MEDEEA – Oradea, F. AS nr.1604)

Varianta naturală a diferi­te­lor remedii topice existente în comerţ sunt pro­dusele din gama Imu­nyze. Imunyze De­fense 20 ml – soluție orală, con­ţine anti­corpi cu spe­ci­fi­ci­tate, pentru o paletă largă de microor­ga­nis­me. În plus, produsele din ga­ma Imunyze se caracte­ri­zează prin acti­vi­tate an­ti­mi­crobiană, antiin­fla­­ma­toare și imunomodula­toa­re. Oral De­fense, ce con­ține vitamina C, argi­ni­nă, acid hia­luronic, imu­­­no­glo­bulină Y avi­a­ră, mem­­brană cochilieră hi­dro­­lizată și ulei esențial de por­tocale a pus în evi­den­ță mul­tiple beneficii pen­tru sănă­tatea cavității bu­cale. Rezul­ta­tele au su­bli­niat impactul pozitiv al fiecărui ingredient asu­pra stării de sănătate a gurii și a dinților, precum și rolul lor în prevenirea și tra­ta­rea afecțiunilor co­mune ale cavității bucale.

Mod de administrare: Se administrează câteva pufuri, de 3-4 ori/zi, pe mucoasa orală afectată, evitându-se a se consuma alimente sau lichide timp de 1 oră după ad­mi­nistrare. Poate fi folosit şi ȋn mod preventiv, admi­nistrându-se câteva pu­furi de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, după periajul dentar, evitându-se, de asemenea, consumul de ali­mente sau lichide timp de 1 oră după adminis­tra­re. Menţionez faptul că produsele din gama Imu­nyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoanelor cu alergie la ou. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­plementară Imunyze. Multă sănătate!

Dr. Ioan Gheorghe Mărginean – Medic primar O.R.L. C.M.I. – O.R.L. „SANOMED” Sibiu, str. Dr. I. Rațiu nr. 4, Tel. 0722/73.52.72

„Există vreun tratament naturist pentru deviație de sept?” (Răspuns pentru MIRCEA ION – Drăgănești – Olt, F. AS nr. 1599)

Deviația de sept nazal este frecvent asociată cu dificultatea de a respira normal pe nas (înfun­da­rea nasului), sforăit nocturn, ap­nee nocturnă, di­mi­nuarea miro­su­lui (hiposmie), durere de cap (ce­fa­lee), infecția sinusurilor (si­nu­zită), sângerări (epis­taxis), hi­per­se­creție sero-mucoasă (rino­ree), di­minuarea auzului (hipoacuzia), tuse și hemaj matinal.

Singura modalitate de reparare a septului nazal deviat este septo­plas­tia, intervenție chirurgicală de rutină a medicului specialist O.R.L., prin care septul nazal este plasat în poziția sa mediană, eli­be­rând astfel cavitatea nazală ostruată.    Există însă și unele cazuri în care pacienții refuză sau nu pot efectua operația datorită unor boli sau contra­indicații anestezice (cazul dvs.). Pentru aceștia, există tratamentul conservator topic (medica­men­tos și naturist), care nu va corecta deviația de sept din punct de vedere anato­mic, însă va aduce o amelio­rare a simptomelor:

1. Dimineata și seara, după masă, se efectuează la­va­jul (spă­larea) foselor naza­le cu o soluție salină călduță (1/2 linguriță sare gemă, la un pahar de ceai de mușețel), care se aspiră pe nas și se eli­mină pe gură sau prin musaj (suflat).

2. După lavaj, se insti­lea­ză în fosele nazale câte 2 pi­cături, de 2-3 ori pe zi, dintr-o soluție (rețetă proprie, per­sonalizată).

3. Instilațiile nazale sunt ur­mate de ședințe de aerosoli me­dicamentoși (flixotide/ de­xa­me­tazonă, diluată în ser fiziologic) și/ sau aerosolo­terapie sa­lină. Aerosolo­te­ra­pia me­di­ca­mentoa­să și aero­so­lote­rapia salină na­turistă se face cu aparate indi­vi­duale de ae­ro­soli (cu com­pre­sor), la C.M.I. O.R.L. „SANO­MED” din Sibiu.

4. Rhinoil – picături na­zale (conțin vitamina A, ulei de ana­son, euca­lipt, floarea soarelui și cam­for), câte 2 picături în fiecare nară, de trei ori pe zi!

„Am hipoacuzie neurosenzorială bilaterală” (Răspuns pentru OLGA ANDONE – Iași, F. AS nr. 1599)

Scăderea acuității auditive este cunoscută sub denumi­rea de surditate sau hipoa­cu­zie. Surditatea de percepție este provocată de leziuni ale urechii interne (organul lui Corti) sau ale căilor neurale auditive.

Surditatea de percepție se clasifică în: sen­zorială (co­hle­ară), neurală (retroco­hle­a­ră) și neu­ro-senzorială.

Prezbiacuzia de care suferiți este o hipoacuzie neu­ro-senzorială, când vocea șoptită nu se aude, su­netele ascuțite, înalte, sunt auzite mai prost de­cât cele joase, iar cele peste o anumită intensitate deranjează. Hipoacuzia neuro-senzorială este în­so­țită, adesea, de zgomote în urechi (acufene) și amețeli (vertij). „Slăbirea acuității vizuale îi înde­păr­tează pe oameni de lucruri, iar surditatea îi des­parte de oameni”, afirma Helen Keller, scriitoa­re surdă și oarbă.

Tratamentul surdității neuro-senzoriale este definit în raport cu diversele cauze și rezultatele sunt variabile de la caz la caz. În cazul descris de dvs., recomand administrarea a 10 perfuzii cu: Vitamina B1, B6, Pentoxifilin, Pirace­tam, Hemi­sus­cinat de hidrocortizon. Perfuzia se adminis­trea­ză lent, intravenos, 20-40 picături pe minut. Atenție la bolile asociate (hipertensiune, diabet)! Se continuă tratamentul cu ceai pentru Circulație Cerebrală (Ginkgo Biloba, Fares), Vitamina B complex, Stugeron și Vitamax (extract din lăptișor de matcă și ginseng).

Tratamentul surdității este dificil și adeseori este nevoie și de protezare auditivă.

Tratamentul hipoacuziei se efectuează și la cabi­netul O.R.L. din Sibiu. Pacienții din țară și stră­i­nă­tate beneficiază de cazare și transport.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897, Tel. 0239.61.59.31, 0749.04.26.61, e-mail: [email protected]

„De cinci ani, soțul meu are o tuse uscată și o secreție nazală vâscoasă” (Răspuns pentru IULIA – Deva, F. AS nr. 1600)

Ion Bobaru

Din descrierea dvs. rezultă că ar fi vorba de o boală virotică a căilor respiratorii superioare. Se cunoaște faptul că terapia medi­ca­mentoasă este deficitară în tra­ta­mentul bolilor de natură vi­ro­tică. În bolile virotice, tra­ta­mentul cu antibiotice este ade­sea inutil, chiar contraindicat. Imunitatea propriului organism este esențială pentru tratamentul bolilor virale, de aceea trebuie acordată o mai mare atenție imu­­nității. Planta de top pentru creșterea imu­nității este Echinacea (Echinacea purpurea). Farmacia „Faltis” are în portofoliu ceai, tinctură și vin terapeutic din flori de Echinacea. (Suntem privilegiați și prin faptul că avem o colaborare cu grădina botanică din Galați, care cultivă Echi­na­cea, noi doar o recoltăm și o procesăm.)

De asemenea, recomand ca pentru imunitate să se consume zilnic și alte preparate farmaceutice (ceaiuri, tincturi, vinuri), obținute din plante me­di­cinale bogate în vitamina C naturală (măce­șe, cătină) sau preparate din tescovină (pulbere, cap­sule, tinctură, bogate în resveratrol) care ajută la creș­terea imunității organismului. Farmacia „Fal­tis” are în stoc și preparate obținute din tes­co­vină. Vă recomand, de asemenea, alte două pre­pa­rate eficiente: vinul de măceșe și vinul de că­tină, bo­gate în vitamina C naturală și resvera­trol, un anti­oxi­dant ce neutralizează radicalii liberi ce se gă­sesc în organism în cantități foarte mari în bolile virotice și care sunt în mare parte răspunză­tori de simptomele neplăcute pe care le descrieți. Far­ma­cia „Faltis” are pe stoc aceste vinuri și pot fi expe­diate la adresa solicitanților cu plata ram­burs la primirea coletului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian