Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dieta cu lămâie și oțet de mere

• Se apropie vara, marea, plajele vă așteaptă și-ați vrea să în­toarcă oamenii capul când pășiți pe nisip? Soluția ideală: lă­mâ­ie+ oțet de mere. Kilogramele se topesc văzând cu ochii și deveniți top-model •

Cât se poate de sănătos: lămâia împotriva kilogramelor

Foto: Shutterstock

Lămâia conține o cantitate importantă de vitamina C, bioflavonoide, fier, magneziu și calciu, o combinație de bio-substanțe care vă poate ajuta să slăbiți. Mo­ti­vele?

Stopează depunerile de grăsimi datorate hidraților de carbon

Vitamina C oprește activitatea glucozei, fapt extrem de important, pentru că exce­dentul de glucoză stopează descompunerea grăsi­mi­lor și face posibilă absorbția fiecărei molecule de grăsime din sânge și trimiterea ei ne­mij­locită spre celulele adipoase. Înainte ca glu­coza să poată da vreun semnal hor­monal, mo­leculele de vitamina C blochează depunerea grăsimilor în straturile groase, adipoase.

Activează ucigașii grăsimilor

Hormonii de stres „scot” moleculele de grăsime din stratul adipos de pe abdomen. Dar pentru ca să poată produce acești hor­moni, glanda hipofiză are nevoie de o cantitate mare de vitamina C și de câteva proteine.

Stimulează producția de carnitină (ideală pentru slăbit)

Vitamina C și fierul amplifică producerea – de către organism – a carnitinei. Această albumină „expediază” moleculele de grăsime spre celule, unde sunt arse ime­diat.

Produce oxigen pentru arderea grăsimilor

Vitamina C și fierul sunt responsabile pentru trans­­por­tarea spre celule a oxigenului necesar ar­derii grăsi­milor.

Evacuează grăsimea din depozite

Vitamina C și magneziul au ca „sarcină” produ­cerea – la nivelul tuturor celulelor – a unor mo­lecule care intensifică metabolismul celular. Aces­tea scot cu viteză maximă grăsimea din celulele adipoase, diri­jând-o spre sânge.

Întinde țesutul conjunctiv

Colagenul este compus din anumiți aminoacizi și este menținut zi și noapte la cote superioare cu ajutorul zincului (din oțetul de mere) și al vitaminei C. Când țesuturile au suficient colagen, pielea rămâne întinsă și elastică.

Bio-substanțele sporesc conținutul de vitamina C din lămâie

Lămâia conține bio-substanțe – așa-numitele bio­fla­vonoide (mai ales în pielița albă dintre miez și coa­jă). Aceste bio-substanțe asigură o stare ire­proșabilă a capilarelor (vase de sânge). Prin capi­lare se produce alimentarea fiecărei celule somatice cu oxigen, hor­moni, substanțe nutritive și alte substanțe vitale.

În plus, bio-substanțele intensifică de 20-50 de ori efectul vitaminei C și au grijă ca aceasta să nu fie eli­minată prea repede din organism. În felul acesta, ni­velul vitaminei C rămâne ridicat.

Bună pentru stomac

Acidul citric este responsabil pentru digestia sănă­toasă fără probleme. Stomacul produce acidul clorhi­dric necesar digestiei, iar acest proces este stimulat de acidul citric. Atunci când în stomac exis­tă suficient acid clorhidric, producția de pep­sină (enzimă diges­tivă) este mai mare.

Oțetul de mere

Alimentează țesuturile cu o cantitate optimă de iod, de fier, de crom, de mangan, de zinc și de alte micro­ele­mente. În afară de aceasta, amestecul de bio-sub­stanțe existent în oțetul de mere stimulează funcțio­narea tractului intestinal, grăbind pierderea kilogra­melor.

Produce acid gastric

După vârsta de 35 de ani, majoritatea oamenilor produc o cantitate mai mică de acid gastric. Acesta este un motiv în plus pentru începutul depunerii kilogra­melor. Oțetul de mere stimulează mucoasa stomacală să producă masiv acid gastric.

Curăță intestinul

Din cauza unei alimentații greșite (de ex. prea multe dulciuri sau produse de patiserie din făină albă), mucoasa intestinală degenerează cu timpul. Urmarea: dereglarea inclusiv a metabolismului gră­si­milor. Grăsimea excedentară nu este eliminată, ci transportată în celulele adipoase. Oțetul de mere curăță intestinul, astfel că metabolismul grăsimilor poate să funcționeze fără probleme. În plus, oțetul de mere stimulează puternic digestia.

Previne atacurile de foame

Oțetul de mere menține stabil nivelul glicemiei, pre­venind, astfel, atacurile de foame.

Cum funcționează cura cu oțet + lămâie

* Stoarceți trei lămâi, amestecați zea­ma aces­tora cu 2 linguri de oțet (ținut la tem­pe­ratura came­rei), turnați amestecul într-o sticluță de culoare închisă (de 100 ml). * Luați zilnic, din oră în oră, între 15-20 de picături. Atenție: sticluța tre­buie clătită a doua zi cu apă fier­binte, înainte de a o um­ple din nou. * Di­mineața și sea­ra, tur­nați într-un pa­har cu apă căl­du­ță zeama unei lămâi (proas­păt stoar­se) și o lin­gu­ră de oțet și beți câte-o în­ghiți­tură în timpul meselor. * În plus, mân­cați câte o ju­mă­tate de lămâie de­cojită, tăiată în șpalturi. Decojiți lămâia în așa fel încât pie­lița albă să ră­mână pe miez.

Prepararea oțetului cu lămâie

1. Decojiți 4 lămâi, astfel încât pielița albă să ră­mână pe miezul fructului.

2. Stoarceți lămâile și puneți zeama, împreună cu coaja, într-un borcan (cu capac) de 1 litru.

3. Încălziți 1/4 l de oțet de mere la 50°-60° și turnați-l peste zeama de lă­mâie. Scu­turați bine oțetul cu lă­mâie, ți­neți-l 2 săptămâni la tem­pe­ratura camerei și nu uitați să-l scu­turați din nou, din două în două zile.

4. După două săptămâni, stre­curați oțetul printr-o sită fină.

De reținut:

* Cumpărați lămâi coapte, netratate. Lămâile coapte nu sunt tari, iar coaja lor este galben des­chis și lu­cioasă. Pentru siguranță, spălați bine lă­mâile cu apă călduță și un strop de detergent (pen­tru vase) și clăti­ți-le bine cu apă rece.

* În timpul curei, consumați alimente cât mai slabe (de ex. file de pește) și bogate în hidrați de carbon (legu­me, pâine integrală) combinate cu lapte degresat și produse lactate (slabe).

* Practicați un sport care să vă facă plăcere și im­pulsionați, astfel, și mai mult arderea gră­si­milor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian