• Se apropie vara, marea, plajele vă așteaptă și-ați vrea să întoarcă oamenii capul când pășiți pe nisip? Soluția ideală: lămâie+ oțet de mere. Kilogramele se topesc văzând cu ochii și deveniți top-model •
Cât se poate de sănătos: lămâia împotriva kilogramelor

Lămâia conține o cantitate importantă de vitamina C, bioflavonoide, fier, magneziu și calciu, o combinație de bio-substanțe care vă poate ajuta să slăbiți. Motivele?
Stopează depunerile de grăsimi datorate hidraților de carbon
Vitamina C oprește activitatea glucozei, fapt extrem de important, pentru că excedentul de glucoză stopează descompunerea grăsimilor și face posibilă absorbția fiecărei molecule de grăsime din sânge și trimiterea ei nemijlocită spre celulele adipoase. Înainte ca glucoza să poată da vreun semnal hormonal, moleculele de vitamina C blochează depunerea grăsimilor în straturile groase, adipoase.
Activează ucigașii grăsimilor
Hormonii de stres „scot” moleculele de grăsime din stratul adipos de pe abdomen. Dar pentru ca să poată produce acești hormoni, glanda hipofiză are nevoie de o cantitate mare de vitamina C și de câteva proteine.
Stimulează producția de carnitină (ideală pentru slăbit)
Vitamina C și fierul amplifică producerea – de către organism – a carnitinei. Această albumină „expediază” moleculele de grăsime spre celule, unde sunt arse imediat.
Produce oxigen pentru arderea grăsimilor
Vitamina C și fierul sunt responsabile pentru transportarea spre celule a oxigenului necesar arderii grăsimilor.
Evacuează grăsimea din depozite
Vitamina C și magneziul au ca „sarcină” producerea – la nivelul tuturor celulelor – a unor molecule care intensifică metabolismul celular. Acestea scot cu viteză maximă grăsimea din celulele adipoase, dirijând-o spre sânge.
Întinde țesutul conjunctiv
Colagenul este compus din anumiți aminoacizi și este menținut zi și noapte la cote superioare cu ajutorul zincului (din oțetul de mere) și al vitaminei C. Când țesuturile au suficient colagen, pielea rămâne întinsă și elastică.
Bio-substanțele sporesc conținutul de vitamina C din lămâie
Lămâia conține bio-substanțe – așa-numitele bioflavonoide (mai ales în pielița albă dintre miez și coajă). Aceste bio-substanțe asigură o stare ireproșabilă a capilarelor (vase de sânge). Prin capilare se produce alimentarea fiecărei celule somatice cu oxigen, hormoni, substanțe nutritive și alte substanțe vitale.
În plus, bio-substanțele intensifică de 20-50 de ori efectul vitaminei C și au grijă ca aceasta să nu fie eliminată prea repede din organism. În felul acesta, nivelul vitaminei C rămâne ridicat.
Bună pentru stomac
Acidul citric este responsabil pentru digestia sănătoasă fără probleme. Stomacul produce acidul clorhidric necesar digestiei, iar acest proces este stimulat de acidul citric. Atunci când în stomac există suficient acid clorhidric, producția de pepsină (enzimă digestivă) este mai mare.
Oțetul de mere
Alimentează țesuturile cu o cantitate optimă de iod, de fier, de crom, de mangan, de zinc și de alte microelemente. În afară de aceasta, amestecul de bio-substanțe existent în oțetul de mere stimulează funcționarea tractului intestinal, grăbind pierderea kilogramelor.
Produce acid gastric
După vârsta de 35 de ani, majoritatea oamenilor produc o cantitate mai mică de acid gastric. Acesta este un motiv în plus pentru începutul depunerii kilogramelor. Oțetul de mere stimulează mucoasa stomacală să producă masiv acid gastric.
Curăță intestinul
Din cauza unei alimentații greșite (de ex. prea multe dulciuri sau produse de patiserie din făină albă), mucoasa intestinală degenerează cu timpul. Urmarea: dereglarea inclusiv a metabolismului grăsimilor. Grăsimea excedentară nu este eliminată, ci transportată în celulele adipoase. Oțetul de mere curăță intestinul, astfel că metabolismul grăsimilor poate să funcționeze fără probleme. În plus, oțetul de mere stimulează puternic digestia.
Previne atacurile de foame
Oțetul de mere menține stabil nivelul glicemiei, prevenind, astfel, atacurile de foame.
Cum funcționează cura cu oțet + lămâie
* Stoarceți trei lămâi, amestecați zeama acestora cu 2 linguri de oțet (ținut la temperatura camerei), turnați amestecul într-o sticluță de culoare închisă (de 100 ml). * Luați zilnic, din oră în oră, între 15-20 de picături. Atenție: sticluța trebuie clătită a doua zi cu apă fierbinte, înainte de a o umple din nou. * Dimineața și seara, turnați într-un pahar cu apă călduță zeama unei lămâi (proaspăt stoarse) și o lingură de oțet și beți câte-o înghițitură în timpul meselor. * În plus, mâncați câte o jumătate de lămâie decojită, tăiată în șpalturi. Decojiți lămâia în așa fel încât pielița albă să rămână pe miez.
Prepararea oțetului cu lămâie
1. Decojiți 4 lămâi, astfel încât pielița albă să rămână pe miezul fructului.
2. Stoarceți lămâile și puneți zeama, împreună cu coaja, într-un borcan (cu capac) de 1 litru.
3. Încălziți 1/4 l de oțet de mere la 50°-60° și turnați-l peste zeama de lămâie. Scuturați bine oțetul cu lămâie, țineți-l 2 săptămâni la temperatura camerei și nu uitați să-l scuturați din nou, din două în două zile.
4. După două săptămâni, strecurați oțetul printr-o sită fină.
De reținut:
* Cumpărați lămâi coapte, netratate. Lămâile coapte nu sunt tari, iar coaja lor este galben deschis și lucioasă. Pentru siguranță, spălați bine lămâile cu apă călduță și un strop de detergent (pentru vase) și clătiți-le bine cu apă rece.
* În timpul curei, consumați alimente cât mai slabe (de ex. file de pește) și bogate în hidrați de carbon (legume, pâine integrală) combinate cu lapte degresat și produse lactate (slabe).
* Practicați un sport care să vă facă plăcere și impulsionați, astfel, și mai mult arderea grăsimilor.