Consumul unor alimente la fiecare 3 ore, în porţii mici, echilibrate nutriţional, stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor, susţine Jorge Cruise, antrenor de fitness şi creatorul dietei. Dacă nu mâncaţi suficient de des, corpul intră într-o stare de alertă, pentru a se proteja, în care depozitează grăsime şi încetineşte arderile. Dimpotrivă, dacă mâncaţi la fiecare 3 ore, stimulaţi metabolismul să funcţioneze la treapta de viteză mare, pe tot parcursul zilei. Iată şi câteva reguli ale acestei diete:
* luaţi micul dejun nu mai târziu de o oră după trezire
* după micul dejun mâncaţi la fiecare 3 ore
* ultima masă să fie cu 3 ore înainte de culcare
* o masă ar trebui să aibă în jur de 300 de calorii
* aveţi voie să mâncaţi ce doriţi, atât timp cât vă limitaţi la caloriile permise şi mâncaţi la intervalele potrivite. Autorul recomandă porţii echilibrate de alimente cu conţinut de proteine, grăsimi şi carbohidraţi.
Studiile au arătat că mesele mici cantitativ, dar frecvente pot ajuta la gestionarea senzaţiei de foame, la menţinerea nivelului de energie constant şi la reducerea cortizolului – hormonul stresului.