– Primăvara vine, nu vine, dar lumea s-a umplut de frunze verzi de păpădii și urzici. Dați-le o șansă! Înafară de salate și tocănițe, folosiți-le și ca remedii de frumusețe. Merită! Primăvara, pielea are și ea nevoie de verde –
Păpădia
Comprese cu macerat de păpădie

Ingrediente: o mână cu frunze de păpădie proaspete, o cană cu apă.
Mărunțiți frunzele de păpădie, apoi turnați apa peste ele. Lăsați-le la macerat 10 ore. Strecurați lichidul și înmuiați în el bucăți de tifon, care se pun pe față timp de 15 minute.
Compresele cu păpădie împrospătează pielea, strâng porii și îi redau umiditatea. De asemenea, albesc tenul și șterg petele.
Mască cu păpădie
Ingrediente: 2 linguri pulbere de frunze de păpădie, 2 linguri cu lapte cald.
Pulberea de păpădie se obține prin măcinarea fină a frunzelor uscate de păpădie. Se amestecă, în proporțiile indicate, cu laptele, și se lasă să stea 10 minute. Se aplică pe față, timp de 20 de minute, apoi se clătește. Se recomandă pentru pielea sensibilă, iritată și uscată.
Decoct de păpădie
Ingrediente: 2 linguri frunze de păpădie, o cană cu apă.
Se pune apa la fiert, și când dă în clocot, se adaugă frunzele de păpădie. Se lasă să mijotească vreme de 3 minute, pe foc mic. Se lasă la infuzat 20 minute, apoi se strecoară. Se pulverizează pe pielea obrazului, dimineața și seara.
Albește pielea, șterge petele și calmează iritațiile. Decoctul de păpădie poate fi înghețat și pus la congelator în tăvița de cuburi. Dimineața și seara se masează obrazul 2-3 minute tenul, gâtul și decolteul cu un cub de gheață. Elimină în mod eficient urmele de oboseală, hidratează și tonifică pielea.
Urzicile
Apă de urzici
Ingrediente: 300 grame frunze de urzici, un litru apă.
Puneți pe foc apa și adăugați urzicile (bine spălate înainte). Lăsați-le să fiarbă la foc mic 10 minute. Infuzați-le 30 de minute, apoi strecurați lichidul.
Dimineața și seara, pulverizați-vă fața, gâtul și decolteul cu apa de urzici. Puteți folosi apa și pentru a face măști, de exemplu, în amestec cu argilă. Are mare putere purificatoare, nutritivă și tonifiantă, perfectă pentru revitalizarea pielii. De asemenea, această plantă are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.
Apa de urzici previne și combaterea și căderea părului. Masați-vă pe cap, de cel puțin de două ori pe săptămână. Reglează producția de sebum a pielii capului fără să-l usuce în exces. Ajută la prevenirea și combaterea mătreții și a unor tipuri de eczeme.
Comprese cu urzici
Ingrediente: o mână urzici proaspete sau uscate, 2 linguri miere, o cană apă.
Turnați apa clocotită peste urzici, acoperiți și lăsați la infuzat 20 minute. Strecurați, apoi adăugați mierea, amestecând. Faceți comprese din tifon, pe care le înmuiați în ceai, și apoi le aplicați pe față. Lăsați să acționeze 15 minute.
Catifelează și revitalizează pielea. Sunt binefăcătoare în cazul tenului uscat, obosit, ofilit.