Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Drojdia de bere și frumusețea

Fără ea, cozonacii nu pot de­veni crescuți și pufoși. De ce n-ar fi la fel și cu frumusețea ? Droj­dia de bere folosită în micile trata­mente cosmetice realizate acasă îi dăruiește pielii luminozitate şi pros­peţime și previne îmbătrânirea. Cu o condiție: drojdia să fie neapărat proaspătă, să fie „vie”, astfel încât să poată transmite energie obrazului.

Preparatele cu drojdie trebuie pre­gătite chiar înainte de utilizare. Drojdia de bere este disponibilă și în farmacii și magazine de produse na­turiste.

Tonifiere generală

În fiecare dimineață, se ia o lin­guriță de drojdie proaspătă, pe sto­ma­cul gol.

Tratament anti-îmbătrânire

* Ingrediente: 2 cuburi de drojdie proaspătă, lapte.

Mărunţiți drojdia proaspătă. Pu­neți firimiturile într-un castron și ames­tecați-le cu lapte. Turnați puțin câte puțin, ca la maioneză, până ajun­ge ca o cremă groasă. Întindeți crema pe față, gât și decolteu. Lăsați să acționeze 10-15 minute, apoi clă­tiți-vă cu apă călduță și rece.

După câteva aplicări, pielea se va revigora.

Leac împotriva acneei și petelor

* Ingrediente: 2 cuburi de drojdie de bere, apă, o lingură de suc proas­păt de lămâie.

Amestecați drojdia de bere cu puțină apă și cu sucul de lămâie până se formează o pastă uniformă. Apli­cați-o pe tenul curat. Lăsați să acțio­neze 15 minute, apoi spălați-vă cu apă întâi călduță, apoi rece. Folosiți masca de trei ori pe săptămână. Oda­tă ce starea tenului s-a îmbun­ătățit, este suficientă o mască la fiecare zece zile.

Ten luminos și catifelat

* Ingrediente: 2 cuburi de droj­die de bere, apă de trandafiri, câteva picături de ulei de migdale.

Zdrobiți drojdia, apoi turnați câte puțin apă de trandafiri și amestecați, până obțineți un amestec omogen. Adăugați uleiul de migdale. Întindeți compoziția pe față și lăsați-o să acționeze douăzeci de minute. Clătiți cu multă apă caldă.

* Ingrediente: 2 cuburi de droj­die de bere, un gălbenuș, o lingură de miere.

Dacă aveți pielea uscată și deshi­dratată, pregătiți o mască, ameste­când gălbenușul de ou cu drojdia de bere și mierea. Întindeți pasta pe față, lăsați-o timp de 20 de minute, apoi spălați-vă cu apă caldă. Tenul își va reveni și va arăta proaspăt și catifelat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian