
Aliment din bucătăria tradiţională asiatică, tofu (brânza vegetală), este preparat din lapte de boabe de soia și are un conținut scăzut de calorii, fapt preţios în lupta cu kilogramele în plus.
Pentru că se păstrează în saramură, e necesar să desăraţi tofu, tăindu-l în felii și lăsându-l în apă rece o oră. Tofu are o aromă neutră, poate fi amestecat cu dulce, sărat, picant, cu tot felul de preparate, și capătă aroma alimentelor care îl însoțesc. Se poate folosi la fel ca brânza, în feluri cu legume, cu ciuperci, paste, orez și leguminoase, în salate.
Cum folosim tofu pentru a slăbi:
* Preparați o salată din 150-200 grame tofu tăiat cubuleţe, amestecat cu roșii, castraveți, ardei sau alte legume. Consumați salata în locul mesei de seară.
* Două zile pe săptămână, consumați o salată preparată după rețeta de mai sus, în locul celor trei mese principale de peste zi, fără alte alimente. Sunt permise ceaiul, cafeaua fără zahăr, şi se recomandă cât mai multă apă plată.