
Adevăratul nume al rețetei este, de fapt, F.d.H. și originea ei se află în Germania: „Friss-die-Hälfte” („Mănâncă doar jumătate”). După ce s-a chinuit ea însăși cu fel de fel de diete, o nutriționistă din Frankfurt a avut ideea să nu renunțe total la mâncare (chinul dietelor de slăbit), ci să renunțe doar la jumătate din felurile așezate în farfurie. Metoda a dat rezultate și kilogramele s-au topit. Urmându-i exemplul, multe alte femei înrolate degeaba în lunga campanie de slăbit au izbutit și ele să-și subțieze șoldurile și talia. În prezent, F.d.H.-ul e o metodă de slăbit practicată pe scară largă în Europa, fiindcă împacă varza cu capra: nu mori de foame și totuși slăbești. Riscuri nu există – ne asigură autoarea metodei, care își sfătuiește eventualele adepte să apeleze cât mai mult la legume și fructe, timpul de săbire fiind în felul acesta cu mult scurtat.