Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

DOVLEACUL

• Nu prea de mult, dovleacul era bucuria de toamnă a co­piilor, bun și de joacă (făceau lanterne din el) și de mâncat (copt în cuptor, un deliciu!). Astăzi, faima lui a apus, sin­gura speranță există în zona cosmeticii, unde folosul lui e confirmat de studii derma­tolo­gice. Poftiți, de-ncercați! Fiert sau copt, îi face la fel de bine obrazului •

Exfoliant corporal

Foto: Shutterstock – 2

Dovleacul este un ingredient ex­ce­lent pentru o exfoliere ce are ca re­zultat o piele proaspătă și luminoasă.

Ingrediente: piure de dovleac și zahăr, în cantități egale.

Amestecați piureul de dovleac cu zahărul până obțineți o pastă groasă. La duș, masați pielea umedă cu o can­titate mică de preparat, cu mișcări circulare, cu ajutorul unui burete sau cu o lufă. Clătiți apoi cu apă din a­bun­dență.

Mască regenerantă pentru ten matur sau îmbătrânit

Ingrediente: 3 lin­guri piure de do­vleac fiert, o lin­gu­ri­ță de miere, o jumă­tate linguriță ulei de măsline.

Fierbeți în apă sau lapte miez de dovleac, fără sâm­buri. Zdrobiți-l cât e cald, lăsați-l să se răcească, iar apoi amestecați piureul cu uleiul de măs­line și adăugați mierea. Întindeți pe față, lăsați să acționeze timp de 15 mi­nute, apoi clătiți cu apă călduță.

Mască pentru ten gras

Ingrediente: 1/4 cană piure de dovleac, o lingură de oțet de mere, un ou crud.

Amestecați piureul de dovleac cu oțetul, adăugați oul bătut și frecați cu o lingură de lemn, până la omoge­ni­zare. Aplicați preparatul pe față, lă­sați-l să acționeze 20 de minute, apoi clătiți-vă.

Balsam de buze

Ingrediente: o linguriță de piure de dovleac, 1/2 linguriță ulei de co­cos, 1/2 linguriță zahăr pudră.

Amestecați ingredientele și ma­sați buzele cu o cantitate mică din preparat, de două ori pe zi. Se păs­trea­ză la frigider nu mai mult de 5 zile.

Balsam nutritiv pentru păr

Ingrediente: o cană piure do­vleac, o jumătate de cană de iaurt, o lin­gură de miere.

Amestecați piureul de dovleac cu iaurtul, adăugați mierea și amestecați din nou, până la o­mo­genizare. Întin­deți preparatul pe pă­rul umed, de la ră­dăcină până la vâr­furi, înfășurați părul cu o folie de plastic, apoi cu un prosop și lăsați să acționeze 30 de minute. În final, clătiți-vă cu apă, spă­lați-vă cu șam­pon, apoi clătiți-vă din nou.

Cremă pentru mâini aspre și uscate

Ingrediente: 1/4 de cană de piure de dovleac, o linguriță ulei de mig­dale, o linguriță miere.

Amestecați piureul de dovleac cu u­leiul și cu mierea. Aplicați-le pe mâini, masați bine, lăsați să ac­ționeze 15 mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă căl­duţă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian