• Cer cenușiu, copaci dezgoliți, vești proaste… Nu există prea multe motive să fim veseli în Februarie. Și totuși, în banalitatea ce ne înconjoară există o mulțime de semne care să ne aducă zâmbetul pe obraz •
Fiori de primăvară
Urme în zăpadă

Prin ochiurile din crânguri și din păduri, pe întinderile de zăpadă ce încep să se înmoaie ușor, apar urme de animale. Ici a trecut o vulpe, colo un urs ieșit din bârlog, pe dincolo a sărit sprinten o veveriță… Presimțind primăvara, animalele din pădure încep să dea târcoale prin luminișuri, ca să vadă dacă este adevărat. Chiar dacă afară e frig și mai cade câte un fulg de nea, mirosul lor simte din depărtare marea schimbare a anotimpurilor.
Păsările încep să cânte
De cum apar primele zile cu soare, primii grauri, sturzi și stăncuțe umplu pădurile cu ciripitul lor cristalin. Cât de mult ne-a lipsit glasul lor! Natura întreagă vibrează de bucurie, mai ales că trilul lor vestește apariția primilor muguri pe ramurile copacilor.
Primii ghiocei
Flori pe cale de dispariție în Occident, pădurile noastre sunt încă pline de ghiocei. Clopoțeii lor imaculați și ușor parfumați, pe care cea mai mică adiere de vânt îi face să tremure și să scoată un zvon subțirel, sunt primii mesageri ai primăverii mult așteptate. Natura are semnele ei. Primăvara este aproape.
Brândușa de primăvară
Își scoate capul spre lumina încă rece a anotimpului, cu mult înainte de topirea zăpezilor. Legenda spune că floarea cu potir violet e alungată din pământ de o mamă vitregă și haină, dar bunul Dumnezeu nu o lasă niciodată să moară, fiindcă nectarul din petalele ei reprezintă prima hrană de primăvară pentru albine. În Banat, la Moșii de mărțișor se dau de pomană niște colaci numiți brânduși, care au formă de om, cu cap, mâini și picioare. Florile servesc la vopsirea lânii și a ouălor de Paști.
Dragobete, șapte fete
§ Sărutatul ne dă putere. Un sărut este o armă infailibilă contra stresului. La bărbați, pulsul crește la 110 bătăi pe minut, iar la femei, la 108. Circulația sângelui se dinamizează și hormonii stresului sunt alungați.
§ Cine se sărută mult și intens are mai puține riduri pe obraz. Minunata atingere solicită 29 de mușchi, un exercițiu perfect pentru țesuturi.
§ Sărutatul slăbește. Ce-i drept, la un sărut se pierd doar 15 calorii, dar se eliberează tot atâția hormoni ai bucuriei cât după o cutie cu bomboane de ciocolată.
§ În loc de cele 20 de respirații obișnuite pe minut, după un sărut, tragem aer în piept de 60 de ori, antrenându-ne în felul acesta plămânii.
§ Sărutatul ne apără și de infecții. Schimbul de salivă care se produce e comparabil cu o injecție buvabilă. Bacteriile străine sporesc producerea de anticorpi.