Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru hipoglicemie reactivă” (Răspuns pentru GEORGE I. – Tg. Mureș, F. AS nr. 1150)

Foto: Shutterstock

Și mama mea suferă de aceeași boală de mai mulți ani. Pe lângă regimul alimentar, bea zil­nic ceai de rădăcină de cicoare, care conține insulină, ce reduce zahărul cu 20 până la 40%. Decoct de rădăcină: 15-30 g pentru un litru de apă. Se lasă să clocotească 5 minute. Se infuzează 15 minute. Se bea câte o ceașcă înain­te de cele trei mese princi­pale. Rețeta este miraculoasă și am găsit-o în cartea lui Jean Valnet, „Tratamen­tul bolilor prin legume, fructe și ce­reale”.

Rădăcina uscată și prăjită este folosită în mod curent și ca înlocuitor de cafea, iar frunzele se folosesc la salată. Vă doresc sănătate.

G. C. – Piatra-Neamț

„Am fost diagnosticată cu colon spastic” (Răspuns pentru ELIZA – București, F. AS nr. 1205)

Și mama mea are aceeași problemă ca a dvs. A încercat numeroase tratamente me­dicamentoase, dar simptomele se ame­liorau pentru puțin timp și apoi reveneau. A scăpat de dureri consumând ceai de găl­benele, în combinație cu aloe vera. Aceasta reduce aciditatea gastrică și are un efect cicatrizant asupra ulcerului, calmează du­rerile și reglează mișcările intestinului. Din acest ceai se beau două căni pe zi, una di­mineața și alta seara, timp de două săp­tă­mâni pe lună.

ANA C. – Pucioasa

„Mama e imobilizată la pat și are dureri și usturimi de piele groaznice” (Răspuns pentru ALINA, F. AS nr. 1219)

Stimată d-nă, pentru mama dvs. încercați ur­mătorul unguent: ulei de parafină (100 ml), car­bonat de calciu (100 g), oxid de zinc (100 g), ser fiziologic (5 fiole). Amestecați bine toate com­ponentele și aplicați crema (se poate prepara și la farmacie) în zonele cu usturime, de trei ori pe zi.

O. C. – Sibiu

„De trei luni sufăr de o constipaţie rebelă” (Răspuns pentru EUGENIA – Bârlad, F. AS nr. 1346)

* Cu 1/4 de oră înainte de masa de dimineață, beți o infuzie dintr-o lingu­riță rasă de pedicuță opă­rită cu 1/4 litru apă, infuzând 5 minute.

* În cursul unei zile, beți o infuzie de gălbe­nele, mușețel, frunze de nuc și de afin în părți egale și în cantitate de un litru.

* Mestecați zilnic un cen­timetru dintr-un baton de pro­polis natural, gros de 6-8 mm (între două mese).

* Zilnic, înainte de fie­care masă, mâncați câte două pastile de păstură (sau câte o lingu­riță rasă de polen).

* După fiecare masă principală, mân­cați 2-3 lin­gu­rițe de miere propo­lizată.

* Înain­te de scaun, ungeți anusul cu unguentul Propolis vasogen și introduceți în anus circa un gram din același unguent.

* Luați zilnic circa 10 g de mie­re polifloră, pentru fiecare kilogram greutate corpo­rală. Pre­cizare: efectele bune vor apărea în două-trei zile. Mențineți acest tratament timp de o lună și va fi foarte bine.

Prof. VASILE ANDRIȚOIU – Târgu-Jiu

„Cum se ameliorează durerile de picioare în cazul neuropatiei diabetice?” (Răspuns pentru S. MIHĂESCU – București, F. AS nr. 1374)

Un tratament reconfor­tant și stimulant pentru pi­cioare este hi­dro­masajul, a­dică: umpleți două ligheane cu apă, unul cu apă caldă, celălalt cu apă rece. Stați pe un scaun și țineți picioarele în lighea­nul cu apă rece, timp de 5 minute, apoi în ligheanul cu apă caldă tot 5 minute. Acest procedeu ajută la dilatarea și contracția vase­lor de sânge, stimulând cir­culația. Alt pro­ce­deu care ajută la amelio­rarea dure­rilor de picioare este ur­mătorul: faceți băi cu apă caldă cât puteți suporta, în care adăugați câte două picături de ulei de mentă, împreună cu câte patru picături de ulei de eucalipt și de rozmarin și în­muiați-vă picioarele timp de 10 minute. Dacă nu aveți la îndemână aceste uleiuri, pregătiți o cană de ceai de mentă foarte concentrat și adăugați-o în apa din lighean.

* Faceți o baie caldă în care adăugați 15 ml de tinctură de arnică. Aceasta ajută la îm­bună­tățirea circulației sanguine și durerea dispare in­stan­taneu.

* Faceți masaje cu ulei de su­nă­toare și de coa­da-șoricelului în părți egale, cu unguent de găl­benele, de tătăneasă, Lioton gel, Voltaren, Diclo­fenac.

* Beți seara, înainte de culcare, o cană cu ceai depurativ, neîndulcit, iar dimineața, pe stomacul gol câte o linguriță cu polen cu o oră înainte de masă.

Vă urez multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani

„Am o disfuncţie biliară care-mi dă un gust amar” (Răspuns pentru EMANOIL – Bucureşti, F. AS nr. 1376)

Procurați-vă 10 ridichi negre, de mări­me medie, pentru 10 zile de tra­tament. În fiecare dimineață se ia o ridiche, se curăță de coaja neagră și se dă pe răzătoare. Se ob­ține o masă albă, care se stoarce printr-un tifon. Rezultă un suc amar, care se bea în fie­care dimineață, pe nemâncate, vreme de 10 zile. După ingerarea sucului, se stă cul­cat în pat, pe partea dreaptă, 5-10 mi­nute, după care se pot relua treburile gos­podărești.

Vă doresc sănătate!

MIHAELA – Pitești

„Sufăr de ulcer varicos” (Răspuns pentru DUMITRACHE S., F. AS nr. 1378)

În primul rând, excludeți, cel pu­țin pentru o vreme, din alimentație, carnea și produsele din carne, peștele și produsele din pește, alimentele ce conțin coloranți și cons­ervanți sintetici, zahărul (îl puteți înlocui cu miere). Realizați următorul amestec de plante us­cate: salvie, păpădie, răchitan, coada-șori­ce­lului, frunze de nuc. Plantele se râșnesc separat, într-o râșniță foarte curată, și apoi se amestecă pulberile obținute în proporții egale. Se ia câte o linguriță din amestecul de plante, de patru ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se țin sub limbă 15-20 minute și se înghit apoi cu apă. Cel mai bine se iau plantele la orele 12-18-24.

* Veți face un macerat din coada-calului, tătăneasă și păpădie, în modul următor: se râșnesc plantele pulbere și se amestecă în proporții egale. Din amestec se pun 2 linguri pline la 1 l apă plată sau de izvor și se lasă la ma­cerat minimum 7 ore (peste noapte). După ce se strecoară, cu lichidul rezultat se fac spă­lături sau se aplică com­prese pe zona ulcerată de 2-3 ori pe zi.

* Luați extract glicero-alcoolic din muguri de castan sălbatic, produs de Plant­Extrakt (plafar), câte 50 de pi­cături, de 3 ori pe zi.

* Aplicați pe ulcerație unguent Carpicon. Tratamen­tul durează minimum 7 luni.

* Se fierb 3 pumni de frunze de scaiete, într-un litru de vin roșu de țară, timp de 15 minute. Apoi se adaugă 250 g osânză de porc și se lasă la fiert încă 10 minute. Se strecoară fierbinte și se adaugă puțină făină de grâu, amestecând tot timpul cu o spatulă, până când compoziția ajunge la con­sistența unui unguent. Această pastă se pune peste ulcer de două ori pe zi, câte 3-4 ore.

Să auzim numai de bine!

IONEL DUMITRAȘCU – Buzău

„Cum pot scăpa de durerea din călcâi?” (Răspuns pentru C. COSTIN – Craiova, F. AS nr. 1381)

Pentru a scăpa de durerile de călcâi, trebuie făcută o radiografie, să se vadă dacă nu cumva sunt ciocuri. Apoi medicul de familie să vă dea trimitere la Casa Națională de Sănătate pentru a obține un bilet de tratament la Băile Herculane. Băile cu apă sulfuroasă și băile galvanice de acolo m-au salvat și pe mine de aceste dureri. Există însă o mare problemă, să nu fiți hipertensivi, căci apa termală sulfuroasă crește tensiunea arterială. Me­dicul de familie vă poate recomanda o altă stațiu­ne, dacă aveți tensiunea mărită. Vă doresc însă­nătoșire deplină. Cu drag,

GABI

„Cum pot scăpa de verucile plantare?” (Răspuns pentru CARMEN S., F. AS nr. 1388)

Stimată d-nă Carmen, eu m-am vindecat de veruci plantare folosind unguentul Keritogen Forte, astfel: seara ungeam strict locul bolnav cu acest unguent și îl protejam cu un plasture până dimineața. A doua zi țineam piciorul în apă caldă, ca să se înmoaie veruca, și utilizam o piatră ponce, cu care o răzuiam cu grijă. Am repetat acest tratament timp de o săptămână, zilnic, și verucile n-au mai apărut niciodată. O altă metodă ar fi să puneți peste ele feliuțe de usturoi, pe care să le fixați cu un pansament ca să nu se deplaseze. La fel a doua zi țineți picioarele în apă caldă și răzuiți verucile cu o piatră ponce.

Vă doresc sănătate!

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian