Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Condimentul care arde kilogramele: MUȘTARUL

Foto: Shutterstock

Cunoscut drept „condimentul regilor”, de mii de ani, muş­tarul a fost apreciat în aproape toate colţurile lumii, atât ca preparat ali­men­tar, dar şi ca plantă medicinală. În urma unor studii recente, cercetă­tori în domeniul nutriţiei au arătat că dacă adău­gaţi muştar la orice ma­să, câteva ore mai târziu, arderea grăsimilor va creşte cu 25 %. Inclus în mesele de zi cu zi, el poate stimula metabo­lis­mul pe termen mai lung.

Cum putem profita de virtuțile muștarului? De 3 ori pe zi, în timpul meselor, se ia câte o jumătate de lin­guriţă cu făină de muştar alb ames­tecată cu puţină apă. Pentru un gust mai bun, adăugaţi și câteva picături de suc de lămâie proaspăt. Cura ține 30 de zile. Se poate relua după o pau­ză de 2 săptămâni.

Puteţi creşte eficienţa muştarului în lupta cu kilogramele dacă urmați şi un regim sănătos, care se bazează pe multe legume, fructe, brânzeturi degresate şi carne slabă. Făina de muştar se găseşte la magazinele naturiste sau o puteţi face acasă. Iată cum se prepară: măcinaţi boabe de muştar alb cu râş­niţa de cafea, sau fărâmi­țați-le în piuă, până se trans­formă în pulbere. De­pozitaţi pulberea într-un recipient de sticlă şi păs­traţi-o la rece, nu mai mult de două săptămâni.

Dacă aveţi afecţiuni gastro-intes­tinale, cardiace sau urinare, nu se recomandă dieta cu muştar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian