Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cititul în vise

Interpretări

* Labirint – mersul prin labirint sau printr-o pădure fără cărări semnifică strădania unui ins de a se des­co­peri pe sine. Când mijlocul labi­rin­tului este gol, arată di­ficultatea de a găsi un drum în viață.

* Clădiri prăbușite, ruine – arată o rupere bruscă cu tre­cutul. O casă în ruină semnifică și o ceartă familială, rezultată în urma unui di­vorț.

* Voal pe cap – dorința de a te retrage, de-a nu fi vizibil, refuzul celebrității.

* Câștig la loterie – semnul unei strânsori materiale, al lipsei de bani, dar și succesul în dra­goste, asociat cu obținerea de favoruri sexuale.

* Muțenie – să te forțezi degeaba (în vis) ca să atragi atenția unei persoane iubite sau a unui superior, sau a cuiva pe care-l admiri, pentru că nu poți vorbi, semnifică un complex de inferioritate sau o mare frustrare.

* Înec – înecul în ape profunde sim­bolizează probleme psihologice de nerezolvat, emoții vechi, pe care nu le putem scoate la suprafață din subconștient. Înecul înseamnă și teama de boli mentale, de care nu te poți apăra.

* Cădere în gol – să visezi că aluneci pe o scară, de pe acoperișul unei case sau de pe faleza unui râu înseamnă că, în viața noastră intimă sau profesională, vrem să mergem mai departe decât ne permit puterile.

* Frica de întuneric – face parte dintre visele cele mai răspândite. Adesea semnifică teama de o boală ce urmează să se declanșeze și nu o poți opri. În unele cazuri, arată că în trecutul familiei a existat cineva care ataca noaptea, pen­tru a prăda.

* Să fii urmărit – arată o stare de angoasă puternică sau o nevi­novăție pe care nu o poți dovedi.

* Albine – din noaptea timpurilor, al­bi­nele reprezintă pros­peritatea și recompensa. Prezența lor arată că e bine să perseverezi într-un proiect pornit, care va da rezultate satisfăcătoare.

* Păsări – cucul = reprezintă pericolul unei despărțiri, a ruperii cuplului; privighetoarea = înseamnă reconciliere, dorința de a pansa rănile unei relații care se deteriorează.

* Flăcări – sunt asociate cu apropierea unor emoții puternice, de iubire sau ură, semne latente, existente într-o relație, și acum pe cale de a exploda.

* Făpturi de lumină – sunt semnul unei preocupări spirituale puternice, rezultatul rugă­ciunilor permanente. Sem­nul divinității că te afli pe drumul cel bun.

* Să faci dragoste – semnifică dorința de a te culca cu cineva care te atrage de mult, dar nu ai mijloace să ajungi la el. Pe scurt, un amor inter­zis. Actul sexual înseam­nă uneori și creație, un act cultural aflat în plină desfășurare.

* Pânză de păianjen – pânza mortală a unui păianjen, în care își prinde prada, este semnul unei incertitudini profunde față de relațiile pe care le aveți, atât profesionale, cât și intime, semnul unei confuzii sentimentale. În ultima vreme, pânza de păianjen e visată frecvent de utilizatorii fervenți ai internetului. Este un avertisment îm­potriva riscului de a te lăsa „țesut” în rețelele de internet, care îți pot captura viața.

* Catastrofe naturale – imagini precum ruperea unui baraj, erupții vulcanice, avalanșe de zăpadă sau pietre semnifică apropierea unei explozii sentimentale, ținută multă vreme ascunsă. Totodată, poate însemna și-o eliberare de energie creatoare.

* Să pierzi trenul – să fugi pe un peron în urma unui tren care se îndepărtează este o scenă frecventă a lumii viselor. Conform teoriei lui Freud, trenul este un simbol falic clasic. Există deci o cauză sexuală în spatele frustrării expri­mată prin vis. Pentru bărbați, pierderea trenului poate însemna și frica de impotență.

* Un portofel gol – sugerează în vis că acordăm prea multă atenție părții materiale a vieții. Totodată, portofelul gol reprezintă și doliul după pierderea unei făpturi de care am fost foarte legați, consecință a unui divorț sau a unei separări.

* Cranii, schelete, moartea cu secera – atunci când apar în vis arată că timpul care ne-a fost dăruit pentru dezvoltarea personală s-a scurtat. Totodată, arată și că așteptăm cu încor­dare finalul unui eveniment neplăcut: proces, despărțite, intrare în șomaj etc.

* Fantome – dacă este a unui cunoscut, poate să însemne că aveți ceva de reglat cu acea persoană. Dacă fantoma e necunoscută, ea poate însemna o culpabilitate a dvs. față de cineva pe care l-ați cunoscut de mult, în trecut.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian