Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru N. Vlad – Timișoara, F. AS nr. 1362: „Ce să fac pentru durerile de spate?”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

Durerile de coloană pot fi cauzate de o afecțiune inflamatorie, reumatismală, ciocuri sau distrugerea discurilor interverte­brale. Pentru a scăpa de aceste dureri, vă recomand: Artro Curcumin 95, 1-3 capsule pe zi, și Articular Stem, 1 capsu­lă, de 3 ori pe zi.  Aceste două suplimente alimentare calmează du­rerea prin acțiunea lor antiinfla­ma­torie, prin refacerea țesuturilor car­ti­laginoase, prin combaterea proceselor degenerative de la nivelul  articulațiilor  verte­brale. Se recoman­dă în cazurile de reumatism degenerativ, întărește articulațiile, stimulează producerea de celule stem.

* Cumpărați de pe net sau din farmacii un cor­set pentru corectarea poziției, cu magneți, pentru zona toracică.

* Procurați-vă o centură lombară și o centură cervicală (pentru gât) cu turma­lină și magneți. 

Modul de folosire îl găsiți în pachetele cu obiectele recoman­date. După trei luni de tratament, ne puteți scrie despre rezultatele bune pe care le veți obține.

„Fetița mea are probleme cu burtica de când s-a născut”(Răspuns pentru A. GHEORGHIU, F. AS nr. 1360)

Dacă fetița are următoarele simp­tome: diaree/constipație, du­reri de burtică, burtica umflată, erupții cutanate, întârzieri de creș­­tere, plânge des sau are somn agitat, trebuie dusă la un specialist gastroenterolog, care să-i facă analizele de sânge și/sau biopsie, pentru a vedea dacă fetița nu cumva are intoleranță la gluten (boală celiacă autoimună). Până o duceți la doctor, încercați să scoateți din alimentație ali­mentele cu gluten (toate alimentele care conțin grâu, orz, ovăz, secară).

În toate supermarket-urile găsiți raion special cu produse finite sau cu ingrediente fără gluten. Am să vă dau câteva exemple: orez brun, mei, porumb, quinoa, hrișcă, amaranth, chia, soia (lapte și pro­duse din soia), cacao, nuci caju, turmeric, legume și fructe, scorțișoară etc. Găsiți și paste din  po­rumb, orez, quinoa, produse din porumb, făină de konjac, mălai etc. Ar fi bine să aibă această boală, cu care se poate trăi dacă ține regimul alimentar, de­cât altceva mai grav. Sănătate! 

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

„Sufăr de coxartroză la numai 30 de ani” (Răspuns pentru CARMEN S., F. AS nr. 1360)

Stimată doamnă, un produs natural care vă poa­te ajuta este suplimentul alimentar ROdia, preparat şi distribuit de Compania Romvac. Produsul are proprietatea de a acţiona ca antiinflamator natu­ral şi de a ajuta în procesul de refacere a structurilor articulare. Este recomandat a se administra câte 2 capsule pe zi, cel puţin 30 zile consecutiv. În cazul dumneavoastră, cel mai probabil va fi ne­ce­sară administrarea îndelungată a acestui produs. Pentru mai multe informatii, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­plemen­tară Romvac. Multă sănătate!

„Cum pot scăpa de o infecție urinară cu Enterococcus Spp?” (Răspuns pentru SILVIA, F. AS nr. 1360)

Stimată doamnă, suplimentele alimentare din gama Imunoinstant s-au dovedit a fi deosebit de efi­ciente în cazul pacienţilor diagnos­ticaţi cu infecţie urinară. Acestea sunt produse pe bază de imunoglo­bulină Y, având specificitate faţă de diverşii agenţi patogeni locali­zaţi la nivelul aparatului  urinar. Pa­cienţii care au apelat la această terapie comple­men­tară s-au vindecat, respectând cu stric­teţe indi­caţiile medicilor terapeuţi de la Cabinetul de Me­dicină Complementară Romvac.

Multă sănă­tate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Fetița mea are 58 kg la 11 ani” (Răspuns pentru ANTONIA – Sighetu Marmației, F. AS nr. 1366)

D-nă Antonia, fiica dvs. este într-un mare pericol de a deveni o persoană  handicapată. Trebuie să luați măsuri urgente, pentru a-i di­minua drastic pofta de mâncare, printr-un stil de viață și de alimen­tație adecvat. În primul rând, vă avertizez că pruncii noștri se for­mează, se educă prin „mimetism”, adică imită pe părinți în stilul de viață și de alimentație. Dacă fetița vede la mama și tata că mănâncă mult și mai tot timpul, așa va  mân­ca și ea. Dacă adulții din jurul ei mănâncă multă carne prăjită în ulei sau la grătar, tocătură, meze­luri, dulciuri concentrate, același meniu îl va adopta și ea. Dacă pă­rinții sunt sedentari și obiș­nuiesc să facă puțină mișcare sau nu fac deloc, și copila va face la fel. Deci, fiica dvs. vă va imita întocmai! Drept urmare, schimbați-vă dvs., pă­rinții, stilul de viață și de alimentație, și astfel, treptat, și co­pila dvs. va adopta ace­lași stil de viață și ali­men­tație. Reduceți la mini­mum aportul de dulciuri con­centrate,  mâncăruri bo­­gat condi­men­tate, gră­­­simi și pro­teine ani­ma­le, iar carnea de porc tre­buie scoasă definitiv și irevocabil din meniu. Este necesar s-o obiș­nuiți cu o alimentație pre­ponderent ovo-lacto-ve­getariană, în care și lac­tatele să fie în varianta degre­sată. Convingeți-o să bea înainte de masă un pahar de apă, care are rolul de a reduce pofta de mâncare și de a ocupa o parte din incinta sto­macului, astfel că va fi loc mai puțin pentru mâncare. Sti­mulați-o să facă sport, să facă miș­care, să se joace afară cu copiii, și nu pe telefon sau pe tabletă mai tot timpul. Încercați să-i explicați de­zas­trul iremediabil ce se va produce în viața ei, dacă va continua să mă­nânce non stop, fără control. Fa­ceți-o să înțeleagă că „gabaritul depășit” cu care se va confrunta în viitorul apropiat o va marginaliza, o va izola de prieteni și colegi și va fi de râsul și batjocura celor de vârsta ei. Apoi, în viitor, va avea mari probleme să se integreze în so­cietate și, mai ales, să-și găsească un loc de muncă, să se anga­jeze, căci niciun angajator nu-și dorește o angajată de dimensiunile unei „sobe de teracotă”. Și nu în ultimul rând, puneți-vă pe genunchi și rugați-L pe Dumnezeu să intervină pentru a o determina pe fiica dvs. să se înfrâneze de la mâncare, căci ceea ce este imposibil la oameni, la Dumnezeu este posibil.

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Sufăr de Zona Zoster oftalmică”(Răspuns pentru ECATERINA – Galați, F. AS nr. 1392)

Zona Zoster este o neuroectodermoviroză care se manifestă printr-o erupție veziculo-pustuloasă, cu elemente grupate în buchete, apărând succesiv în câteva zile pe traseul nervilor senzitivi.

Boala este produsă de virusul varicelo zoste­rian, contaminat în copilărie prin arborele respi­rator sau direct cu zona afectată a unui bolnav. Se cantonează în ganglionii spinali posteriori, rămâ­nând în stare inactivă pe timp nedefinit.

Când apar condiții favorizante (boli infecțioase, stres, limfoame maligne, stări imuno-depresive, tratamente cu corticoizi etc.), virusul se reacti­vează, precedând erupția cu multe zile înainte, prin dureri profunde cu caracter de junghi, iradieri și arsuri în zona unde vor apărea vezicule la nivelul pielii.

Afecțiunea apare în general la persoanele a căror capacitate de apărare a organis­mului este profund diminuată, trata­mentul alopat (antiviral – Acyclovir, Flumidin, Prednison, Sulfactin, Valtrex, Mydrum, Virolex unguent, Zovirax etc.) fiind recomandat de medicul der­matolog de obicei în primele 5 zile de la debutul bolii.

Medicamentul Virolex-unguent, este foarte efi­cient împotriva virusurilor Zoster, Herpes 1 și 2, Epstein-Barr și Citomegalovirusului. Aplicat pe membrana mucoasă a pleoapelor, acesta selectează numai celulele afectate de virus, dar trebuie să reți­neți că boala este rebelă la tratament, la persoanele în vârstă, durerile continuând uneori și după vin­decarea clinică.

Trebuie reținut că acest virus care produce și varicela, netratat corespunzător în primele 5 zile de la erupție și fără o imunizare puternică, se poate localiza în nervii cranieni și zona oftalmică, cu complicații și sechele grave.

În cazul dvs. au fost atinși nervii sen­zitivi din ramura oftal­mică a trigemenului. Atenție! În localizarea oftal­mi­că, ulcerațiile pot atin­ge corneea, pro­ducând – iridoci­clită, keratită intersti­țială și cel mai grav, nevrită optică cu atro­fie optică tardivă, pa­ralizia pupilei și ke­ra­tită neuroparalitică.

* Tratament naturist – în paralel cu trata­mentul alopat, în faza de veziculație, închideți ochii și aplicați de 3 ori pe zi, peste pleoape, dis­chete din coton (bumbac) îmbibate cu Bitter sue­dez, iar în stadii postveziculare faceți (cu atenție), badijonări cu violet de gențiană.

* Alternativ, tamponați zona bolnavă cu infu­zie concentrată de salvie, pelin, mărul-lupului, mușețel – 1 lingură/250 ml apă. Resturile plantelor se pun calde pe locurile afectate.

* Remedii homeopate: Ranunculus Bulboyus 9CH, pentru dureri intense, cu caracter de junghi puternic (5 granule, de trei ori pe zi). Hypericum per­foratum 15CH, în caz de durere intensă la ni­velul terminațiilor (5 granule, de trei ori pe zi). Se țin sub limbă până se topesc.

* Imunizați-vă puternic cu Carotenoid Com­plex, luați vitaminele B1, B6, E.

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian