Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru MAGDA O., F. AS nr. 1360 – “Am nămol la vezica biliară și steatoză hepatică”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

Ambele afecțiuni au drept cauză alimentația nesănătoasă, consumată haotic, lipsa odihnei și sedentarismul, probabil și consumul în cantități mai mari de cafea, tutun și alcool. În primul rând scoateți din alimentație: pâinea albă, carnea de porc, mezelurile, grăsimile animale (cu excepția untului), prăjelile, tocăturile, cafeaua, tutunul, alcoolul, Coca Cola și celelalte sucuri din comerț. Introduceți în alimentația zilnică sucurile proaspete de legume și fructe. De exemplu, dimineața se bea o cană de sana sau chefir cu: banane, kiwi, struguri, pere, mere, avocado, pătrunjel. Toate se pun în blender și se obține un mic dejun sățios și foarte sănătos. La prânz, începeți cu o salată de legume proaspete (200 g) compusă din: morcov, sfeclă roșie, țelină, ridichi, salată verde, varză albă și roșie, spanac, mărar, usturoi cu ulei de măsline și lămâie, sau oțet de mere cu miere. Salata poate înlocui masa de seară. Mâncați cât mai multe ciorbe de legume. Cel puțin de două ori pe săptămână mâncați pește, rasol sau la cuptor, cu legume sau mujdei de usturoi, dar nu prăjit. Consumați pâine neagră sau graham, pâine de secară. Folosiți condimentele naturale: mărar, pătrunjel, cimbru, busuioc, oregano, măghiran, rozmarin. Dacă faceți un amestec din aceste condimente, obțineți un adaos foarte bun pentru pește, cartofi la cuptor, friptură de curcan la cuptor etc.

Pentru eliminarea nămolului, recomand cura cu tinctură de ienupăr. Se începe cu 4 picături (luate într-o linguriță cu zahăr), se crește zilnic câte o picătură, până se ajunge la 15 picături. Apoi se descrește zilnic câte o picătură, până se revine la 4 picături. După prima cură, se face o pauză de o săptămână, apoi se reia. De asemenea, se poate face un amestec din două ceșcuțe de cafea cu ulei de măsline + 2 ceșcute cu miere + 2 ceșcuțe cu suc de lămâie. Se pun toate într-un blender și se amestecă bine; se pun într-un vas și se depozitează în frigider. Din acest amestec se ia câte o linguriță, cu 1/2 oră înainte de mesele principale. Cura se poate repeta, până se consumă 600 ml ulei de măsline. Pentru refacerea ficatului recomand Hepatoregenerator, 1 capsulă, de trei ori pe zi. Suplimentul alimentar se găsește la plafar.

“Mama mea suferă de migrenă în ciorchine” (Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1360)

Nu știu ce analize vi s-au făcut la stabilirea diagnosticului, așa că eu o să vă spun care sunt posibilele cauze ale acestor dureri de cap: sinuzită, abcese dentare, probleme biliare, meningită, tumori cerebrale, fumat, stres, HTA, anxietate, depresie. Crizele se pot declanșa și din cauza alcoolului (chiar și a vaporilor de alcool), vapori de benzină, solvenți, parfumuri sau deficiență de Magneziu și Vitamina B (datorate unei alimentații de slabă calitate sau malabsorbție). Dacă vă încadrați în aceste cauze, încercați să le eliminați cat mai repede.

Ca terapii naturiste, vă recomand: comprese reci sau calde pe cap sau gât, evitarea stresului, consumarea unor alimente sănătoase, la ore regulate, odihnă suficientă, sucuri de fructe și legume proaspete, din care să nu lipsească mere, pere, kiwi, banane, avocado, pătrunjel, struguri, morcovi, sfeclă roșie, țelină, usturoi, ceapă, salată verde , rucola (păpădie), sucul de lămâie sau oțet de mere cu miere.

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. “SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

“Sufăr de otită purulentă și antibioticele nu au efect” (Răspuns pentru ANA A., F.AS. nr. 1390)

Otita medie acută supurată, de care suferiți dvs., este o afecțiune caracterizată prin inflamația mucoasei casei timpanului și trompei lui Eustachio. Poate fi de etiologie bacteriană sau virală, cu debut rapid și tablou clinic zgomotos: otalgie (durerea), febră, otoree purulentă (curge urechea), hipoacuzie (scăderea auzului).

Cauzele cele mai frecvente pentru apariția otitei supurate sunt:

* Alergia – prin procesul inflamator pe care îl determină, duce la înfundarea nasului și la perturbarea funcției trompei lui Eustachio.

* Infecțiile virale sau bacteriene ale căilor respiratorii superioare (ex: amigdalo-faringita, rinosinuzite etc).

* Vegetațiile adenoidiene, amigdalita cronică, deviația de sept nazal, polipoză nazală, rinită cronică hipertrofică etc., afecțiuni care sunt diagnosticate de medicul ORL-ist.

* Plânsul sau suflarea incorecta a nasului – favorizează împingerea secrețiilor în trompa lui Eustachio, antrenând obstruarea acesteia și accentuarea infecției. O posibilă cauză în apariția otitei poate fi și “tragerea permanentă a nasului”.

* Spălătura auriculară, făcută în scopul de a extrage un dop de cerumen sau un alt corp străin din ureche poate vehicula germenii patogeni din canalul auditiv extern, în interior, producând astfel otita medie (a se evita pătrunderea apei în ureche!).

Planul terapeutic se poate schematiza astfel:

* Asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare.

* Dezobstrucție nazo-faringiană, cu instilații nazale (rețetă magistrală proprie) sau aerosolo-aromaterapie cu Ocnasept (soluție salină cu extract din 8 plante medicinale aromatice) sau inhalații cu eucalipt.

* Toaleta locală, aspirația secrețiilor urmată de pansament auricular.

* Instilații de antiseptice – Betadine și Propolis (soluție 10%), care are acțiune antimicrobiană, antifungică, antivirală, regeneratoare tisulară, antiinflamatorie și imunostimulentă), nu direct, ci prin pansamente auriculare.

* Susținerea terenului imunologic cu Imunorezistan (extract din echinacea).

* Aerosoloterapie salină la Ocna Sibiului, pentru evitarea recurențelor.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

“Sufăr de ciroză biliară autoimună” (Răspuns pentru T. R. – Brașov, F. AS nr. 1404)

Medicina alopată declară “autoimune” bolile care nu se pot vindeca cu tratamente alopate, folosind medicamente de sinteză, care în sine sunt generatoare de foarte multe efecte adverse. Trebuie să întelegeți că aceste afecțiuni își găsesc rezolvarea doar în tratamentele naturiste, care sunt compatibile cu organismul uman și nu au efecte secundare. Foarte ușor, în timp relativ scurt, veți constata că boala dvs. este de domeniul trecutului, folosind doza de șoc (200 g argilă ALGO) și 1-2 picături de ulei esențial de tămâie de la Dottera – zilnic, timp de minimum patru luni. Necesarul de argilă este de 6 kg pe lună. Pentru detalii referitoare la tratament puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

“Sufăr de reflux gastro-esofagian cu esofagită” (Răspuns pentru T. A. – Câmpia Turzii, F. AS nr. 1404)

Afecțiunile digestive se vindecă foarte ușor folosind doze șoc de argilă ALGO (200 g zilnic), timp de 2-3 luni. Pentru detalii referitoare la tratament puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argila ALGO la preț de producător sunați la tel. 0258/86.56.77.

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

“Caut tratament pentru rectită ulcerativă” (Răspuns pentru VASILICA, F. AS nr. 885)

Inflamația rectului și a anusului, cunoscută sub numele de rectită sau proctită este cauzată de boala Crohn, rectocolită ulcerohemoragică, parazitoze, boli cu transmitere sexuală, candidoze, infecții, amibiază etc. Produsă de un protozoar intestinal (Entamoeba Histolytica), amibiaza se transmite ușor pe cale alimentară (mâini murdare, fructe nespălate, apă contaminată etc., fiind cel mai des implicată în această afecțiune. Rectul mai poate fi inflamat prin instrumente de irigare a colonului insuficient igienizate (pară pentru clismă, irigator) etc. sau chiar în timpul rectoscopiei (la introducerea în anus a unui instrument optic pentru prelevarea de probe).

În cazul în care apar scurgeri anale sangvinolente sau purulente, senzații de defecație false, arsuri repetate în dreptul stomacului, dureri abdominale sau puseuri de diaree sangvinolentă, adresați-vă imediat medicului sau terapeutului, pentru un tratament menit să preîntâmpine evoluția spre cancer de colon sau de rect și de a preveni principalele complicații: hemoragiile sau dilatarea enormă a colonului, acumularea de gaze și perforațiile.

Administrarea unui tratament preventiv se impune și dacă apar manifestări clinice, precum: febră, scădere ponderală, pseudopolipi sau polipi, ulcerații etc. Afecțiunea mai poate apărea din cauza radioterapiei pentru cancerul de colon și cel de col uterin.

Tratată de un profesionist, cu răbdare, boala este vindecabilă 100%, cu condiția de a se depista cauzele.

Pe lângă tratamentul alopat antiinflamator administrat pe cale bucală sau intrarectal (supozitoare), vă recomand să optați și la un tratament naturist compus din: ulei de emu, ulei de cătină, ulei de sunătoare și gălbenele, Total Cleanse Colon etc.

Se vor consuma ceaiuri imunostimulatoare (Ganoderma, ceai verde, Cordyceps) și se vor face clisme cu următoarele plante: mărul-lupului (“Dorel Plant”), crețișoară, coada-șoricelului, trifoi-roșu, năpraznic, tuya.

Având în vedere că lungimea rectului este de aproximativ 12 cm de la anus până la vertebra S3, folosiți pentru clismă un irigator “Tantum Rosa” cu canula de 12 cm. În ceai adăugați tinctură de ghințură (1 lingură la 500 ml apă).

Tratamentul va fi asociat obligatoriu cu regim alimentar sever; consumați pește, cereale integrale (orz, ovăz, müsli, grâu), tărâțe, banane, pâine neagră, iaurt, legume verzi, prebiotice și probiotice (Saccharomyces Boulardii, Super Enzymes, Enzimogen), Bio-Sun IBS. Evitați: prăjelile, citricele, pâinea albă, lactatele, ciocolata, brânza tare, usturoiul, hreanul, ceapa, ouăle, carnea grasă, nucile, migdalele, mâncărurile piperate etc. Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian