Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Slăbiți cu căpșuni

Foto: Shutterstock

Iată cum puteți profita de căp­șuni, pentru a pierde din kilo­gra­me. Fructele se spală bine și se consumă doar proaspete, fără zahăr, frișcă sau alte adaosuri.

* Zile „de căpșuni”. Con­su­mați, una-două zile pe săp­tămâ­nă, doar căpșuni, timp de o lună. În cele­lalte zile ale săptă­mânii evitați pâi­nea, pastele, dulciu­rile, alimentele prea grase sau sărate.

* Înlocuiți mese cu căp­șuni. În­locuiți o masă pe zi, de preferat masa de prânz sau cina, cu o porție sau două porții de căpșuni.

* Cura de căpșuni. Faceți o cură de căpșuni timp de 3 săptămâni, astfel: mâncați în fiecare zi câte o por­ție de căpșuni, cu o oră înaintea mesei de prânz și a cinei. Iar masa de prânz și cina trebuie să fie, cantitativ, la jumătate.

* Macerat de căpșuni. Aveți nevoie de un recipient de un litru, o sti­clă cu apă plată și o ceașcă cu căp­șuni proaspete, mărunțite. Puneți căp­șunile tocate în vas, apoi tur­nați apă până la vârf. Se lasă la macerat mini­mum trei ore, cu capac, într-un loc cald, la lumină. Din când în când, a­mes­tecați preparatul cu o lingură. Strecurați și beți. Puteți adăuga câte­va cuburi de gheață. Se bea pe parcur­sul unei zile (nu se păstrează de pe o zi pe alta). Se fac cure de cel puțin trei săp­tămâni.

* Frunze și co­dițe de căp­șuni – Au și ele darul de a combate grăsi­mea, prin efectul lor diuretic și de ac­ce­lerare a meta­bolismului. Pu­neți un litru și jumătate de apă pe foc și când fierbe adăugați 5 linguri cu frun­ze și codițe de căp­șuni. Lăsați să fiarbă la foc mic 5 minute, apoi tra­geți vasul deoparte și acoperiți-l. Du­pă 30 de minute, strecurați. Beți 3-4 căni pe zi, fără să adăugați zahăr.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian