Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu struguri

Foto: Shutterstock

Nelipsiți la vreme de toamnă, strugurii sunt neprețuiți a­tunci când vine vorba de sănătate și siluetă. Ei conțin un procent ridicat de potasiu, care favorizează elimina­rea lichidelor din organism. Strugurii satură, înlătură senzația de foame, dau energie și ajută la menținerea sis­temului muscular și nervos în stare bună. Iată câteva diete cu struguri, ușor de urmat:

Zile de struguri

Timp de 2 zile pe săptă­mână, con­sumați doar stru­guri, în cantitate de 1 kg – 1,5 kg pe zi. Se reparti­zează în mai multe por­ții de-a lungul zilei. Este necesar să beți minimum 2 litri de apă pe zi, iar cafeaua și cea­iurile din plante sunt permise doar fără za­hăr.

O masă cu struguri

Vreme de trei săptămâni, se în­locuiește o masă pe zi cu struguri. Se începe cu 150-200 grame, în primele 3 zile, apoi se crește treptat cantitatea de struguri, până se ajunge la 400-450 g. La celelalte mese se mănâncă normal, fără excese.

Struguri la toate mesele

Consumați în fiecare zi, înainte de masa de dimineață, de prânz și de seară, câte un ciorchine de struguri (aprox. 200 grame struguri). În para­lel, reduceți porțiile de mâncare și limitați grăsimile, zahărul, sarea și excludeți alcoolul. Această cură care se ține cel puțin 3 săptămâni va avea ca rezultat pierderea a circa 5 kilograme.

Suc de struguri

Timp 3 săptămâni, consumați câte un pa­har cu suc de struguri proaspăt obținut, ne­fer­­mentat, cu o oră îna­inte de masa de dimi­nea­ță, de prânz și de seară. De asemenea, o zi sau două zile pe săptămână, con­sumați doar un litru de suc de stru­guri, împărțit în mai multe porții, de-a lungul zilei. Reduceți porțiile de mâncare, limitați grăsimile, zahărul, sarea și excludeți alcoolul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian